Re: ירקות קיץ - הוראות הפעלה
פורסם: 03 יוני 2013,14:04
עידכנתי את הערך עגבניה עם הנתונים שראובן הביא מויקי לגבי הזנים העיקריים, והחלוקה ל3 סוגי גידול: דטרמינט, סמי דטרמינט, אין-דטרמינט
איתי כהן15 כתב:יכתבו פה גם על עוד ירקות קיץ או שאלה הירקות החשובים?
איתי
איתי כהן15 כתב:יכתבו פה גם על עוד ירקות קיץ או שאלה הירקות החשובים?
איתי
ראובן אורן כתב:
יכתבו פה על כל הירקות!
אבל אם לא יהיו עוד מתנדבים, זה יהיה מוכן למסיבת הגיוס שלך..
תמיר אילן כתב:תודה, אורנה
אשמח אם יש לך מה להוסיף לעניין:
א. מחלות ומזיקים
ב. באיזה גודל את מעבירה מכוסיות הנבטה לאדמה
ג. דישון
תודה,
תמיר
אבי אלימלך כתב:אורנה וכולם
לענין ההמלצות לגבי השקיה,כדאי תמיד להמליץ על הכמות( ליטר),האופן(טפטפות,מטזים,צינור),והתכיפות(בימים).
היום יש טפטפות מליטר לשעה ועד 25 ליטר לשעה.
התאור והצילומים יפים מאוד.
אבי
תמיר אילן כתב:אורנה,
רק עוד שאלת הבהרה לגבי הטיפטוף:
טפטפת אחת לשתיל במשך 10 דקות ביום זה נשמע מאד חסכוני
10/60*2=1/3ליטר ליום
צריך להיות לך חיפוי מאד עבה כדי שזה יספיק.
אצלי הירקות (מלפפון, פלפל, עגבניה, תירס, חציל) כולם על אותו קו ומקבלים 30 דקות ליום מטפטפות של 1.6 ליטר לשעה, ואני מוצא צורך לפעמים להוסיף בהתזה למלפפונים, פלפלים וחצילים.
כנראה שאני צריך לעבות את הגבבה שלי
תמיר אילן כתב:אם אף אחד לא מתנדב לכתוב על תירס אז אני אכתוב בקרוב (כי כבר זרעתי תירס אז הייתי צריך קצת לקרוא על זה... )
חיקוש כתב:מצאתי באיזו מסעדה ברומניה קלחי תירס אדום ולקחתי קלח אחד, והוצאתי ממנו את הזרעים.
אשמח לקבל מידע בקשר לגידול.
תודה.
תמיר אילן כתב:חיקוש כתב:מצאתי באיזו מסעדה ברומניה קלחי תירס אדום ולקחתי קלח אחד, והוצאתי ממנו את הזרעים.
אשמח לקבל מידע בקשר לגידול.
תודה.
לא יכול לעזור הרבה, אבל אציין שקיבלתי לפני שני מפגשים כמה גרעינים של תירס אדום והצמחים היום, עם גזע אדמדם, מגיעים לגובה 2 מטר ויותר... אבל עדיין לא מראים סימנים לפריחה או לתירסים (שכידוע מופיעים במקום שונה על הצמח - הפריחה למעלה והתירסים במין "כיסים" בצד של הצמח).
מקווה שיצאו תירסים אדומים.
אם הקלח יבש נסי לפרק כמה זרעים. אם יוצאים שלמים אפשר להמשיך לפרק ואם לא אז צריך להמשיך לייבש.
הצמח גדול מתירס רגיל אז אולי תגדילי את מרחק השתילה. תנביטי חלק באדמה וחלק במנבטה כדשי להרוויח זמן. אלה שלא נבטו באדמה יוחלפו באלה שגדלו במנבטה.
מציע לטמון את הזרעים (וגם את הנבטים אם את מנביטה בעציץ) טיפה יותר עמוק - נניח 1 ס"מ יותר מאשר את התירס הרגיל כי שמתי לב אצלי שבסיס הגזע מוציא שורשים נוספים שאצלי רואים אותם על פני האדמה. אנסה לצלם.
מים הם מקבלים כמו תירס רגיל
בהצלחה (ותשמרי חלק מהזרעים כי זה קצת מאוחר בעונה, אז אם לא יצאו תירסים השנה יהיו לך זרעים לשנה הבאה בפברואר-מרץ)
(אגב ראית את הדיונים האחרונים על חומצה בורית?)
תמיר אילן כתב:
(אגב ראית את הדיונים האחרונים על חומצה בורית?)