עמוד 1 מתוך 1

ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 25 דצמבר 2015,14:04
על ידי הלינקה
השנה התחלתי לגדל ג'ינג'ר וכורכום במכלים. עבודה כלה: קונים בסופר (חשוב שיהיו "עיניים"), משרים לילה במים, שוטפים היטב, ומטמינים בקרקע.
הצמחים צריכים צל חלקי ואדמה לחה.
בהצלחה

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 21 ינואר 2016,14:04
על ידי מי רה לה
אשמח מאוד לשמוע על המשך גידול הג'ינג'ר:
איזה גודל מיכל?
אפשר לחתוך חלק מן השורש(למאכל)?
מה עוד מומלץ עבור הגידול?


וגם, לא קשור ישירות, פעם קראתי על גידול חזרת, אותו סגנון. אם מישהו התנסה אשמח לשמוע...

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 21 ינואר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
גם חזרת, כמו ג'ינג'ר, לגדל באדמה טובה - בקרקע או במיכל גדול.
באדמה, רצוי בתוך 'מסגרת' כלשהי (במיוחד לגבי החזרת !), כי הם מתפשטים חזק ומהר בתוך האדמה, שולחים שורשים לכל עבר ובמהירות.
אז, להגביל את מקום הגידול ולהכין יפה את האדמה - לערבב בה קומפוסט - במיכל, כ 60% קומפוסט, באדמה, שכבה של כ 5-6 ס"מ ואז לתחח ולהצניע.

'קציר' - לא מוציאים הכל מהאדמה ! 'שוברים/חותכים' כמה שצריך מהשורש המעובה ו.. משאירים השאר באדמה, להמשך גידול רוטיני

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 21 ינואר 2016,14:04
על ידי מי רה לה
תודה ראובן!
ולכתחילה, השורש שקניתי בסופר - אפשר לחתוך חלק ממנו לשתילה, ובשאר לאכול?

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 21 ינואר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
שורש של מה.... !?

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 21 ינואר 2016,14:04
על ידי מי רה לה
שורש של ג'ינג'ר. או שזה נקרא פקעת??

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 21 ינואר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
בסיידר, נישאר עם 'שורש'.. :)
הוא מורכב מכמה חלקים ש'מחוברים' ביניהם במין 'טבעת'.. נכון?!
אז.. מספיק 'פרק' אחד כזה להנבטה.

שימי אותו בקופסה עם ריפוד של.. 'מצע' כלשהו.. אפילו נייר מגבת מהמטבח.., מקומט כזה
הרטיבי במים עד לספיגה מלאה של ה'מצע'. הניחי על זה את חלק השורש ושימי בבית ליד אור מהחלון.
הוא יתחיל להוצי גבעול ירוק.. מלמעלה ושורשים מלמטה. כשה'ירוק' יהיה קצת ארוך, 2-3 ס"מ, תוכלי להעביר לאדמה כשרק ה'ירוק' בחוץ
קלי קלות

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 21 ינואר 2016,14:04
על ידי מי רה לה
מצויין.
ונציק ען שאלה אחרונה-מזג אויר קר קר קר מתאים לו? או שנשאיר אותו בבית?

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 22 ינואר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
מי רה לה כתב:מצויין.
ונציק ען שאלה אחרונה-מזג אויר קר קר קר מתאים לו? או שנשאיר אותו בבית?


רמזתי... ליד החלון, בתוך הבית, עד להתחממות סבירה..
בייחוד כעת, כי.. במוצ"ש מגיע החורף האמיתי - אולי אפילו.. שלג אצלכם..!! :?:
הולך להיות שבוע מאוד קר, עם הרבה משקעים.

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 22 ינואר 2016,14:04
על ידי אבי אלימלך
כדאי להמתין,שיהיה מתאים לגדל בחוץ.

זה נכון לכורכום,ג'ינג'ר,בטטה כסביה(ירושלמי),ובטטה רגילה.

אוהבים חום וחצי יום שמש ישירה,או כל היום תחת עץ שקני שמש חודרות.

לבטטות אין בעיה גם בשמש מלאה.

ממליץ לגדל את כולם.

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 22 ינואר 2016,14:04
על ידי מי רה לה
אנחנו מגדלים בטטה בבית, ליופי...
אז כנראה שהמיקום יתאים גם לג'ינג'ר..

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 22 ינואר 2016,14:04
על ידי אבי אלימלך
מי רה לה כתב:אנחנו מגדלים בטטה בבית, ליופי...
אז כנראה שהמיקום יתאים גם לג'ינג'ר..


אני מגדל למאכל,לא ליופי.

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 23 ינואר 2016,14:04
על ידי אלקנה
מי רה לה כתב:אנחנו מגדלים בטטה בבית, ליופי...


זו גם הדרך לגדל בטטה למאכל:
לוקחים את הענפים ש הבטטה הצמיחה בצנצנת ונועצים את המרכז שלהם באדמה, גם שהעלים יישארו בחוץ.
מהפרקים שבענף יוצאים שורשים ובהמשך - בטטות.

(מומחים, אנא תקנו אם טעיתי)

Re: ג'נג'ר וכורכום

הודעהפורסם: 23 ינואר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
אלקנה כתב:
מי רה לה כתב:אנחנו מגדלים בטטה בבית, ליופי...


זו גם הדרך לגדל בטטה למאכל:
לוקחים את הענפים ש הבטטה הצמיחה בצנצנת ונועצים את המרכז שלהם באדמה, גם שהעלים יישארו בחוץ.
מהפרקים שבענף יוצאים שורשים ובהמשך - בטטות.

(מומחים, אנא תקנו אם טעיתי)

:y: