ליקוט - פטריות וצמחי בר

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

ליקוט - פטריות וצמחי בר

הודעהעל ידי אורנה » 16 דצמבר 2012,14:04

ליקוט
פטריות

מאז ומעולם חקר האדם את הטבע
לתועלת ,לתזונה ולבריאות .
אף תורתנו זיכתה אותנו ב'לקט פאה ושיכחה '
אנשים רבים בעולם ובארץ מחוברים לאדמה
מביטים בטבע ומזהים את מתנתה .

שנים רבות הלכנו עם חברים
וליקטנו עמם עשבים ופרות בר אכילים
במרחבי הטבע ,בבוסתנים ,בשדות ואפילו במטעים
למשל חוץ מעשבי בר אכילים
ליקטנו פקנים ותפוחים מדהימים בטעמם בשיא החורף .
ובשדות בוטנים ,גרעיני חמניות ,שעועית ירוקה או צהובה ועוד

בימים אלו
מזג האויר הנו הסמן הימני הראשי שלנו
הגשמים ירדו לחות האדמה ומידת העשב ראויה
ובכל מקום רואים אנשים מלקטים
אנו כרגע מלקטים ואוכלים
פטריות מסוגים שונים .

נהדר לצאת לטבע ללקט פטריות אכילות וטעימות
(לדעתי הן טעימות הרבה יותר מן הקנויות)
רק אזהרה קטנה
אנשים רבים בארץ (לא יודעת בעולם )
ללא ידע מקדים ליקטו פטריות רק עם מגדיר פטריות
ומצאו עצמם בבית חולים אם לא יותר גרוע מכך .
וזאת כיון שלרוב הפטריות יש תאומה רעלית מאוד.
כלומר ליקוט פטריות ללא הכרות אמיתית הינה לקיחת סיכון .
מומחה לפט' בארץ ובעולם\לקטן \מדריך טבע
לא יעודד ליקוט שכזה המבוסס על הבנת כתוב או צילום,
וודאי לא אכילה על סמך הנ"ל בלבד.

כשאנחנו מוצאים פטריה בלתי מוכרת
אנו לוקחים אותה למומחה ושואלים אותו
לשמה ,איכותה והאם היא אכילה או רעילה.
שווה .

אורנה
נערך לאחרונה על ידי אורנה בתאריך 27 דצמבר 2012,14:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: ליקוט

הודעהעל ידי נחום » 16 דצמבר 2012,14:04

כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה
סמל אישי של המשתמש
נחום
גנן עם עתיד
 
הודעות: 421
הצטרף: 25 אפריל 2012,14:04
מיקום: חמד

Re: ליקוט

הודעהעל ידי דן אבגי » 16 דצמבר 2012,14:04

נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה

מצטרף לבקשה, למישהו ידוע על איזה מאגר כלשהו, מסודר, עם תומונות הסברים ואיזורים על צמחי הבר האכילים?
דן אבגי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 533
הצטרף: 11 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: אשדוד

Re: ליקוט

הודעהעל ידי ראובן אורן » 16 דצמבר 2012,14:04

דן אבגי כתב:
נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה

מצטרף לבקשה, למישהו ידוע על איזה מאגר כלשהו, מסודר, עם תומונות הסברים ואיזורים על צמחי הבר האכילים?



זה הרעיון הכללי - לבנות כאן מסד נתונים יעיל.

אורנה התחילה ובקרוב ימשיך גם נוגן ועוד אחרים
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: ליקוט

הודעהעל ידי חזי » 16 דצמבר 2012,14:04

ראובן אורן כתב:
דן אבגי כתב:
נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה

מצטרף לבקשה, למישהו ידוע על איזה מאגר כלשהו, מסודר, עם תומונות הסברים ואיזורים על צמחי הבר האכילים?



זה הרעיון הכללי - לבנות כאן מסד נתונים יעיל.

