איחסון ושמירה על מזון

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 מאי 2014,14:04

הנושא עלה כאן בפורום מספר פעמים וכדאי שיופיע בצורה מסודרת בשרשור ספציפי

איחסון נכון ושמירה על מזון מפני חרקים - עשים, זחלי חיפושייות('תולעי קמח') ושאר מעופפים וזוחלים למיניהם.

הנושא רלוונטי להרבה סוגי מזון - קמחים, פסטות, פירות יבשים(כמובן אורגניים :) ) ועוד ועוד..

הכניסו לכאן רעיונות ו'שיטות סבתא' יעילות ומן הסתם, נסתור כאן כל מיני 'אמונות תפלות' בצרוף סיבות הגיונייות :nod:

הנושא רלוונטי כמובן גם לצורך איחסון ושמירה על זרעים למי שמקיים ושומר על 'מחזור זרעים', בייחוד של זרעי מורשת
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי שלומי דבוש » 22 מאי 2014,14:04

צנצנות זכוכית!!!
יש מינים של חיפושיות מזיקות שיכולות פשוט לחתוך את דרכן דרך ניילון! גם זה של האורז מהסופר..
בנוסף זאת גם אחלה דרך למחזר את כל צנצנות הנס קפה של טסטר צ'ויס..:P
שלומי דבוש
גנן באימונים
 
הודעות: 170
הצטרף: 25 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: באר שבע

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 מאי 2014,14:04

ישנם / ישנן רבים / רבות ( :lol: ) הדבקים ב'מסורת' של שמירת קמחים, אורז ועוד כל מיני מצרכים במקרר / פריזר
למה?
"כי ככה לא נוצרים תולעים"
:wink:
נו, מה דעתכם?!
חזרנו לתחילת מדעי החיים והביולוגיה עם 'ביוגנסיס' ('היווצרות עצמאית של חיים') ??

ממה 'נוצרים' התולעים (למעשה.., זחלים או רימות)?
הם מתפתחים מביצים זעירות שהוטלו לתוך מוצר המזון הזה, לא?!
אז אם מכניסים מוצר זה לקרור או הקפאה, פשוט מרדימים את הביצים שבפנים ומשהים את התפתחותן או בקיעת הזחלים והרימות, אבל.. לא הורגים אותם, לא משמידים אותם וכמובן שלא מעלימים אותם. אותו מוצר - קמח או אורז.. שיוצא מהקרור לבישול או אפייה, מכיל בתוכו את הביצים הרדומות ו.. 'מישהו בסוף אוכל את זה'! חשבתם על כך?!

אז.., בטוח שקרור או הקפאה לא רלוונטים ל'שמירה מתולעים' ואפילו לא מנמלים. צנצנת או מיכל סגור היטב, יעשה את העבודה טוב יותר וימנע כניסת חרקים והטלת ביצים ואם המוצר נקנה כבר 'מזוהם', עם ביצים בפנים, עדיף שיהיה בטמפרטורת החדר כדי שהם יבקעו ונוכל לראות אותם, לסנן אותם וכו'

באורז, קטנייות ודגנים זה מאוד קל. מכניסים לקערה, מציפים במים וממתינים רבע, חצי שעה ואז.. חלק מהם צפים על המים. מדוע? כי הם מחוררים ועם 'משהו' בתוכם ועל כן הם קלים יותר. אז במהלך השטיפה הזו, שופכים גם את אלו שצפים ואנו יכולים להיות בטוחים שאלו ששקעו, נקיים מחשש לחרקים.

* אפרופו, זו שיטה מעולה לניקוי ומיון זרעים שליקטתם לעצמכם במסגרת 'מחזור זרעים'. הכניסו הזרעים לקערה, הציפו במים, חכו כמה דקות ו.. כל ה'מוץ' הקל יצוף למעלה וכן זרעים מחוררים או זרעים ריקים שלא ינבטו לעולם. כך תוכלו לשמור לכם זרעים נקיים וחיוניים עם אחוז נביטה גבוה מאוד (יטה עתיקה ויעילה).
כמובן שההשרייה הקצרה, לא תגרום לנביטתם. לאחר ההפרדה של ה'מוץ' והזרעים הצפים, יש לסנן ולהשאיר המסננת במקום מאוורר ליום יומיים עד שיתייבשו לחלוטין ואז לאחסנם.


מכירים את דבלות התמרים המגיעות מחו"ל (בד"כ טורקיה)? גושים צפופים של תאנים מיובשות. הגושים הללו עטופים בעלים גדולים ! אלו עלים של 'עץ דפנה' - 'ער אציל'.
העלים של כל משפחת העצים הזו 'ערים', מכילים שמנים אתריים היעילים להרחקת מזיקים וטפילים וחלקם ידועים גם בכושר האנטיספטיות שלהם, כמו הקינמון.

