השרשור שלי אפרים

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: השרשור שלי אפרים

הודעהעל ידי אפרים » 01 יוני 2020,14:04

טוב אני מקווה שא-לות אחרונות 10 מר יכנס במזדה 626 2. כמה הדשא מוסיף למפלס כלומר עם כמה סנטימטר אדמה הוא מגיע תודה
אפרים
גנן עם עתיד
 
הודעות: 414
הצטרף: 18 יולי 2010,14:04
מיקום: נחליא-ל

Re: השרשור שלי אפרים

הודעהעל ידי ראובן אורן » 01 יוני 2020,14:04

אפרים כתב:טוב אני מקווה שא-לות אחרונות 10 מר יכנס במזדה 626 2. כמה הדשא מוסיף למפלס כלומר עם כמה סנטימטר אדמה הוא מגיע תודה



1. כן, נראה לי שכן.

2. עובי מרבד כ 5-6 ס"מ - ללא אדמה ! - המרבד מגיע ללא אדמה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30102
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: השרשור שלי אפרים

הודעהעל ידי תמיר אילן » 25 יוני 2020,14:04

ארסרט כתב:היי
לנו יש שלושה עצי תות בלאדי בשני צבעים כהה ובהיר מעורב.
רעיונות לשימוש:
חומץ תות עץ - אשלח מתכון בהמשך
ריבה - מומלץ להשתמש ביחס סוכר נמוך של 70%, מאחר והפירות מתוקים מאוד, חשוב להוסיף זרעי תפוח/חבוש/אגס ליצירת קרישה באמצעות הפקטין
סירופ - להוסיף לתות 15% סוכר ממשקלו, להשרות כ24 שעות לאחר ערבוב, להרתיח ולבשל כעשרים דקות לאחר רתיחה, לטחון ולסנן טוב, לשמור בקירור ולדלל עם מים/סודה ביום חמים
תות מותסס - להוסיף לתות 2% מלח גס, לערבב טוב ולהניח בצנצנת זכוכית מעוקרת ומכוסה בבד/מכסה. אם בוחרים במכסה חשוב לפתוח את הצנצנת פעם ביום למשך מספר דקות, לאורך כשבוע ימים. לשמור בטמפרטורת החדר כשבועיים עד לסיום התסיסה. ניתן להוסיף לסלטים טריים, קינוחים, גרנולה, יוגורט חמצמץ ולהשתמש בנוזל לתיבול, כשמכינים ויניגרט לסלט ביחס של 3/1 לטובת השמן מול חומץ. להמיר מחצית מהחומץ בנוזל התסיסה.
תות מיובש - לסדר את התותים על דלת רשת ישנה ושטופה, להניח מעל בד כותנה נקי ונושם ולהניח בשמש למשך כיומים, לאחר מכן לשמור בצנצנת אטומה במקרר


האם המתכונים (ריבה, סירופ, מותסס, חומץ) מתאימים לענבים או שצריך לעשות התאמה של יחסים?
אני שואל כי כשהענבים שלי יבשילו כנראה יהיה עודף ואני רוצה להיות מוכן...
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4479
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

הקודם

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים

cron