אורנה התחילה ובקרוב ימשיך גם נוגן ועוד אחרים

העדה הכורדית יוצאים לליקוט של איזה צמח בר

אבל כל אחד מהם שומר בסוד את השטח הליקוט
סיכמנו שלא מתיחסים יותר לשגיעות כתיב שלי
חזי
גנן מתקדם
 
הודעות: 812
הצטרף: 16 פברואר 2012,14:04
מיקום: חולון

Re: ליקוט

הודעהעל ידי אורנה » 16 דצמבר 2012,14:04

כאן המקום
להוסיף כל ידע
הקשור בלקט
עדיף עם צילום מתאים
הצמח מראהו מקום גידולו ואפילו תוצרתו
וזאת עם או מתוך העשייה והכללית פרטית שלנו
או כפי שאמר חזי מהאוצר המשפחתי מסורתי
של כל אחד מאתנו .
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: ליקוט

הודעהעל ידי הלינקה » 16 דצמבר 2012,14:04

אני בינתיים משתמשת בחובייזה וסירפד לבישול ולחביתות
חובייזה וכובע נזיר לסלט
הייתי שמחה לדעת איזה עוד צמחי בר טובים למאכל
הלינקה
גנן חדש
 
הודעות: 69
הצטרף: 28 נובמבר 2012,14:04
מיקום: חדרה

Re: ליקוט

הודעהעל ידי רובי כ. » 16 דצמבר 2012,14:04

חזי כתב:
ראובן אורן כתב:
דן אבגי כתב:
נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה

מצטרף לבקשה, למישהו ידוע על איזה מאגר כלשהו, מסודר, עם תומונות הסברים ואיזורים על צמחי הבר האכילים?



זה הרעיון הכללי - לבנות כאן מסד נתונים יעיל.

אורנה התחילה ובקרוב ימשיך גם נוגן ועוד אחרים

העדה הכורדית יוצאים לליקוט של איזה צמח בר

אבל כל אחד מהם שומר בסוד את השטח הליקוט


לגבי ליקוטים של העדה הכורדית- לפני שנה בערך ראיתי להפתעתי שתי נשים מסתובבות בחלק האחורי של השטח שלנו ובידיהן צרורות גדולים של לוף שצומח אצלנו בשפע, אמרו שראו ונכנסו ללקט... ואז סיפרו לי שהצמח חייב לעבור בישול ארוך כדי להיות ראוי למאכל.
באופן אישי אף פעם לא נסיתי
רובי כ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 328
הצטרף: 16 מרץ 2011,14:04

Re: ליקוט

הודעהעל ידי עפרהלהלה » 16 דצמבר 2012,14:04

יש את אורי מאיר ציזיק שעשה דוקטורט בנוגע להיסטוריה של הרפואה והתזונה ויש לו המון ידע בנושא. הוא גם עורך סיורי ליקוט/הרצאות/כתבות ועוד.
בכול אופן- זה האתר שלו http://www.mazon-izun.com/?page_id=2
לא מכירה באופן אישי אבל קוראת הרבה ממה שהוא מפרסם
עפרהלהלה
גנן חדש
 
הודעות: 80
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: כפר סאלד

Re: ליקוט

הודעהעל ידי אורנה » 17 דצמבר 2012,14:04

עפרהלהלה כתב:יש את אורי מאיר ציזיק שעשה דוקטורט בנוגע להיסטוריה של הרפואה והתזונה ויש לו המון ידע בנושא. הוא גם עורך סיורי ליקוט/הרצאות/כתבות ועוד.
בכול אופן- זה האתר שלו http://www.mazon-izun.com/?page_id=2
לא מכירה באופן אישי אבל קוראת הרבה ממה שהוא מפרסם

היי עופרה
ברוכה הבאה
שמחה מאוד לראותך
בפורום גינון אורגני אקולוגי :f: .

לדברייך .
כן ,מעולה ,גם אני מכותבת שלו .
אנו ניצור מרכז מידע וליקוט
משלנו חינמי.
אורנה
נערך לאחרונה על ידי אורנה בתאריך 17 דצמבר 2012,14:04, נערך 3 פעמים בסך הכל.
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: ליקוט

הודעהעל ידי אורנה » 17 דצמבר 2012,14:04

הלינקה כתב:אני בינתיים משתמשת בחובייזה וסירפד לבישול ולחביתות
חובייזה וכובע נזיר לסלט
הייתי שמחה לדעת איזה עוד צמחי בר טובים למאכל

היי הלינקה
ברוכה הבאה לפורום :clap: :clap:
יודעת מחייקוש
שגינתך מושקעת,
עופותייך מטופחים ,
והקומפוסט שלך רוחש.
כיף לראותך גם כאן !!!
אורנה
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: ליקוט

הודעהעל ידי ראובן אורן » 17 דצמבר 2012,14:04

רובי כ. כתב:
לגבי ליקוטים של העדה הכורדית- לפני שנה בערך ראיתי להפתעתי שתי נשים מסתובבות בחלק האחורי של השטח שלנו ובידיהן צרורות גדולים של לוף שצומח אצלנו בשפע, אמרו שראו ונכנסו ללקט... ואז סיפרו לי שהצמח חייב לעבור בישול ארוך כדי להיות ראוי למאכל.
באופן אישי אף פעם לא נסיתי


העדה הכורדית מלקטת את עלי הלוף וכן את ה'ריג'לה' - 'רגלת הגינה' ובשפה הכורדית - 'פרפחינה' המשמשים לעיבוי תבשילים והוספה לקציצות ושאר 'ממולאים'.

