עמוד 82 מתוך 87

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2015,14:04
על ידי אורנה
הי יםהיקר
למרות שקראתי את כל העמוד
לא מבינה כרגע
למה ערוגות טרפזיות
עברת לגנן ירקות בחצר ?
גינה במיכלים שונה במקצת מגינון ערוגות
לא שמעתי על צורך
בערוגות מוגבהות במיכלים
אשמח להבין

שבת שלום
אורנה

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
נראה יפה
אבל.. קח בחשבון ש...אדנית, זה כבר 'ערוגה טרפזית' ! :) לא צריך את זה בתוך אדנית, אתה רק מפסיד שטח יקר

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
באמת??
חשבתי שכן צריך ונזכרתי בתמונה שלך של איך שזה היה מלא בכוסברה ופטרוזיליה....
אני לא מרוויח ככה שטח במגע עם האוויר? ושמים זורמים מסביב ל'טרפזים' זה יותר טוב..לא?
אז לשטח.. :( ? :worried: :worried:

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
ועוד שאלה :!:
קנית קצת זרעים במשתלה כי לא אוכל להגיע למפגש..
מה מרווח לסלק?
, חסה עלים?(עם מלחייה?),
גזר? (אפשר להכין חורים מראש ואז לזרוע כמה בכל חור, במקום לדלל?)
:)
פטרוזיליה, שמיר וכוסברה אפשר לזרוע בטורים?
כאילו בכל אדנית לעשות 7-8 טורים לאורך, בעומק 1ס"מ, ולפזר את הזרעים כל כל אורך טור..?

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
י ם כתב:באמת??
חשבתי שכן צריך ונזכרתי בתמונה שלך של איך שזה היה מלא בכוסברה ופטרוזיליה....
אני לא מרוויח ככה שטח במגע עם האוויר? ושמים זורמים מסביב ל'טרפזים' זה יותר טוב..לא?
אז לשטח.. :( ? :worried: :worried:


התמונות שלי שראית, היו בגינה.. באדמה ולא באדנייות.

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
זריעה
פטרוזיליה שמיר וכוסברה, בערוגות כמו שכתבת.

חסה, לנסות לדךך את הזריעה. לזרוע מלמעלה חופשי ואח"כ 'לערבב' את האדמה - לסרק אותה עם האצבעות שתי וערב ואח"כ לכסות ב 2 ס"מ של אדמה

גזר, תהייה חייב לדלל לאחר הנביטה, כדי להשאיר מירווחים ש 4-5ס"מ בין צמח לצמח

סלק - כ 8 ס"מ בין אחד לשני

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
סבבה
תודה ראובן
מקווה להתחיל כבר מחר

רק בצל, קניתי בצלצולים..מה מרווח זריעה?

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
י ם כתב:סבבה
תודה ראובן
מקווה להתחיל כבר מחר

רק בצל, קניתי בצלצולים..מה מרווח זריעה?


מירווח - 5 ס"מ
עומק - 5 ס"מ

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
לא כל כך הבנתי בנוגע לגזר...כן לעשות חורים מדוייקים (כל 6 -7 ס"מ חור) ולזרוע בהם גזר ואז לדלל כך שישאר גזר אחד בגל חור?
אני רוצה לזרוע כבר עכשיו אבל תוהה אם כדאי...ממש חם
עדאי לחכות קצת או לזרוע כבר עכשיו? :worried:

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
א. חכה... כי הקיץ חזר אלינו.. :cry:

ב. נסה לזרוע אחד אחד או שניים שניים במירווחים של 6 ס"מ. זה לא קל
אח"כ שינבטו.., אם יהיו כאלה שברחו לך ויצאו צפופים, תוציא אותם כדי שיישאר אחד כל 6 ס"מ

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
ראובן אורן כתב:א. חכה... כי הקיץ חזר אלינו.. :cry:

ב. נסה לזרוע אחד אחד או שניים שניים במירווחים של 6 ס"מ. זה לא קל
אח"כ שינבטו.., אם יהיו כאלה שברחו לך ויצאו צפופים, תוציא אותם כדי שיישאר אחד כל 6 ס"מ


כך חשבתי.. :)
תודה :y:

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015,14:04
על ידי תמיר אילן
לי יש זן של בצל ירוק שלא הפך לבצל "יבש".
עונה שנייה או שלישית שהוא מוציא עמודי פריחה ובצלים ירוקים חדשים (מזרעים או אולי וגטטיבית) ואף פעם לא הפכו לבצלים מהסוג שנמכר בסופר כבצל יבש.
אולי בכל זאת יש סוגים שונים?

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
הכל יכול להיות..., עם כל הפיתוחים של היום ואתמול..

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
תמיר אילן כתב:לי יש זן של בצל ירוק שלא הפך לבצל "יבש".
עונה שנייה או שלישית שהוא מוציא עמודי פריחה ובצלים ירוקים חדשים (מזרעים או אולי וגטטיבית) ואף פעם לא הפכו לבצלים מהסוג שנמכר בסופר כבצל יבש.
אולי בכל זאת יש סוגים שונים?