יש לכם צנצנת, מיכל עם קמח, אורז או קיטניות וכדומה? הכניסו לכל צינצנת כזו, עלה או שניים של 'דפנה' ואתם יכולים להיות בטוחים ששום חרק או מעופף כלשהו, לא יעז להיכנס פנימה, כשהצנצנת פתוחה, ולהטיל בפנים ביצים.

קוריוז קטן מלפני כ.. 25 שנים !
אשתי חזרה מהסופר וסיפרה שקנתה שקית של 1 ק"ג אורז, מאוד בזול. איני מומחה לאורז, אבל משהו באורז הזה, לא כל כך מצא חן בעיני, לא יודע מדוע..?!
פתחתי השקית ומזגתי מעט מהאורז לצנצנת, הכנסתי 'עלה דפנה', מזגתי עוד והוספתי עוד עלה .. וכך עד שהצנצנת התמלאה ואז סגרתי עם מכסה הדוק.
למחרת, כשחזרתי מהעבודה, קראה לי אשתי מהמטבח - 'בוא מהר!'
באתי והנה, יופי של 'גן חיות'. החלק העליון של הצנצנת שהתרוקן קצת (אשתי השרתה חלק מהאורז במים, לפני בישולו ), היה מלא ב"פרפרים" לבנים קטנים שהתעופפו בפנים.
עשיתי רגע 'חושבים' והבנתי שעלי הדפנה, גרמו להם למהר ולבקוע וכעת הם רוצים לצאת החוצה.
הלכתי להביט באורז שהושרה בקערת המים והנה, כמעט כולו, צף על המים (מסכנים, טבעו !)
טוב, כמובן שהאורז הושלך לפח, והצנצנת הוצאה למחרת לשמש :sun: לצורך 'חיטוי טרמי' ואחר נזרק כל האורז, גם לזבל
חיסכון גדול, לא היה פה.
^_^
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי יוגב1 » 22 מאי 2014,14:04

אורן האם השיטה של השריית הזרעים לניקוי זרעים ממוץ וגילוי זרעים "ריקים" מתאימה לכל סוגי הזרעים.
גם לזרעים קלים כמו זרעי חסה?
או שרק לזרעים אשר דומים לזרעי הקטניות?
יוגב1
גנן באימונים
 
הודעות: 166
הצטרף: 24 יולי 2012,14:04
מיקום: בת ים

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 מאי 2014,14:04

כן, לכולם
אבל בתנאי שלא ישהו הרבה זמן במים, אלא 'רחצה קלה' ולייבש שוב
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי רונית » 22 מאי 2014,14:04

אני מאחסנת באופן קבוע פיצוחים בצנצנות זכוכית. למרבה הפליאה באחת הפעמים מצאתי בצנצנת סגורה בה היו פיסטוקים מלא תולעים. כך שבכל אופן צריך להשגיח מה מכניסים לפה.
רונית
גנן עם עתיד
 
הודעות: 261
הצטרף: 13 פברואר 2012,14:04
מיקום: ירושלים

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי רונית מ » 22 מאי 2014,14:04

אני מאחסנת במקרר כי זה המקום היחיד שהנמלים לא מצליחות להגיע אליו...
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 589
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 מאי 2014,14:04

רונית מ כתב:אני מאחסנת במקרר כי זה המקום היחיד שהנמלים לא מצליחות להגיע אליו...


כן, לא סייגתי מקרים פרטיים כאלו ועוד..
כמו איחסון קפה שחור טחון ואיכותי, לאחר שאריזת הואקום שלו נפתחה. כששומרים אותו בקרור או הקפאה, הארומה שלו נשארת תקופה ארוכה יותר
כמו כן, תבלינים או תערובות תבלינים שהכנו או רכשנו בכמות גדולה, מסיבה זו או אחרת, ישמרו על טרייותם ואיכותם לתקופה ארוכה, אם ישמרו בקרור או הקפאה

ומן הסתם יש עוד דוגמאות..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: איחסון ושמירה על מזון

הודעהעל ידי ליאור1 » 26 מאי 2014,14:04

אני פשוט שם מספר עלי דפנה בתחתית הצנצנת או במרכזה וברגע שהברחשים נולדים הם מיד בורחים החוצה..
וזה לא משנה את הטעם של האוכל (משתמש בזה לקמח ולאורז בעיקר)
ליאור1
גנן עם עתיד
 
הודעות: 453
הצטרף: 02 מאי 2012,14:04
מיקום: גבעתיים


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים