הגינה של יוסף,שאלות

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי אלקנה » 21 מאי 2014,14:04

בכל מקרה הם מתים, אבל אם תנביט אותם - כלומר תשרה לזמן מוגבל שלא ממית אותם ותיתן להם לנבוט - החומוס שתכין יהיה בריא יותר, וההשפעה הלא נעימה של הקטניות תקטן/תיעלם. את הפרט האחרון למדתי מספרו של אורי מאיר צ'יזיק "דברים שאוכלים מכאן".
אלקנה
גנן מתקדם
 
הודעות: 1373
הצטרף: 30 יולי 2012,14:04
מיקום: דולב, מערב בנימין (20 דקות ממודיעין)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 מאי 2014,14:04

חחחחחח 'מתים' מבחינה ביוטית
בחורף או במקומות קרים לעיתים צריך יותר מלילה
בקיץ, יותר מלילה יגרום לקילקולם והתעפשותם.
בכל מקרה, אם אתה רוצה יותר, אז בבוקר, שפוך את המים שבהם הם שהו, שטוף אותם ומלא שוב מים טריים אבל רק כ 2 ס"מ לא יותר ומדי פעם, תן להם ערבוב כדי שישארו לחים.

ולידיעתך, כדי להכין חומוס טוב, כדאי לעשות דבר פשוט. לקנות 2 קופסאות שימורים של פולי חומוס. כן! לקנות. כי הם מבושלים בבית החרושת ע"י קיטור והקופסאות נאטמות כשהכל עוד חם ועל כן אין צורך להוסיף חומרים משמרים ובאמת זה מגיע ללא חומרים משמרים והחומוסים רכים מאוד. זה שווה כלכלית! בלי להמתין, בלי לבזבז מים, בלי לבזבז גז. פותחים 2 קופסאות, שופכים החוצה את הנוזלים, מעבירים לבלהדר, מוסיפים טחינה ותבלינים ותוך 10 דקות יש חומוס אסלי מעולה.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי אורנה » 21 מאי 2014,14:04

ראובן ברשותך מאז לימדת אותנו
נושא מרתק וחשובזה הוא חלק מביתנו.
באכילת מזון בריא מומלץ כל מזון שאינו חומצי
ההנבטה הופכת את הקטניות מחומצי לבסיסי
כל נביטה גם בראשיתית = הופעת השוטון השורשון הזעיר .
והטעם ...............אחר מדהים
אנחנו מנביטים כמויות
המונבט מוכנס בשקיות אטומות למקפיא
חלק מבושלים חלק טבעי .
כך יש מנות אישיות ומהווה מזון בסיסי לנו
אתמול אכלנו מג'דרה קינואה
שבו עדשים שחורות ומאש
כמובן הכל מונבט מראש.

כיף
אורנה
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 מאי 2014,14:04

חחחחח... מזל שבערב אכלנו חומוס ופלאפל תוצרת בית... :P :y:

אחרת הייתי נהיה רעב מהתאורים שלך :lol:

בריאות והנאה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 22 מאי 2014,14:04

בנתיים אני מנביט חומוס
עכשיו ניסיתי לשים גרגירים במטבח בלילה 8-9 שעות..נראה איך יצא

אגב ,משנה כמה הוא נובט
בהתחלה יש 'גבעול' של ס'מ ואז יותר
מתי הכי טוב לאכול אותו?
יש זמן שאם אתן לו להמשיך להנביט( שטיפה וכו) הוא יהרס?
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 מאי 2014,14:04

לאחר שהוא נבט, כל זמן שהוא עם נבט עם זוג עלים אחד בודד (עלים פסיגיים) הוא טוב ובריא מאוד לאכילה, אבל.., לא יותר מזה. הזרע, הגבעול והעלים הפסיגיים, כולם בריאים וטעימים. אבל.., לא לאפשר לו להוציא עלים רגילים, כי זה מחסל את כל האנרגייה שיש בזרע, ולך יישאר רק 'צמח קטן לאכילה וכך מפסידים את כל החשיבות שצריכת ואכילת הנבט
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 22 מאי 2014,14:04

ראובן אורן כתב:לאחר שהוא נבט, כל זמן שהוא עם נבט עם זוג עלים אחד בודד (עלים פסיגיים) הוא טוב ובריא מאוד לאכילה, אבל.., לא יותר מזה. הזרע, הגבעול והעלים הפסיגיים, כולם בריאים וטעימים. אבל.., לא לאפשר לו להוציא עלים רגילים, כי זה מחסל את כל האנרגייה שיש בזרע, ולך יישאר רק 'צמח קטן לאכילה וכך מפסידים את כל החשיבות שצריכת ואכילת הנבט

אז מהרגע שמתחיל לצאת לו הלבן...
כולל הזמן שיוצא לו 2 עלים קטנים כאלה זה בסדר?
זה אומר לפחות שבוע ,כן?
או שמאז שיוצא לו הלבן עדיף לחכות שהוא "משתבח"?(השאלה בקיצור מה הטווח זמן שהכי טוב לאכול אותו)?

אגב,מאיזה מהקיטניות שאפשר להנביט יש הכי הרבה ברזל?לא ראיתי טבלה כלשהי שמדברת על מונבטים...
מי שלוקח תוספי ברזל יכול להמיר את זה בחופן קיטניות מונבטות?

תודה!
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 מאי 2014,14:04

כן, כמו שכתבתי למעלה
השאר.., לא יודע
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

הקודם

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־103 אורחים

cron