על ידי מיקי פ » 09 אוקטובר 2013,14:04
תובנות על סמך ניסיוני בירקות שניסיתי לגדל לאורך השנתיים האחרונות
אבטיח נותן מעט מאוד התנובה מאכזבת חשבתי שייתן יותר אבטיחים אבל מה שיצא היה טעים גידלתי משתיל כי אמרו לי שמזרעים לא מצליח לא כדאי, אדממה לא ממש הצליחה גודלה משתיל לא כדאי,אפונה היתה מאוד טעימה צריך הרבה עבודת הדליה מאוד מתוקה כדאי גודלה מזרעים,ארטישוק גודל משתיל יפים לעין מעט מאכזב כי יצאו מעט מאוד לא כדאי,במיה יצא מעט מאוד יפה כפרח ולאכול טרי ישר מהשיח גודל משתיל כדאי כפרח יפיפה,בצל גידלתי מבצל יבש ששתלתי באדמה יצא בצל ירוק טעים מאוד וכאשר הפכתי את האדמה לקראת החורף הבחנתי שיצאו בצלצלים קטנים,ברוקולי טעים מאוד נאכל חי אך תנובה מועטה שלא שווה את המאמץ גודל משתיל,גזר טעים אך צריך לנקות את האבנים מהערוגה כמובן מזרעים כדאי,דלעת משתילים בשנה שעברה יצאו שניים יפים ואילו השנה לא הצליח בכלל כדאי אם יש מקום,חומוס מזרעים הצליח אבל אין מה לעשות עם חומוס טרי לא כדאי,חמניות בשביל היופי וגם קל מאוד לגידול ניסיתי את הזן הקטן יצא המון ויפים כדאי,חסה משתיל כדאי וגם טעים,חצילים בשנה שעברה שתלתי בלאדי יצאו מאוד טעימים השנה שתלתי מלכה שלא כל כך הצליח והפרי הפך מירוק לצהוב לימון אז לא הייתי בטוח בקשר אליו אם כדאי לאכול אבל כדאי לגדלו,כרוב משתיל טעים ושווה לנסות,כרובית משתיל יפה טעים וכדאי לנסות,ליפה שתלתי שלוש יצאו מעט פרחים אך לא הניב פרי מאכזב לא כדאי,לפת מזרעים כדאי וטעים כל כך שונה בטעם מהקנוי ממש מתוק,מלפפונים משתילים ופקוס מזרעים המלפפון ממש טעים כשהוא נאכל ממש לאחר הקטיף וכך גם הפקוס השנה גידלתי אותם מוצללים והם לא כל כך הצליחו בשנה שעברה גידלתי בשמש מלאה והם הצליחו יותר טוב כדאי,קישואים מסוג זוקיני לא הצליח היו מספר פרחים אך משלושה שתילים הניב רק קישוא אחד,סלרי עלים אני שותל ראשי סלרי שמניבים לי עלים וגבעולים לאורך כל החורף עד לאביב המאוחר מומלץ מאוד קל מאוד לגידול וממש טעים,עשבי תיבול ותה לואיזה מרווה שיבה ולמון גראס משתילים ממש קלים לגידול וטעימים מאוד בתה,פטרוזיליה,כוסברה מפונקים וצולעים טימין אורגאנו וזעתר מתו לי זמן קצר לאחר השתילה,פול כדאי מאוד יוצא המון ולמי שאוהב זה טעים,פלפל משתיל יצאו מעטים אבל עם טעם אמיתי של פלפל כדאי,פלפל חריף מגדל חריף מאוד אני חושב שקוראים לו סודניה אני לא יודע מה המין בדיוק אבל מאוד חריף מגדל בעיקר ליופי,צנון טעים מאוד מתוק כדאי,קולורבי טעים מאוד גם הירוק הרגיל וגם הסגול כדאי ,עגבניות כמו המלפפונים גידלתי עגבניות תמר ועגבניות שרי אגס צהוב כדאי לשים לב כי ישנם זנים מסיימים ,שום הצליח נחמד מאוד כדאי ,שומר טעים ממש כדאי,שעועית גידלתי פעמיים פעם אחת שעועית רגילה מזרעים שהצליחה די טוב ושעועית הילדה משתילים שלא כל כך הצליחה שווה לגדל את הרגילה ממש טעים טרי ללא בישול
כמובן שפינקתי לאורך השמה בקומפוסט הומוס תה סרפדים ותה הומוס וכמובן מטיפים שאתם כותבים פה למדתי מכם המון
תודה