עמוד 2 מתוך 3

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2015,14:04
על ידי אריה להב
בתחילה כבשתי בצנצנות זכוכית, היתה לי הרבה התעסקות, לא הצלחתי לאטום כמו שצריך וכמות השמן למעלה היתה גדולה. כמעט תמיד היו לי עובשים.
לפני שלוש שנים עלה לי רעיון לכבוש כמו הערבים בבקבוק ליטר וחצי, אני משתמש באלו עם הפקק הרחב - פריגת, נסטי וכו' - האיטום פשוט, כמות השמן למעלה קטנה ואין תלונות על הטעם.

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
ניסיתי בכל הואריאציות..
לא חשתי בשום הבדל..

אפילו במיכל הענק הזה..

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2015,14:04
על ידי תמיר אילן
נרגעתי

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2015,14:04
על ידי דן אבגי
אפילו לא גיגלתי את הנושא, אבל מנסיוני האישי, יש לידי בקוק מים קבוע כמעט כל היום, בשעת המילוי וכמה שעות אחרי טעם המים רגיל, אם עובר בסביבות ה24 שעות פלוס, טעם המים משתנה. אני די ברגיש לטעמי המים השונים, וחוששני שלשוני אינה משקרת לי.
אז או שהבקובים הריקים שאני משתמש בהם מזן מיוחד או שהמים מזן היוחד (או שאני מזן מיוחד...) או שבאמת הפלסטיק משחרר משהו...

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
א. מה זה קשור ל... זיתים ?! :lol:

ב. כל בקבוק 'מים מינרלים' שעמד שעה בשמש, מכיל מים שדי מסוכנים לבריאות

ג. למה? כי בייצור של בקבוקי הפלסטיק, משתמשים בחומר הנקרא B - ספינול והחומר מופרש פנימה, למים, לאט לאט.. קרינת שמש, מזרזת זאת.

ד. אתה ממלא לך בקבוק במים?! מאיזה מיכל 'מי עדן' ודומיו? תשתמש רק בבקבוקים מאיכות גבוהה - שאינם מכילים 'בי ספינול'.

ה. תו תקן מחייב סימון של בקבוקי פלסטיק במינון ה'בי ספינול'. יש בתחתית הבקבוק סימן משולש - קרא על כך ברשת.

ו. בקבוקים לתינוקות מסומנים ב'חופשי מ'בי ספינול'

ו... מה זה שייך לשרשור הזייתים??!!

לאחר שתקרא.., אעביר הכל לשרשור 'מי מכיר מי יודע' 8)

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015,14:04
על ידי 495
גם אני הכנתי

מה שיטת ההכנה העדיפה עליכם?

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
א. תכניס כמה תמונות, יא קמצן.. 8)

ב. היה שרשור ארוך, של כ 12 עמודים בנושא

ראה כאן viewtopic.php?f=21&t=5128

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015,14:04
על ידי 495
אני חלש בזה
עשיתי לפי ערביה זקנה
קצת פלפלים חריפים מלח פלחי לימון מים
ולמעלה שמן זית

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
הכי טוב.. :)

בגדול.. אפשר להשרות הזייתים בקערת מים, למשך כשבוע + וכל יום להחליף המים - זה להורדת המרירות

שיטה אחרת - רק שטיפה מלכלוך ואח"כ, או שנותנים מכה לכל זית כדי שייבקע. או שחורצים עם סכין - המון עבודה !

מכינים 'מי מלח' - בריכוז של - לא משנה באחוזים. עד שביצה רגילה, תצוף במים באמצע. לא שוקעת ולא צפה למעלה. זו בדיוק המידה.
לא צפה מספיק?! מוסיפים מלח ומערבבים. צפה ממש למעלה, מוסיפים קצת מים.
מכניסים הזיתים לצנצנת. שכבה של כמה ס"מ ואז כמה פלחי לימון ושן שום מעוכה ופלפל חריף. עוד שכבת זיתיפ ושוב.. לימון, שום ופלפל..
סיימנו?! יש שמוסיפים למעלה כ'מכסה', כמה עלי גפן. אנחנו מוסיפים עלים של לימון וגם בפנים, ענף של פיגם.
מוסיפים מים מלוחים, עד לצוואר של הצנצנת ואז חצי ס"מ של שמן למניעת כניסת אויר
סוגרים עם המכסה, אבל לא אטום. כדי שגזים יוכלו לצאת ולהתנדף.

ועל כל זה.., יש כל מיני ואריאציות מכל מיני כיוונים.

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015,14:04
על ידי 495
צריך לבקע את הזתים?
אצלי חלק בקעתי
וחלק לא
בכלי קבול אחרים

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 24 נובמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
יש הרבה ואריאציות ו'אסכולות'..
אם אתה אוהב אותם מרירים, אז לא צריך לבקע או לחרוץ ויש כאלה שגם לא משרים במים, בכלל..

ותלוי באיזה מצב הזיתים. ירוקים או אדמדמים או.. שחורים. האדמדמים (שלב של ההבשלה, לפני שחור), לא מרים ולא צריך לחורצם או למעוך אותם.
ויש השחורים לגמרי שאותם לא מחמיצים, אלא מכניסים לשק עם מלח גס שמוציא מהם את הנוזלים ואת המרירות

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015,14:04
על ידי תמיר אילן
אני חושב שדן אבגי כתב על בקבוקי מים מפלסטיק בתגובה למה שכתב אריה שהוא מחמיץ זיתים בבקבוקי פלסטיק.
כנראה דן חשש שהפלסטיק יוציא הרבה יותר כימיקלים בנוכחות הזיתים/פלפל/שום/לימון מאשר בנוכחות מים.

