עמוד 4 מתוך 6

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 07 ינואר 2014,14:04
על ידי אייל
דובי,

אוטוטו תוכל להתחיל להשתמש בעלי השום לבישולים.
העלים = שום בטעם ובריח יוצא משהו ליגה!

חכה ל-15 ס"מ גובה של העלים
בתיאבון

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 08 ינואר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
דובי כתב:היינו עסוקים עם סגירת שנה בעסק, ותחילת שנה, אבל מחר אני אמור לקבל מחבר שק עם קש לחיפוי.

איזה כיף לקבל מחמאות מכם.


צלם תמונות 'לפני ואחרי' של השמת חיפוי, שנשטוף העיניים. :)

כשתסיים, תן השקייה טובה כמו גשם, בהמטרה והרבה.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 11 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
אין לי מכסחת דשא.

האם נסורת של עץ מנגריה היא חיפוי טוב?

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 11 ינואר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
דובי כתב:אין לי מכסחת דשא.

האם נסורת של עץ מנגריה היא חיפוי טוב?


כן, נסורת זה חומר מעולה, רק לוודא שלא מדובר בנסורת מעץ מחוטא - עץ שהוספג בחומר נגד טרמיטים וחרקים חובבי עץ. עץ כזה מיועד בד"כ לבניית פרגולות ורהיטי גן.
נסורת מעץ מחוטא תשמיד את המיקרואורגיזמים באדמת הגינה ואת זה, אנו ממש לא רוצים.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 11 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
עץ רגיל מנגריה כמו סנדוויץ או מלמין הוא מחוטא?

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 11 ינואר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
דובי כתב:עץ רגיל מנגריה כמו סנדוויץ או מלמין הוא מחוטא?


'עץ רגיל', כן

סנדוויץ או מלמין - לא !

שניהם אינם 'ע. טבעי' אלא שבבי עץ או נסורת המודבקים עם חומרים ודבקים פוליאסטרים, רעילים לצמחים ולנו. וכך גם לגבי MDF שהוא רעיל ומסרטן.

פשוט נסורת רגילה... ר ג י ל ה

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
לא מצליח בינתיים להשיג חיפוי, אם יש לכם רעיונות נוספים לחיפוי לא נסורת ולא קש שעברתי עליו עם מכסחת דשא, אודה לכם מאוד.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014,14:04
על ידי זוהר218
סתם עלים מהגינה. קומפוסט לא מוכן וכו.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 14 ינואר 2014,14:04
על ידי צברי נוגן
דובי, תחפש במושב את ערימות הגזם ותאסוף כמה עלים.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 16 ינואר 2014,14:04
על ידי בעז1
טעמתי עלה קטן (חי, ללא תוספות), רק בשביל הריח והטעם של פעם אחת העבודה השתלמה.
לא כמו הזבל שיש בשוק, כשהעלים כבר חצי מרקיבים ואפשר רק לזרוק אותם לזבל, עלים ירוקים מאוד, חזקים מאוד, מריחים ריח חזק של שום טרי, וטעימים מאוד.
תודה רהה לכולכם על התמיכה :)
בסה"כ זה גידול חורף שלא צורך הרבה השקעה, בעיקר במקומות עם משקעים וקור, מומלץ ביותר, נחכה לראות גם איך יהיו הראשים בסופו של דבר..:)

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 18 ינואר 2014,14:04
על ידי אוריקי
אעדכן ואומר שבשעה טובה נבטו השומים שלי :)

צצו להם מתוך האדמה..

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 18 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
מה אחוזי הנביטה? אני השתמשתי בשום ישראלי בהמלצת החברים כאן והגעתי למאה אחוזים, הכל הכל נבט:-D

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 18 ינואר 2014,14:04
על ידי אוריקי
כמוך כמוני.

לא ספרתי כמה טמנתי אבל נראה כמו 100 אחוזי נביטה.
גם כן שום ישראלי.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
יפה, משמח לשמוע
תמונה או שתיים, יסייעו לנו 'לשטוף העיניים' וליהנות יותר :)

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 22 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
האם זה יתאים לחיפוי? יש לי שטח גדול עם הירוק הזה.

ואני רוצה לתלוש בשביל החיפוי

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 22 ינואר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
בודאי :y:

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 24 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
התחלתי לחפות אבל אשמח לדעת האם אני בכיוון לפני שאני ממשיך את זה.

חלק משיחי הבר שאני תולש לחיפוי יוצאים מהאדמה יחד עם השורש, האם זה בסדר.

כמובן אני מצרף תמונה כדי להיות רגוע יותר.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 24 ינואר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
אין בעייה, 'הכל חוזר לאדמה'.
אחד מתפקידיהם של צמחי הבר, במיוחד אלו עם השורש היתדי העמוק.., זה לשמש כ'מעלית מינרלים' - השורשים מעמיקים וסופחים מינרלים חיוניים, כאלו שמתמעטים בשכבת הקרקע העליונה (כ 30 ס"מ), עקב גידול ירקות, מחזור אחר מחזור מבלי לתת לאדמה לנוח, להתאושש ולצבור עוד מינרלים.

אז.. תוסיף עוד... הרבה יותר.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 24 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
תודה רבה

גוט שבת

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 30 ינואר 2014,14:04
על ידי דובי
וואוו זה נראה טוב, מקווה שבתוך האדמה מתפתח משהו טוב.

השבוע צלינו דגים, והכנסתי לבטן של הדג עלי שום, מעדןןןןן, פשוט טעים. השתמשתי כמובן רק בעלים ספורים.