על ידי ראובן אורן » 10 יוני 2006,14:04
כן, גם אני אוסף כעת את זרעי 'כובע הנזיר' ויש לי כבר כוס מלאה. השאר, נשארים על האדמה וינבטו בשנה הבאה, כמו בטבע. אל תתפלאי אם פתאום יחל 'גל צימוח' נוסף כולל גל פריחה.. זה קרה לי בשנה שעברה עם צמח אחד שהמשיך להוציא פרחים, עמוק לתוך החורף. יתכן שנבט באזור מוצל לגמרי וטמפרטורת האדמה, הייתה נוחה לו
את הצמחים שמגדלים ומבשילים כעת זרעים, אין צורך להשקות במיוחד, אלא כחלק כללי מהגינה. הם מרכזים כעת את כל האנרגייה שנאגרה בשורשים ובגוף הצמח, לטובת הזרעים.
אצלי כבר אספתי את זרעי החסה כולם, והתפרוחות מתייבשות בצל בתוך שקית מאווררת, ומדי פעם אני מנער אותה ורואה את כמות הזרעים שנאגרה שם - לעונה הבאה, אני מוכן.
הברוקולי רק מתחיל כעת ליבש את תרמילי הזרעים - כמות אדירה מצטברת בכל צמח.
המנגולד - סלק עלים - מלא כעת בזרעים ירוקים. יקח עוד כשבועיים שלושה עד שיהיו חומים ומוכנים לאיסוף. הם לא נופלים בקלות על האדמה, לכן אין מה לחשוש ואפשר להמתים עד שיתיבשו לגמרי והשיח עצמו, יראה יבש לחלוטין.
חסה היא צמח חורף מובהק. מעדיפה טמפרטורות קרירות ו..'יום קצר' מבחינת תנאי אור. בשמש חמה כמו שאנו חווים בשבועות האחרונים, היא כמובן ממהרת להבשיל זרעים כי כמות האנרגייה בחוץ אדירה, על כן היא ממעטת בעלים ("קולטני השמש" לצורך פוטוסינטזה) ולא מעניין אותה בכלל כי אנו מעדיפים עלים ולא זרעים.
אז מה עושים ?! אם רוצים לאכול חסה טרייה מהגינה ?! זורעים ומגדלים חסה במפנה צפוני, בחלקה מוצלת וקרירה ושם החסה תצמח ותוציא עלים.
כמו שיש חסה ב'סופר' כך...., אם תתני לה את התנאים המתאימים ותצרי 'עונה' מתאימה, יהיה לך חסה למטבח.
בירושלים זה יצליח יוןפי, כי קריר אצלכם בלילה.
בהצלחה,
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים