סתיו צ. כתב:טימבלברי כתב:לא! משאירים את הפרי להתייבש, זה גורם לזרעים להרקב ולא יוצא מזה כלום!
לוקחים פרי בשל, פותחים אותו, מוציאים את הזרעים לכוס מים מחכים יום-יומיים, שוטפים ומייבשים, שמים בשקית במקרר ומחכים לעונה הבאה.
אתה בטוח שצריך להשרות זרעים ליומיים?
לא נראה לי, הזרעים ימותו!
מצטרף ! נשמע תמוה ומוזר ביותר !
אין שום בעייה עם להשאיר הזרעים בפלפלים ללא הגבלת זמן וכן להשאיר הפלפלים, לייבוש מלא על השיח.
זו הדרך הטבעית והנכונה.
כי.. הפרי, הפלפל, הוא 'הבית החם' של הזרעים, שומר עליהם בקיץ וכשהוא נופל לאדמה, גם ממשיך לשמור עליהם שלא ינבטו, אלא רק לאחר שהגשם ירד היטב והמיס את קליפת הפלפל.
זרעים במים, אכן ימותו !
אפרופו, עזה, חאן יונס וכו'..
ביליתי בזמנו, כ 8 חודשים יפים בסוף השרות הסדיר שלי, באזור חאן יונס. כמובן שהחלק שעניין אותי במיוחד שם, היה... החקלאים.
היו מגדלים ירקות בשיטות מסורתיות עתיקות. פלפלים חריפים - היה להם שק מלא בפלפלים שהתייבשו בפנים מהעונה הקודמת.
עם הידיים, היו מפוררים את הפלפלים ומפזרים אותם על האדמה, הזרעים עם שברי הפלפלים..!
ואח"כ, היו עם ידיים אדומות ובוערות..