מורי ורבי, החקלאי הזקן מזיכרון (ז"ל) שלימד אותי רבות על גידול ירקות וליקוט צמחי בר, הכין לי מחמצים מעלי לוף. השרה וניקה אותם ואז החמיץ בצנצנת כשהם מגולגלים.
הוציא אחד ואכל ונהנה מכל ביס - "זה מזכיר לי את הילדות שלי ב'בת שלמה'.." (הוא היה אז בן 95 !) ונתן לי לטעום. היה טעים.. אבל צידי הלשון שלי, החלו 'להירדם' והלשון החלה לתפוח!
אמרתי לא את זה.. והוא התפוצץ מצחוק - "נכון, זה מעקצץ למי שלא רגיל ואוכל את זה בפעם הראשונה, אבל זה טעם גן עדן" :)

צמח נוסף שנתן לי לטעום, היה 'לשון הפר' (קרא לא בערבית 'לסאני' - שלט בערבית, עברית יידיש ורומנית באותה רמה). מילא אותה באורז כמו 'עלי גפן' וזה באמת היה טעים וללא 'תופעות לואי'.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: ליקוט

הודעהעל ידי דן אבגי » 17 דצמבר 2012,14:04

ראובן אורן כתב:
רובי כ. כתב:
לגבי ליקוטים של העדה הכורדית- לפני שנה בערך ראיתי להפתעתי שתי נשים מסתובבות בחלק האחורי של השטח שלנו ובידיהן צרורות גדולים של לוף שצומח אצלנו בשפע, אמרו שראו ונכנסו ללקט... ואז סיפרו לי שהצמח חייב לעבור בישול ארוך כדי להיות ראוי למאכל.
באופן אישי אף פעם לא נסיתי


העדה הכורדית מלקטת את עלי הלוף וכן את ה'ריג'לה' - 'רגלת הגינה' ובשפה הכורדית - 'פרפחינה' המשמשים לעיבוי תבשילים והוספה לקציצות ושאר 'ממולאים'.

מורי ורבי, החקלאי הזקן מזיכרון (ז"ל) שלימד אותי רבות על גידול ירקות וליקוט צמחי בר, הכין לי מחמצים מעלי לוף. השרה וניקה אותם ואז החמיץ בצנצנת כשהם מגולגלים.
הוציא אחד ואכל ונהנה מכל ביס - "זה מזכיר לי את הילדות שלי ב'בת שלמה'.." (הוא היה אז בן 95 !) ונתן לי לטעום. היה טעים.. אבל צידי הלשון שלי, החלו 'להירדם' והלשון החלה לתפוח!
אמרתי לא את זה.. והוא התפוצץ מצחוק - "נכון, זה מעקצץ למי שלא רגיל ואוכל את זה בפעם הראשונה, אבל זה טעם גן עדן" :)

צמח נוסף שנתן לי לטעום, היה 'לשון הפר' (קרא לא בערבית 'לסאני' - שלט בערבית, עברית יידיש ורומנית באותה רמה). מילא אותה באורז כמו 'עלי גפן' וזה באמת היה טעים וללא 'תופעות לואי'.

ואני עוד חשבתי על איזה סוד כמוס :)
מעניין שאצלנו באשדוד לא רואים שום צמח מענין למעט חסת המצפן...
דן אבגי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 533
הצטרף: 11 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: אשדוד

Re: ליקוט

הודעהעל ידי ראובן אורן » 17 דצמבר 2012,14:04

אני חושב שבאזור החולי והדיונות, אפשר למצוא צמחים רבים אחרים ולא רק צמחי מעזבה כמו חסת המצפן או טבק השיח
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: ליקוט

הודעהעל ידי הלינקה » 17 דצמבר 2012,14:04

תודה אורנה, ברוכה הנמצאת.
בשולי הארוגות שלי צומחים צמחי בר שונים, וחשבתי לי, אולי הן טובות למאכל, בינתיים אני מאכילה בהם את התרנגולות שלי.

