ישנם / ישנן רבים / רבות (
) הדבקים ב'מסורת' של שמירת קמחים, אורז ועוד כל מיני מצרכים במקרר / פריזר
למה?
"כי ככה לא נוצרים תולעים"
נו, מה דעתכם?!
חזרנו לתחילת מדעי החיים והביולוגיה עם 'ביוגנסיס' ('היווצרות עצמאית של חיים') ??
ממה 'נוצרים' התולעים (למעשה.., זחלים או רימות)?
הם מתפתחים מביצים זעירות שהוטלו לתוך מוצר המזון הזה, לא?!
אז אם מכניסים מוצר זה לקרור או הקפאה, פשוט מרדימים את הביצים שבפנים ומשהים את התפתחותן או בקיעת הזחלים והרימות, אבל.. לא הורגים אותם, לא משמידים אותם וכמובן שלא מעלימים אותם. אותו מוצר - קמח או אורז.. שיוצא מהקרור לבישול או אפייה, מכיל בתוכו את הביצים הרדומות ו.. 'מישהו בסוף אוכל את זה'! חשבתם על כך?!
אז.., בטוח שקרור או הקפאה לא רלוונטים ל'שמירה מתולעים' ואפילו לא מנמלים. צנצנת או מיכל סגור היטב, יעשה את העבודה טוב יותר וימנע כניסת חרקים והטלת ביצים ואם המוצר נקנה כבר 'מזוהם', עם ביצים בפנים, עדיף שיהיה בטמפרטורת החדר כדי שהם יבקעו ונוכל לראות אותם, לסנן אותם וכו'
באורז, קטנייות ודגנים זה מאוד קל. מכניסים לקערה, מציפים במים וממתינים רבע, חצי שעה ואז.. חלק מהם צפים על המים. מדוע? כי הם מחוררים ועם 'משהו' בתוכם ועל כן הם קלים יותר. אז במהלך השטיפה הזו, שופכים גם את אלו שצפים ואנו יכולים להיות בטוחים שאלו ששקעו, נקיים מחשש לחרקים.
* אפרופו, זו שיטה מעולה לניקוי ומיון זרעים שליקטתם לעצמכם במסגרת 'מחזור זרעים'. הכניסו הזרעים לקערה, הציפו במים, חכו כמה דקות ו.. כל ה'מוץ' הקל יצוף למעלה וכן זרעים מחוררים או זרעים ריקים שלא ינבטו לעולם. כך תוכלו לשמור לכם זרעים נקיים וחיוניים עם אחוז נביטה גבוה מאוד (יטה עתיקה ויעילה).
כמובן שההשרייה הקצרה, לא תגרום לנביטתם. לאחר ההפרדה של ה'מוץ' והזרעים הצפים, יש לסנן ולהשאיר המסננת במקום מאוורר ליום יומיים עד שיתייבשו לחלוטין ואז לאחסנם.מכירים את דבלות התמרים המגיעות מחו"ל (בד"כ טורקיה)? גושים צפופים של תאנים מיובשות. הגושים הללו עטופים בעלים גדולים ! אלו עלים של 'עץ דפנה' - 'ער אציל'.
העלים של כל משפחת העצים הזו 'ערים', מכילים שמנים אתריים היעילים להרחקת מזיקים וטפילים וחלקם ידועים גם בכושר האנטיספטיות שלהם, כמו הקינמון.
יש לכם צנצנת, מיכל עם קמח, אורז או קיטניות וכדומה? הכניסו לכל צינצנת כזו, עלה או שניים של 'דפנה' ואתם יכולים להיות בטוחים ששום חרק או מעופף כלשהו, לא יעז להיכנס פנימה, כשהצנצנת פתוחה, ולהטיל בפנים ביצים.
קוריוז קטן מלפני כ.. 25 שנים !
אשתי חזרה מהסופר וסיפרה שקנתה שקית של 1 ק"ג אורז, מאוד בזול. איני מומחה לאורז, אבל משהו באורז הזה, לא כל כך מצא חן בעיני, לא יודע מדוע..?!
פתחתי השקית ומזגתי מעט מהאורז לצנצנת, הכנסתי 'עלה דפנה', מזגתי עוד והוספתי עוד עלה .. וכך עד שהצנצנת התמלאה ואז סגרתי עם מכסה הדוק.
למחרת, כשחזרתי מהעבודה, קראה לי אשתי מהמטבח - 'בוא מהר!'
באתי והנה, יופי של 'גן חיות'. החלק העליון של הצנצנת שהתרוקן קצת (אשתי השרתה חלק מהאורז במים, לפני בישולו ), היה מלא ב"פרפרים" לבנים קטנים שהתעופפו בפנים.
עשיתי רגע 'חושבים' והבנתי שעלי הדפנה, גרמו להם למהר ולבקוע וכעת הם רוצים לצאת החוצה.
הלכתי להביט באורז שהושרה בקערת המים והנה, כמעט כולו, צף על המים (מסכנים, טבעו !)
טוב, כמובן שהאורז הושלך לפח, והצנצנת הוצאה למחרת לשמש
לצורך 'חיטוי טרמי' ואחר נזרק כל האורז, גם לזבל
חיסכון גדול, לא היה פה.