אלקנה כתב:קולרבי בפויקה?
ראובן אורן כתב:אלקנה כתב:קולרבי בפויקה?
שווה לך לנסות..
כבר הכנסתי לתבשילי 'פוייקה' וחמין / צ'ולנט, מיגוון גדול של ירקות, במיוחד ב'חמין צמחוני'
פרוסות עבות (או חצאי..)קולורבי, לפת, צנון !! וכמובן ירקות שורש שונים מ'ארטישוק ירושלים' ועד לשורש פטרוזילה, סלרי וכו'
הם מוסיפים טעמים ורוכשים טעמים והופכים לרכים, נימוחים... חגיגת טעמים.
ראובן אורן כתב:בד"כ, בעונה השנייה שלה, אבל.. אם האדמה מדושנת היטב והצמח גדל יפה, שווה לבדוק..., אולי השורש גדול מספיק.
מסלקים אדמה מתחת לעלים ורואים מה הקוטר של השורש. אם הוא עדיין רק שורש דק ו לא עבה, מכסים בחזרה.
בקיץ הזה, אסור לתת לה להוציא עמוד פריחה - כל פעם כשיוצא, לקטום אותו שלא יוציא פרחים וזרעים. ככה, תישאר כל האנרגייה בשורש.
אייל כתב:אכן הוצאו בעונתם השניה.
חייב להבין משהו אם יש לי פריחה בגזר אני צריך לחתוך אותה כדי להמשיך את גידולה העכשוי?
האם במצב כזה אחכ תהיה פריחה לטובת שימור זרעים?
בקיץ הזה, אסור לתת לה להוציא עמוד פריחה - כל פעם כשיוצא, לקטום אותו שלא יוציא פרחים וזרעים. ככה, תישאר כל האנרגייה בשורש
! | ראובן אורן כתב: |
בד"כ, בעונה השנייה שלה, אבל.. אם האדמה מדושנת היטב והצמח גדל יפה, שווה לבדוק..., אולי השורש גדול מספיק. מסלקים אדמה מתחת לעלים ורואים מה הקוטר של השורש. אם הוא עדיין רק שורש דק ו לא עבה, מכסים בחזרה. בקיץ הזה, אסור לתת לה להוציא עמוד פריחה - כל פעם כשיוצא, לקטום אותו שלא יוציא פרחים וזרעים. ככה, תישאר כל האנרגייה בשורש. |
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־107 אורחים