טוב, נראה שרוב הפורום בחופשה במלדיביים
אז.., כן, כמו שכתבה רונית והוסיף באדי ו..(כהרגלי
)אוסיף אני..
הדשא מושקה המון ובכל זאת יש שם הרבה שטחים "יבשים"
מה זה מושקה המון?! למעשה, אם דשא מושקה בבוקר מוקדם (כמו שזה נעשה שם), המים מחלחלים לעומק ושורשי הדשא מבסוטים ו.. שכבת האדמה העליונה, מתייבשת מהשמש הלוהטת ועל כן, מזיקי דשא מתחפרים, לא יאהבו אדמה כזו! וזו כמובן, 'השקייה נכונה' או 'שכלתנית'
אמה מה..?! תחזוקת הממטרות הנסתרות / גחות / קופצות, היא 'על הפנים' ! כמעט כל מסעף תת קרקעי של הממטרות הללו, דולף. אחד פחות, אחד יותר.
לפני כחודש, ביליתי שבוע בטלפונים 'טורדניים' לכל מיני קטיגוריות שאני מכיר במועצה, כדי שיהוא מישהו ויתקן הנזילה במסעף אחד שגרם לביצה מכובדת ביותר באזור די גדול.
בא איזה 'מומחה' ושאל - 'איפה אתה רואה נזילה?' הראתי לו את כר התלתנים הגבוה שצמח שם ו.. התאפקתי מלהזהיר אותו..
הלך וחזר עם נעלים רטובות עד לקרסוליים
למחרת, נשלח 'הקוצר' לכסח את חלקת התלתנים. היה משעשע לראות אותו ב'ארוע אמפיבי' מובהק
לאחר קציר התלתן, הגיע המומחה לצנרת וטיפל בבעייה והדליפה הופסקה - אני מבין שהמומחה גילה שיש דליפה בלחץ נמוך (שאינו מספיק להקפיץ הממטרות !), אבל את זה נשאיר לו
[זה לא כל כך הטריד אותם! כי.., כמה עולה 1 קוב מים לגוף המוניציפלי? פחות משקל. אז.... וכו' ]
רגע, מה עם התולעים והציפורים ו..הגוונים בדשא? שכחת?!אה.., כן. התופעה של לחות גבוהה 24 ש' ביממה, התרחשה בעוד חלקים של המדשאנ הענקית, כולל בכמה ממטרות שבמרכז
(תארו לעצמכם אותי.., מנסה ללכת יפה ולהגדיל את הקילומטראז' היומי של צעידה 'נכונה'.. ו.. נכנס לתוך 'ביצות החולה' הבלתי מיובשות )האדמה הלחה כל הזמן, היא המקום המועדף והאהוב על 'מזיקי דשא' -
זחלי פרודניה, ערצבים או דרני חיפושייות, המתחפרים באדמה הרכה והלחה ו..מכרסמים להנאתם את בית השורשים המתוק והמזין של הדשא.
כל האזורים החומים הם חלקות עגולות של דשא מת ברובו עקב בית שורשים מכורסם..
זוג המיינות ('מיינה הודית') מגדלים שם כבר את הדור השני הקיץ. בהטלה הקודמת, עוד הייתי מאכיל את ההורים והיו 'יחסים די טובים'
בהמשך, הסתמכו על האשפה שהושארה תמיד ע"י המטיילים. כעת בסיבוב השני, הן קצת ביישנייות ולא נתנו לי לצלם אותן מקרוב, אולי בגלל 2 הגוזלים הצעירים
בתקופה האחרונה, פחות מטיילים והמיינות מחפשות מזון. אז הן מנסות לחקות את העורבים השחורים הענקיים (
הנה, הוא מגיע לזה, סוף סוף.. :whew: ) שמבלים שם כל בוקר ב'דייג' של 'נוברי דשא' למיניהם. לעורבים מקור גדול וחזק ובעזרתו, הם עוקרים קווצות דשא חצי ירוק - נראה לי שהם 'שומעים' את ה'נוברים'! כי הם מטים הצידה את הראש, כאילו שמאזינים.., ואז עוקרים קווצת דשא, מטיחים אותה על האדמה ו.. מנקרים 'משהו' ואוכלים לתיאבון. כל בוקר, בילוי של כשעה.
המיינות, מחכות שהם ילכו ומתחילות לנבור בתלולייות שהעורבים עשו.
עם זוג העורבים, אין לי הצלחה בצילום
מרשים לי להתקרב אליהם חופשי.., אבל רק מרים הטלפון לצלם והם כבר לא שם. לא אוהבים 'סלפי', אבל .. נראה מי ינצח..
אז.., מזיקים או מועילים?!כשיתקרר קצת, אזכה לראות את הדוכיפת המיקצוענית שעובדת על אותה מדשא. א ל ו פ ה ! כל ניקור.. 'חלבון' גדול במקור.