בוקר טוב וברוך הבא
מנגו - מדוע להעביר ל..'אדנית קטנה'? תעביר, שתול בעציץ גדול - נפח 10 ליטר (כמו דלי ), עם חורי ניקוז בתחתית.
שכבה ראשונה בעציץ - כ 6-8 ס"מ של חומר אורגני יבש - שברי ענפים, עשבי וצמחי בר שתלשת מהגינה..
שכבה הבאה - אדמה מקומית (פשוט כך, אדמה מהאזור שלך) מעורבת 50% עם קומפוסט.
העציץ יהיה מלא ודחוס באדמה עד הסוף ממש ! כי אחרי ההשקייה, האדמה תידחס ותתרבץ.
רצוי ומומלץ להניח העציץ על איזושהי 'צלחת' גדולה. יש צלחות לעציצים או שתאלתר משהו מאיזו תבנית פלסטיק / אלומיניום.
כך תהייה למנגו סביבה לחה מסביבו, כמו שהוא אוהב ו..יפתח בית שורשים יפה, במיוחד אם בהמשך, תקפיד על מילוי מים בצלחת - כך השורשים ימהרו לרוץ למטה.
עדיין חם מאוד. לכן, אל תשים אותו במקום עם שמש צהריים מלאה, אלא עם שמש מזרחית או מערבית.
תקפיד על זה בחודש הראשון !
תפוח - חבל שלא שאלת קודם. כי להנביט תפוח זה 'הימור גנטי'
הגלעין הגיע מתפוח שגדל על עץ 'מורכב'.., כלומר, הרבה גנים שונים, מעורבבים כאן. ממש לא בטוח שתקבל עץ עם תפוחים דומים, או עץ שייתן בכלל תפוחים.
חבל להשקיע 5-6 שנים בגידול איטי שכזה מ'זריע' ו.. אח"כ להתאכזב מהתוצאה - עץ שסיכויי ההנבה שלו, תלויים בספק.
* לגבי המנגו, זה אפשרי, כי עד כמה שאני יודע, עצי המנגו עדיין לא מורכבים. וייתכן שאיני מעודכן כבר..