תנסו להעזר בדף זה:

http://www.wildflowers.co.il/hebrew/plantsIndex.asp
הלינקה
גנן חדש
 
הודעות: 69
הצטרף: 28 נובמבר 2012,14:04
מיקום: חדרה

Re: ליקוט

הודעהעל ידי חזי » 17 דצמבר 2012,14:04

ראובן אורן כתב:
רובי כ. כתב:
לגבי ליקוטים של העדה הכורדית- לפני שנה בערך ראיתי להפתעתי שתי נשים מסתובבות בחלק האחורי של השטח שלנו ובידיהן צרורות גדולים של לוף שצומח אצלנו בשפע, אמרו שראו ונכנסו ללקט... ואז סיפרו לי שהצמח חייב לעבור בישול ארוך כדי להיות ראוי למאכל.
באופן אישי אף פעם לא נסיתי


העדה הכורדית מלקטת את עלי הלוף וכן את ה'ריג'לה' - 'רגלת הגינה' ובשפה הכורדית - 'פרפחינה' המשמשים לעיבוי תבשילים והוספה לקציצות ושאר 'ממולאים'.

מורי ורבי, החקלאי הזקן מזיכרון (ז"ל) שלימד אותי רבות על גידול ירקות וליקוט צמחי בר, הכין לי מחמצים מעלי לוף. השרה וניקה אותם ואז החמיץ בצנצנת כשהם מגולגלים.
הוציא אחד ואכל ונהנה מכל ביס - "זה מזכיר לי את הילדות שלי ב'בת שלמה'.." (הוא היה אז בן 95 !) ונתן לי לטעום. היה טעים.. אבל צידי הלשון שלי, החלו 'להירדם' והלשון החלה לתפוח!
אמרתי לא את זה.. והוא התפוצץ מצחוק - "נכון, זה מעקצץ למי שלא רגיל ואוכל את זה בפעם הראשונה, אבל זה טעם גן עדן" :)

צמח נוסף שנתן לי לטעום, היה 'לשון הפר' (קרא לא בערבית 'לסאני' - שלט בערבית, עברית יידיש ורומנית באותה רמה). מילא אותה באורז כמו 'עלי גפן' וזה באמת היה טעים וללא 'תופעות לואי'.


ראובן יש צמח לשון הפרה גם בפרסית . כך נקראה ( גולה גבזבון )= פרח הפרה. פרח סגול
את פרח המיובש מרתיחים את עלי הפרח הסגול כמו תה שותים בלילה לפני שנה. יש בה המון סגולות לפי הסיפור של זקני פרס.
אני יודע שהוא מר מאוד צריך הרבה סוכר לתה הזה. וגם סבתא שלי הייתה שמה בתוך התה תפוח עץ מקולף לשנוי התאם במקצת
אחת התכונות שלו זה הרגעה.
סיכמנו שלא מתיחסים יותר לשגיעות כתיב שלי
חזי
גנן מתקדם
 
הודעות: 812
הצטרף: 16 פברואר 2012,14:04
מיקום: חולון

Re: ליקוט

הודעהעל ידי רונית מ » 17 דצמבר 2012,14:04

נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה


זה צילום של גזר קיפח מהגינה שלי
קבצים מצורפים
גזר קיפח מוקטן.jpg
גזר קיפח מוקטן.jpg (290.5 KiB) נצפה 7812 פעמים
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 589
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: ליקוט

הודעהעל ידי רונית מ » 17 דצמבר 2012,14:04

זה עשב נפוץ, ממש מתבישת שאני לא יודעת לזהות אותו מיידית.
גדל בגינה שלי.
האם הוא אכיל?
האם יש בו תועלת אחרת?
קבצים מצורפים
לזיהוי 1.jpg
לזיהוי 1.jpg (255.74 KiB) נצפה 7812 פעמים
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 589
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: ליקוט

הודעהעל ידי רונית מ » 17 דצמבר 2012,14:04

לוף 1.jpg
לוף 1.jpg (233.86 KiB) נצפה 7812 פעמים

האם זה לוף?
כיצד אוכלים אותו, והאם מומלץ תזונתית?
בתור ילדה תמיד אמרו לי שהוא רעיל..

ומה זה?

לוף 2.jpg
לוף 2.jpg (202.16 KiB) נצפה 7812 פעמים


נראה גם כמו לוף, לא?
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 589
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: ליקוט

הודעהעל ידי אריאל » 17 דצמבר 2012,14:04

שן הארי:
http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herb ... delion.htm

הוא וכוכבית הם העלים האהובים על הציפורים שלי.
אריאל
גנן עם עתיד
 
הודעות: 267
הצטרף: 18 אפריל 2012,14:04
מיקום: זכרון יעקב/רחובות

הבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים