על ידי באדי » 14 יולי 2016,14:04
כמה הבהרות.
האדמה בכל מקום שמגדלים משהו, מאוד מתוחחת, ממש כמו לדרוך על חול רך בשפת הים.
כולם ללא יוצא מן הכלל מגדלים עיזים כבשים ותרנגולות, שלרוב אוכלים מן הטבע, כמעט ולא מוסיפים להם תוספות מזון כלשהן (לרוב בחורף).
הביצים כאן מאוד חומות מבחוץ ומאוד כתומות מבפנים, הודות לתזונה של התרנגולות.
ניצול שטחי האדמה כאן מאוד גבוה, בכל מקום אפשרי וגם בלתי אפשרי מגדלים משהוא.
לא הצלחתי להבין בבירור, איך זה בדיוק מבוצע, אבל בעל הבית מדשן עם זבל כבשים/עיזים/תרנגולות.
תופעה מעניינת, את ערוגות הירקות הוא משקה כל יומיים-שלושה, בעזרת מערכת טפטפות (אין מחשב השקיה).
את צמחי הנוי, הוא משקה באופן ידני (צינור מים) בין פעם לפעמיים בשבוע וכאן השוס - השבוע שאנו שוהים כאן, לא השקה את צמחי הנוי כלל, אבל בכל בוקר כשאני קם (בסביבות השעה 0600) ערוגות הצמחים רטובות ממים.
שוב, הוא לא משקה אותן, עד השעה 1000 בבוקר רואים בבירור שהן רטובות, ואח"כ צבען זהה לאדמה שמסביב.
כחלק מהתרבות הכפרית, הם מגדלים כמעט את כל צרכיהם, חלק הם מקבלים משכניהם בבארטר, וחלק קונים.
בכל איזור כפרי יש מחלבה מקומית/איזורית, שאליה מביאים את תוצרת החלב של העיזים/כבשים ושם מפיקים גבינות, בכל ערב רואים טנדרים נוסעים עם כדי חלב גדולים לכיוון המחלבה המקומית.
גבינת הפטה שלהם מדהימה בטעם ובמרקם לא דומה לשום דבר שבארץ הקודש קוראים לו פטה (לא הצלחתי להבין אם היא עשויה מחלב עיזים או כבשים, ייתכן שמשנהם).
היוגורט שלהם סמיך מאוד, כמו גבינה לבנה רכה, בעל טעם עשיר מאוד, הציזיקי המפורסם אינו מגיע עם חתיכות גדולות של מלפפונים כנהוג בא"י אלא עם מלפפון מגורר, מה שמשווה לו טעם מאוד מעודן.
אין לי מושג מה עוד מוסיפים לציזיקי אבל זה בוודאות לא רק יוגורט ומלפפונים.
השווארמה המקומית - סופבלאקי, או בשמה הפחות מפורסם פיתה גיהרו, (פיתה זה פיתה, גיהרו זה בשר על שיפוד מסתובב) מוגשת בקונוס פיתה שטוחה, צרובה על גריל משני הצדדים, עם פרוסות עגבניה עבות, צ'יפס ורחמנא ליצלן יוגורט, (אפשר לקבל גם בלי התוספות או חלקן), לרוב הבשר יהיה בשר כבש, יש גם של עוף, ולעיתים פרה נמוכה (צריך לשאול לפני).
אנחנו משתדלים לאכול בטברנות של הכפרים הרחוקים ממוקדי התיירות, האוכל שם הרבה יותר טעים, טרי, וזול משמעותית, ארוחה מלאה לארבעה רעבים כולל אלכוהול (אוזו כמובן) 25-35 יורו אני חושב שזה שווה לכל נפש.
בתפריט בעיקר ירקות העונה - למשל פרחי קישוא ממולאים באורז, מעדן.
קינוח יהיה תמיד פירות העונה שיוגש ללא הזמנה ובחינם, אבטיח, מלון, וגם דובדבנים מקומיים.
בטברנות הכפריות בעל הבית/שף יבוא לשתות "תרופה" עם הגבר היושב על השולחן, כוסית של משקה מקומי ששכחתי את שמו ומכיל כ 50% אלכוהול, לא יכול לאמר איזה טעם יש למשקה היות ובכל פעם אני מאבד תחושה בפה מכמות האלכוהול, ממש ניקוי צנרת.......