הגינה של יוסף,שאלות

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי שגיא » 09 מרץ 2014,14:04

אייל, הוא מדבר על הנבטות לאכילת נבטים
לכן אין בעיה (אני חושב) להנביט חומוס עכשיו
שגיא
גנן עם עתיד
 
הודעות: 736
הצטרף: 29 אפריל 2013,14:04
מיקום: הרצליה

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 13 מרץ 2014,14:04

שאלה...
נבטים סינים,השמנים האלה.
איך עושים?
תודה...
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי רונית מ » 14 מרץ 2014,14:04

יוסף עד כמה שאני יודעת
מכינים נבטים סיניים משעועית מש.
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 594
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 15 מאי 2014,14:04

שאלה
אני מחפש מה להנביט שיהיה בריא ויהיה בו הרבה ברזל
להנביט בבית
עד עכשיו הנבטטתי חומוס שמעתי שיש בו הרבה ברזל
אבל זה לא טעים לי
יש משהו עם ברזל או משהו מתוק?
תודה
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 15 מאי 2014,14:04

מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי רונית מ » 16 מאי 2014,14:04

יוספי כתב:שאלה
אני מחפש מה להנביט שיהיה בריא ויהיה בו הרבה ברזל
להנביט בבית
עד עכשיו הנבטטתי חומוס שמעתי שיש בו הרבה ברזל
אבל זה לא טעים לי
יש משהו עם ברזל או משהו מתוק?
תודה


הנבט היחיד שאני מכירה וטעמו הקרוב ביותר למתוק הוא של גרעיני חמניה.
שלא תטעה - הוא לא מתוק, אבל הוא לא חריף כמו נבטי צנונית, חרדל, ברוקולי וכו'.
גם טעמם של נבטי שעועית מאש הוא עדין יחסית.
בכל מקרה - תצטרך לעבוד בשיטת ניסוי וטעיה ולראות מה טעים לך.
עוד אופציה - למצוא שילובים עם מאכלים אחרים כדי שיהיה לך מספיק טעים ותוכל להמשיך לאכול נבטים:
כתוספת לסלט, אורז (חי על האורז, ללא בישול), בתוך סנדויץ.
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 594
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 16 מאי 2014,14:04

איזה טעם יש לחומוס מונבט לדברייך?
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי אורנה » 16 מאי 2014,14:04

היי יוסף

לטעמי החומוס המונבט
טעים כירק מתוק להפתעתי
נעים ללא כל ארומה חומוסית אופיינית.
אך יש לציין כי הדבר החל רק מאז
מנביטה בשיטה של ראובן .
הקיטניות בכלל משנות לחלוטין
את גוון הטעם שלהן .
האם גם אתה מנביט כך ?

שבת שלום

אורנה
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 16 מאי 2014,14:04

ד"א..
נתקלתי לאחרונה בשיטה משופרת להנבטת 'זרעים קשים' (קטנייות וכדומה)
ניסיתי זאת עם פולי 'לוביה' מזרעים ששמרתי משנה שעברה, הלך יופי!
100% נביטה תוך יום וחצי..

מגש שבתחתיתו 'נייר מגבת' שאותו מרטיבים עד שיהיה מוצף במים.
מפזרים הזרעים עליו ו..מכסים בנייר מגבת נוסף ומרטיבים גם אותו.
מציבים המגש במקום מואר (לא בשמש)
הסנדוויץ' הזה עושה לזרעים טוב
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 16 מאי 2014,14:04

אורנה כתב:היי יוסף

לטעמי החומוס המונבט
טעים כירק מתוק להפתעתי
נעים ללא כל ארומה חומוסית אופיינית.
אך יש לציין כי הדבר החל רק מאז
מנביטה בשיטה של ראובן .
הקיטניות בכלל משנות לחלוטין
את גוון הטעם שלהן .
האם גם אתה מנביט כך ?

שבת שלום

אורנה

איך אני מנביט חומוס?
משרה 12-24 שעות במים
ואז שם על נפה של קמח ושוטף פעמיים-3 ביום(בצל)
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי אורנה » 16 מאי 2014,14:04

יוספי כתב:
איך אני מנביט חומוס?
משרה 12-24 שעות במים
ואז שם על נפה של קמח ושוטף פעמיים-3 ביום(בצל)

זהו שבגישה זו "מטביעים אותם " :lol:
כן זרעים כיצרי כל חי פשוט זקוקים
לרק עד 8 שעות השריה מלאה במים (בהתאם לגודל הזרעים)
משך זמן ארוך יותר פשוט ....מאבדים אותם :worried:
ולאחר מכן כמוך מסננים עד נבטה
ומידי כשלוש שעות שטיפה\ערוב במים זורמים.
גם כאן במשפחתי אנו מקפידים לקנות זרעים
נקיים מכל תוספים בעת הגידול ולאחריו.
לנביטה בטוחה.

שבת שלום ומבורך .

אורנה
נערך לאחרונה על ידי אורנה בתאריך 16 מאי 2014,14:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 16 מאי 2014,14:04

לא הבנתי...
כיוון שאני משרה ליותר מ 8 שעות אני הורס את הטעם והוויטמינים שלו?
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי אורנה » 17 מאי 2014,14:04

יוספי כתב:לא הבנתי...
כיוון שאני משרה ליותר מ 8 שעות אני הורס את הטעם והוויטמינים שלו?

