יוספי כתב:שאלה
אני מחפש מה להנביט שיהיה בריא ויהיה בו הרבה ברזל
להנביט בבית
עד עכשיו הנבטטתי חומוס שמעתי שיש בו הרבה ברזל
אבל זה לא טעים לי
יש משהו עם ברזל או משהו מתוק?
תודה
אורנה כתב:היי יוסף
לטעמי החומוס המונבט
טעים כירק מתוק להפתעתי
נעים ללא כל ארומה חומוסית אופיינית.
אך יש לציין כי הדבר החל רק מאז
מנביטה בשיטה של ראובן .
הקיטניות בכלל משנות לחלוטין
את גוון הטעם שלהן .
האם גם אתה מנביט כך ?
שבת שלום
אורנה
יוספי כתב:
איך אני מנביט חומוס?
משרה 12-24 שעות במים
ואז שם על נפה של קמח ושוטף פעמיים-3 ביום(בצל)
יוספי כתב:לא הבנתי...
כיוון שאני משרה ליותר מ 8 שעות אני הורס את הטעם והוויטמינים שלו?
אורנה כתב:יוספי כתב:לא הבנתי...
כיוון שאני משרה ליותר מ 8 שעות אני הורס את הטעם והוויטמינים שלו?
לא .
טובעים =מתים
יוספי כתב:איזה טעם יש לחומוס מונבט לדברייך?
ראובן אורן כתב:יוספי,
כל הכבוד שנבט, יופי.. אולי הם היו מאוד יבשים ואולי גם לא מוצפים ולא 'טבעו' במים
אבל.., באת לכאן לשאול שאלות והמומחים עונים לך מתוך ניסיון גדול שיש להם.
אז אתה רוצה ללמוד מהם, או להתווכח איתם??
כן, גם צמח אם יהיה בעציץ ללא יורי ניקוז, הוא 'יטבע' וימות. כי השורשים צריכים לנשום אויר. אז ככה גם עם זרעים - לאחר שנבטו בקערת ההנבטה והיו מוצפים מים וספגו אותם והתעוררו, אסור שימשיכו להיות מוצפים, אלא רק חלקם התחתון או שיהיו ברשת ומרטיבים אותם כמה פעמים ביום.
אז מה שצריך לעשות זה להשרות עד 8 שעות ואז לשים על הנפה של הקמח ולשטוף פעם ב 3-4 שעות?
כיוון שהשרתי 24 שעות הם מתים למרות שהם נובטים ואז הטעם שלהם נפגם וכן הוויטמינים וכו'?
ראובן אורן כתב:אז מה שצריך לעשות זה להשרות עד 8 שעות ואז לשים על הנפה של הקמח ולשטוף פעם ב 3-4 שעות?
כיוון שהשרתי 24 שעות הם מתים למרות שהם נובטים ואז הטעם שלהם נפגם וכן הוויטמינים וכו'?
כן
תשרה בקערת מים לילה שלם - 8-12 שעות
אחרי זה, לרשת שמונחת על קערהמומכוסה באיזה מכסה שקוף, לא הרמטי, שישמור על הלחות
ו..שטיפה במים, פעמיים שלוש ביום
כך הם לא 'יטבעו', לא ימותו ולא יסריחו
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־113 אורחים