יפה יפה, תודה על שאתה חוזר אלינו עם תגובות ותמונות
לגבי הקימחון, נראה שהבנת שאין להגזים עם המינון של ה'סודה'. היא משפיעה על כל צמח אחרת. נראה שבמנגו הגעת למינון הנכון.
למה יש אצלך קימחון?! כנראה שהפטרייה הזו די פופולרית באזור שלך. אז תמשיך עם הריסוס ובמקביל, תתחיל לפנק את העץ, כעת עם תחילת הקיץ, כי חום הוא אוהב ובנוסף הוא אוהב 'אוירה טרופית' ואת זה תתן לו ע"י כך שתעשה לו צלחץ בקוטר של 1.5 מ' כי זו צורת ההתפתחות המיוחדת של המנגו.
אם יש לו טפטפת מסביב לגזע, כמו בתמונה של האבוקדו, אז זה לא מספיק לעץ בוגר. תגדיל את היקף הטפטפץ לגודל שולי הצלחת החדשה ותכנן את ההשקייה כך שיקבל בשבוע כ 40 ליטר וזאת ב 2 מנות, פעמיים בשבוע. כלומר, כל מנה, כ 20 ליטר. תקפיד על כך במיוחד בעונת הפרי.
לגבי האיזבלה - נראית מקסים. תוריד לה את כל הענפים הצדדיים עד למעלה. אם היא כבר הגיעה לגובה הפרגולה, תחתוך אותה ישר ואז יתפתחו 2 ענפים שאותם תוליך ל 2 כיוונים מנוגדים, שיקיפו את הפרגולה ובעתיד יהיו הענפים הראשיים שמהם יצאו ענפי משנה שיכסו את כל הפרגולה ב'שתי וערב'.
2 ענפים ראשיים אלו, תחתוך אותם לעצירת הגידול שלהם, כשהם יגיעו לפינה הנגדית להיכן שהגפן שתולה.
אם אתה מתכנן שעל הפרגולה תטפס גם הגפן השנייה, אז תקצה לכל גפן, חצי פרגולה.
אבוקדו - גם צמח טרופי. הצלחת שלו יפה, כולל החיפוי וכל שנותר הוא לפנק אותו במים - כמו שכתבתי לגבי המנגו. או שתתן יותר זמן מים (אם יש לך מחשב השקייה), או שתחבר לצינור טיפטוף, טפטפות כפתור עם ספיקה גבוהה יותר
כל הכבוד! נראה יופי