לא .
טובעים =מתים
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 17 מאי 2014,14:04

אורנה כתב:
יוספי כתב:לא הבנתי...
כיוון שאני משרה ליותר מ 8 שעות אני הורס את הטעם והוויטמינים שלו?

לא .
טובעים =מתים

מה מתים?
אחרי השריה של 24 שעות זה נבט לי...
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 17 מאי 2014,14:04

יוספי,
כל הכבוד שנבט, יופי.. אולי הם היו מאוד יבשים ואולי גם לא מוצפים ולא 'טבעו' במים

אבל.., באת לכאן לשאול שאלות והמומחים עונים לך מתוך ניסיון גדול שיש להם.
אז אתה רוצה ללמוד מהם, או להתווכח איתם??

כן, גם צמח אם יהיה בעציץ ללא יורי ניקוז, הוא 'יטבע' וימות. כי השורשים צריכים לנשום אויר. אז ככה גם עם זרעים - לאחר שנבטו בקערת ההנבטה והיו מוצפים מים וספגו אותם והתעוררו, אסור שימשיכו להיות מוצפים, אלא רק חלקם התחתון או שיהיו ברשת ומרטיבים אותם כמה פעמים ביום.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 17 מאי 2014,14:04

עריכה
נערך לאחרונה על ידי יוספי בתאריך 18 מאי 2014,14:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי רונית מ » 18 מאי 2014,14:04

יוספי כתב:איזה טעם יש לחומוס מונבט לדברייך?


אין לי נסיון עם חומוס מונבט, לכן לא התייחסתי לחומוס.
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 594
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 18 מאי 2014,14:04

ראובן אורן כתב:יוספי,
כל הכבוד שנבט, יופי.. אולי הם היו מאוד יבשים ואולי גם לא מוצפים ולא 'טבעו' במים

אבל.., באת לכאן לשאול שאלות והמומחים עונים לך מתוך ניסיון גדול שיש להם.
אז אתה רוצה ללמוד מהם, או להתווכח איתם??

כן, גם צמח אם יהיה בעציץ ללא יורי ניקוז, הוא 'יטבע' וימות. כי השורשים צריכים לנשום אויר. אז ככה גם עם זרעים - לאחר שנבטו בקערת ההנבטה והיו מוצפים מים וספגו אותם והתעוררו, אסור שימשיכו להיות מוצפים, אלא רק חלקם התחתון או שיהיו ברשת ומרטיבים אותם כמה פעמים ביום.


הי ראובן
חלילה,אני רוצה ללמוד אין וויכוח
קודם השרתי 24 שעות במים...ואז שמתי על רשת ושטפתי כמה פעמים ביום
כשזה הושרה במים 24 שעות זה עוד לא נבט...אולי לא הבנת נכון,כי נראה מדבירך שהבנת שלאחר שזה התחיל לנבוט זה עדיין היה מושרה
זה לא טוב?
אגב,הגרגירים זה חבילת חומוס מהסופר...

אז מה שצריך לעשות זה להשרות עד 8 שעות ואז לשים על הנפה של הקמח ולשטוף פעם ב 3-4 שעות?
כיוון שהשרתי 24 שעות הם מתים למרות שהם נובטים ואז הטעם שלהם נפגם וכן הוויטמינים וכו'?
תודה רבה
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 18 מאי 2014,14:04

אז מה שצריך לעשות זה להשרות עד 8 שעות ואז לשים על הנפה של הקמח ולשטוף פעם ב 3-4 שעות?
כיוון שהשרתי 24 שעות הם מתים למרות שהם נובטים ואז הטעם שלהם נפגם וכן הוויטמינים וכו'?


כן
:)
תשרה בקערת מים לילה שלם - 8-12 שעות
אחרי זה, לרשת שמונחת על קערהמומכוסה באיזה מכסה שקוף, לא הרמטי, שישמור על הלחות
ו..שטיפה במים, פעמיים שלוש ביום
כך הם לא 'יטבעו', לא ימותו ולא יסריחו
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של יוסף,שאלות

הודעהעל ידי יוספי » 21 מאי 2014,14:04

ראובן אורן כתב:
אז מה שצריך לעשות זה להשרות עד 8 שעות ואז לשים על הנפה של הקמח ולשטוף פעם ב 3-4 שעות?
כיוון שהשרתי 24 שעות הם מתים למרות שהם נובטים ואז הטעם שלהם נפגם וכן הוויטמינים וכו'?


כן
:)
תשרה בקערת מים לילה שלם - 8-12 שעות
אחרי זה, לרשת שמונחת על קערהמומכוסה באיזה מכסה שקוף, לא הרמטי, שישמור על הלחות
ו..שטיפה במים, פעמיים שלוש ביום
כך הם לא 'יטבעו', לא ימותו ולא יסריחו

אגב,
אני מכין ממרח חומוס בבית
ובמתכון שאני משתמש בו כתוב להשרות 24 שעות את החומוס,ההשריה ממה שאני רואה עושה להם טוב ומנפחת אותם ומרככת כמובן
ואז מבשלים וכו' וכו'
לפי דבריך לא כדאי להשרות את הגרגירים 24 שעות? כי הם מתים?
או שגם ככה אם אני מבשל וטוחן אותם הם מתים?
תודה
יוספי
גנן חדש
 
הודעות: 73
הצטרף: 29 אפריל 2012,14:04
מיקום: גוש עציון(גובה כ 900 מעל פני הים)

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־113 אורחים