ראובן, תודה שהעברת לכןא את השאלות.
סשה, אנסה להתייחס לכל נקודה בנפרד:
1. כמו שציינתי בתחילת השרשור, "סחלביים" Orchidaceae היא המשפחה הגדולה מבין הצמחים הפורחים, ולכן דרישות האור הן משתנות בין מין למין. באופן כללי נהוג לחלק את הסוגים לכאלו שזקוקים לקרינה חזקה יחסית, כגון מינים מהסוג Cattleya, ומינים שדורשים יחסית קרינה חלשה, כמו למשל אלו מהסוג Phalaenopsis.
לגבי סחלב ספציפי, כדאי לבדוק באינטרנט...או לשאול. אולי אוכל לעזור...
2. אם אנחנו מדברים על מינים אפיפיטיים- כל השורשים הינם שורשי אויר, משום שהצמחים בסביבה הטבעית שלהם חיים על עצים.
סעיפים 4-7 מדברים על השקייה, וזה נושא שקשה מאוד לתת לגביו הוראות מדוייקות. בכל בית יש לנו תנאים שנים, ולכן אין אפשרות לכמת את ההשקייה. צריך לזכור שעודף רטיבות הוא הגורם הנפוץ לריקבון סחלבים. תמיד עדיף להשקות פחות מידי (מצב בר-תיקון) מאשר להגיע לריקבון, שממנו קשה מאוד לשקם סחלב. כלל האצבע אומר שהמצע חייב להתייבש בין ההשקיות כדי לאפשר לשורשים להתאוורר. לא נהוג לתת "רצפטים" לגבי תדירות וכמויות משום שקצב הייבוש תלוי בהמון גורמים- סוג המצע, החומר ממנו עשוי העציץ (טרה קוטה מתייבש מהר יותר מפלסטיק), הלחות ותנועת האויר בסביבת הצמח, סוג הצמח וכו'.
לגבי מי ההשקייה- המון מיתוסים באינטרנט. מי ברז הם מצויינים להשקיית סחלבים. לא מים רתוחים, ובטח לא מינרליים. מי גשם יכולים להיות מצויינים גם הם, במידה ואתם אוספים.
8. אני מניח שהסעיף מדבר על הסוג Phalaenopsis. ישנן שתי אסכולות. אני מאלו שלא חותכים עמודי פריחה, מכמה סיבות. לסוג הזה (ולעוד כמה) יש טכניקה טבעית לריבוי אל-מיני. מעמוד הפריחה יכולים ליווצר צמחי בת שמכונים Keiki, וחבל להפסידם. בנוסף, עמוד הפריחה יכול לפרוח שוב. סיבה נוספת ואחרונה היא שהצמח משקיע כ"כ הרבה משאבים כדי ליצור את הרקמה הזאת...אז לי אישית אין לב לחתוך אותה. אם הצמח לא צריך אותה, עמוד הפריחה פשוט יתחיל להתייבש מהקצה העליון והצמח "יחזיר אליו" את כל חומרי ההזנה שברקמה הירוקה.
9. החלפת מצע היא בהחלט חשובה, כאשר המצע (אורגני לרוב- קליפות עץ, סיבי קוקוס) מתחיל להתפרק -הוא נהיה לא מאוורר, מחזיק יותר מידי מים ומחמיץ.
גידול נעים