אגב, בי ספינול הוא חומר שמשתמשים (או השתמשו )בו בייצור פלסטיק מסוג פוליקרבונט. זה חומר שמשמש לייצור פלסטיק גלי לפרגולות ובקבוקים קשיחים לתינוקות.
לפי מה שקראתי החומר לא בשימוש בייצור PET המשמש לבקבוקי שתייה כמו קולה, נסטי, בירה שחורה וכו'. מאחר והוא לא משמש לייצור בקבוקים אלה הבקבוקים לא יכולים לשחרר אותו גם בחום.
זה לא אומר שהם לא משחררים משהו אחר שגורם לטעם לא טוב ואולי גם מזיק לבריאות אבל זה לא בי ספינול.

עדיף להחזיק מים (ברכב למשל) בבקבוק נירוסטה שבוודאות לא מושפע מהחום (אבל שיהיה ניצב, כי המכסה לרוב מפלסטיק...)

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2015,14:04
על ידי אורנה
תמיר אילן כתב:אני חושב שדן אבגי כתב על בקבוקי מים מפלסטיק בתגובה למה שכתב אריה שהוא מחמיץ זיתים בבקבוקי פלסטיק.
כנראה דן חשש שהפלסטיק יוציא הרבה יותר כימיקלים בנוכחות הזיתים/פלפל/שום/לימון מאשר בנוכחות מים.

אגב, בי ספינול הוא חומר שמשתמשים (או השתמשו )בו בייצור פלסטיק מסוג פוליקרבונט. זה חומר שמשמש לייצור פלסטיק גלי לפרגולות ובקבוקים קשיחים לתינוקות.
לפי מה שקראתי החומר לא בשימוש בייצור PET המשמש לבקבוקי שתייה כמו קולה, נסטי, בירה שחורה וכו'. מאחר והוא לא משמש לייצור בקבוקים אלה הבקבוקים לא יכולים לשחרר אותו גם בחום.
זה לא אומר שהם לא משחררים משהו אחר שגורם לטעם לא טוב ואולי גם מזיק לבריאות אבל זה לא בי ספינול.

עדיף להחזיק מים (ברכב למשל) בבקבוק נירוסטה שבוודאות לא מושפע מהחום (אבל שיהיה ניצב, כי המכסה לרוב מפלסטיק...)

:bow:
יש עכשיו בקבוקי מיץאכסי מיובא
בבקבוקי מתכת מכסה מתכת
הם בקבוקי המים שלי

אורנה

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
סיפרתי מזמן ואנצל ההזדמנות, לספר שוב..
לפני כמה שנים טובות התחלתי עם פטנט שלךמדתי ממישהו וזה.. הכי הכי... :nod:

בקבוקי זכוכית, של יין או כל מוצר אחר
ממלאים אותם במים מהברז !! עד לק'כתף' של הבקבוק - ששטח הפנים של המים יהיה גדול, ולא עד לפייה, ששם שטח הפנים קטן.

ו.. מעמידים אותם לכל הלילה, בלי פקק
בבוקר, אפשר לסגור עם פקק או לא.. ולהכניס למקרר

המים שעומדים בלילה, מנדפים כמות גדולה של הכלור שהוכנס לתוכם
הטעם שלהם, פשוט נפלא

נסו בעצמכם.

רוצים עוד ניסיון?!
הקפיאו לקובייות, מים מהברז ו..מים שעמדו 'לנוח' לילה.
הביטו בקובייות ותראו אילו מהן שקופות ואילו עכורות

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2015,14:04
על ידי 495
ראובן אורן כתב:,,,,,,,,רוצים עוד ניסיון?!
הקפיאו לקובייות, מים מהברז ו..מים שעמדו 'לנוח' לילה.
הביטו בקובייות ותראו אילו מהן שקופות ואילו עכורות


מים שעמדו 'לנוח' לילה="מים שלנו"
כך הם מכונים בהוראות הכנת מצות לפסח

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
אכן, משם האסוציאציה שלי... :wink:

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
טוב.., חודש זה זמן מספיק בהחלט..
לזיתים השחורים הענקיים שהונסו לשק עם מלח גס, לפני חודש.
כמובן שטעמתי 'כמה' לפני שהוחלט על העברתם ל'שימוש סדיר' במטבח.. :lol:

הועברו למסננת להפרדה מהמלח

20151208_115233.jpg
20151208_115425.jpg
20151208_115929.jpg



ואח"כ, לצנצנת שהתמלאה עד שפתה

20151208_120146.jpg



קצת ניעור מעלה ומטה ו.. כולם הסתדרו יפה

מה שנותר הוא רק.., ללחלח אותם במעט שמן.. 'פיקואל' כמובן!

20151208_120230.jpg


וזהו.

כן, הטעם גן עדן ! :inlove:

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015,14:04
על ידי אלקנה
אין ספק, מצדיק ביקור

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015,14:04
על ידי אריה להב
מה היחס בין הזיתים למלח גס בשחורים ?

Re: זיתים זיתים

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
אריה להב כתב:מה היחס בין הזיתים למלח גס בשחורים ?


'התייחסות חמה' :P
אין לי מינון
עובד לפי רגש
אתה 'קצת' מבין בתהליכים הללו. המלח הגס שמסביב, יוצר עקה אוסמוטית שמנקזת נוזלים מרירים (מן הסתם 'פנולים' ?! :P )

אז.. לפי כמות הזיתים וכושר הכיסוי / עיטוף של המלח, אני מחליט כמה מלח (רק 'גס') ומוסיף אם נדרש

את המלח המסונן, לאחר מכן, איני משליך. שומר לשימושי בישול מגוונים