קנית במשתלה את הזרעים?

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
אני רוצה להוציא את כל האדמה שנמצאת באדנית הזו ל'פח' ולהשאיר בתוכה 30 ס"מ אדמה, ו'לזרוע' תפו"א :) (הקשבתי בעצתך ראובן :bow: )
20151014_170016.jpg
20151014_170016.jpg (57.69 KiB) נצפה 3092 פעמים


אין לי תפו"א אדמה מוכנים(מוכנים הכוונה עם עיניים גדולות כאלה..) אבל אני ממש רוצה זרוע כבר עכשיו
אפשר אולי לזרוע אותם ככה בלי לחכות שיצאו עיניים או שעדיף לחכות..?
יש לי אחד כזה:
20151014_170027.jpg
20151014_170027.jpg (31.22 KiB) נצפה 13682 פעמים


כל השאר שלמים שנקנו בסופר..

בנוסף,התחלתי היום לזרוע את הפקעות בצל..חבילה שעלתה לי 15 שקלים והיה נראה שיש בתוכה סביבות ה30- 35 פקעות, התגלתה כמכילה 90 פקעות!(88 ליתר דיוק :wink: )
20151014_165644.jpg
20151014_165644.jpg (45.31 KiB) נצפה 13682 פעמים

אין איזושהי דרך 'מיוחדת' שצריך לזרוע אותך נכון... :sweat: ?
לקחתי את האצבע, עשיתי חור באורך הפקעת בערך, אפילו ארוך קצת יותר, וזרעתי שם את הפקעת כשאר הצד הפחוס כלפי מטה- החלק עם ה'פתיל' שבראש הבצל כלפי מעלה..
עשיתי נכון??

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
תפוחי אדמה - התפוח כמו שבתמונה.., אתה יכול לחתוך לחצי, בין 2 ה'עיניים' ולטמון
הם ינבטו בקלות. גם קליפות נובטות בערימת קומפוסט..

בצלצולים - למה לא שאלת? ונדמה לי שכתבתי למעלה. הטמנת בסדר, אבל הכי קל, להוציא 2 ס"מ אדמה, לסדר הבצלצולים כמו שעשית ואז.. לכסות ב 2 ס"מ של אדמה, עד שלא יראו אותם.

לדעתי, אם תשקה, האדמה תרד ותשקע ואז תוכל להוסיף עוד אדמה.
בכל מקרה, אתה יכול להשקיע אותם עוד קצת בלחיצה

תכלס.. לוקחים איזה כלי.., אפילו מברג. הופכים אותו ועם הידית עושים חורים באדמה, בלחיצה
קלי קלות

תגיד לי מתי יש לך יומולדת ואתן לך 'מגוב' שייצרתי במיוחד לצורך זה :P
מספיק גם מקל של מטאטא קטן ושאבא ישחיז חט את הקצה, כמו שמחדדים עיפרון ו..יש לך מגוב הכי טוב בעולם.
או.. השפיץ הלבן הזה של אקדח סיליקון..
הנה, קח דוגמא..

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
לא הבנתי לגבי התפו"א..
רשמתי שיש לי רק 1 כזה
השאר שלמים.., אז לחתוך ולזורע אותם או לחכות כמה ימים שיוציאו עיניים ואז לזרוע..?

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
טוב, אז חכה עם השתילה שלהם
קח כמה תפוחי אדמה ארוכים (לא עגולים, אבל לא עקרוני!), שים אותם בתוך קופסת פלסטיק שלמטה יש נייר מגבת עבה - 4 או 5 שכבות ו..שהנייר יהיה ספוג ממש במים
שים איזה מכסה, סגור חפיף על הקופסה ושים אותה במקום חשוך

למחרת, יהיו לך תפוחי אדמה עם עיניים
כדאי שתחכה עוד יום אחד, כדי שיהיו עיניים גדולות
ואז.., אתה יכול לחתוך כל תפןח אדמה, ל 2 או 3 או 4..., העיקר שבכל חתיכה תהייה לפחות עין אחת
לא צריך לייבש אחרי החיתוך. לזרוע אותם ככה .. ולכסות שיהיו בעומק כ 5-6 ס"מ וכו' וכו'

חשבתי שהארגז שאתה מכין להם, יותר גבוה..

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2015,14:04
על ידי י ם
אוקיי
תודה :)

Re: השאלות שלי - י ם

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
ים... ארגז לתפוחי אדמה.. רצוי שיהיה יותר גבוה
פי 2 או פי 3 בגובה !!
כדי שיהיו לך יותר הרבה תפוחים
יש מצב שאבא וארגן איזו 'מסגרת' להגבהה של הארגז הזה?
משהו חפיף אבל שיחזיק עוד אדמה לגובה..