הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.
כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני. http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531
3 נמטר, זה עץ גבוה מדי לגינה ביתית. צריך סולם גבוה לקטיף וכו' לכן מומלץ שלא יעבור את ה 2 מטר
ברור שקשה להיכנס פנימה לעץ לכן אני מכוון אותך להתחיל הגיזום של הענפים הפוניפ פנימה כצעד ראשון זה פותר 90% מהתסבוכת ומה'פחד' של הגיזום בעץ שלא נגזם מעולם.
אז פשוט.., תתחיל מלמטה, נקה את המרכז בסבלנות ו..מהמרכז לצדדים - רק ענפים הפונים פנימה... בינתיים ובשלב ראשון
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
אחרי הרבה עבודה וידיים פצועות מקוצים, להלן המצב העדכני של העץ. מאוד קשה להגדיר מהם ענפים הפונים פנימה כי מדובר בסבך של ענפים דקים ומתפתלים. האם לגלח את כל הענפים הקוצניים הדקים?
לאיזה צורה של העץ אני צריך לשאוף? בתפוח היה קל יותר להגדיר צורה של גביע כי הענפים המרכזיים התפצלו קרוב לקרקע, אבל בליים ההתפצלות מתחילה בערך בגובה 120 ס"מ
מה שהבנתי לגבי התפוח, שצריך לעצב לצורה של גביע עם 4-5 ענפים מרכזיים, עדיין לא הצלחתי להבין לגבי הדרים. לאיזו צורה צריך להביא את העץ? לשכבה אחת של ענפי משנה שלא מכסים אחד על השני? לוודא שכל הענפים חשופים לשמש? מה עושים עם הסבך של הענפים הדקים הקוצניים על ענפי המשנה?
בליים אני לא נוגע יותר לפי ההמלצה של אבי, אבל אני מאוד רוצה לדעת כדי ליישם על העצים האחרים.
ביום שישי אחרי הגיזום המסיבי (כנראה מסיבי מדי), ואחרי שחתכתי את כל הנצרים מבסיס העץ, הבחנתי שהעץ מורכב מ-2 גזעים. עקבתי אחרי הגזעים אל הענפים שלמעלה והסתבר לי שמדובר או ב-2 עצים, או בנסיון ליצור רב בוסתן או בהרכבה שבה הכנה גם היא פיתחה ענפים עם פירות. בגלל הסבך הסמיך שהיה על העץ היה קשה להבחין בכך לפני הגיזום.
מסתבר שהעץ מניב 2 סוגי פירות שכרגע צבעם צהוב וכתום. תמונות מצורפות.
המחשבה הראשונה הייתה במדובר על ליים שהורכב על חושחש, כי הפירות הכתומים קטנים יחסית, מרים מאוד ומלאים גרעינים. מה שאני זוכר זה שחלק מהפירות היו מלאים גרעינים וחלק לא. בזמנו חשבתי שפשוט מדובר בהתפתחות טבעית של הגרעינים ושאלו ללא הגרעינים נמצאים בשלב התפתחות מוקדם יותר. גם לפירות עם הגרעינים, כשהם היו ירוקים, היה ניחוח וטעם ליימי רענן ולכן לא חשבתי לרגע שמדובר בפרי אחר...
האם אכן מדובר על ליים שהורכב על חושחש שהתחיל להניב פירות בעצמו? (מצד שני הפירות של החושחש כשהיו ירוקים היו טעימים ולא מרירים)
כי.. זה ממש לא קל ו..אפילו קשה!! לתת הנחיות גיזום מרחוק
וכעת.. אתה 'מגלה' שיש 2 גזעים ו..'אולי' אחד מהם הוא 'חושחש'... אז, חושחש משמש כבר הרבה מאוד שנים כ'כנה' להרכבות של הרבה הדרים, אם לא כולם. השתמשו בעבר גם ב'לימון מתוק' בתור כנה.. והיום משתמשים גם ב'זריעים' - עצים שצומחים מזריעת חרצני הדרים.
מה שזה אומר.., אצלך..., עליך לחתוך את ה'חושחש' שכנראה התפרץ, כשהעץ עצמו סבל מחוסר השקייה / הזנחה ארוכה...
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
באמת חבל... אבל לא הייתה שום אפשרות להבחין בזה כשהעץ היה סבוך כולו והענפים מפותלים אחד בתוך השני. לפני החורף הפירות היו נראים בדיוק אותו דבר - קטנים ירוקים וחמצמצים עם הבדל אחד (בדיעבד) - סוג אחד עם גרעינים והשני בלי.
האם צריך לגדוע את כל הגזע של החושחש (אם זה אכן חושחש) או רק לנסר את הענפים שלו? כמו שרואים בתמונה, הגזעים מפותלים אחד בשני ואני חושש שהעץ יאבד יציבות אם אני אנסר לגמרי את הגזע של החושחש מגובה הקרקע.
אני בתהליך של בניה ומילוי של ערוגות מוגבהות מעץ. הבעיה היא שחסרה לי כמות משמעותית של אדמה למלא את הערוגות אבל אני לא רוצה לחפור אדמה וליצור בורות במקומות אחרים בגינה. במקביל, יש ברחבי הגינה כמויות גדולות של עלים יבשים מהשלכת השנה ובנוסף, שכבות של חומר אורגני מפורר שברובו מורכב מהשלכת של השנים הקודמות. האם ניתן לאסוף את העלים והרקבובית האורגנית מרחבי הגינה ולמלא בהן את הערוגות? האם יש מינימום נדרש של יחס בין אדמה לחומר אורגני? האדמה אצלי בגינה היא חמרה דלה שמתהדקת והופכת קשה מאוד כשהיא יבשה.
אני לא הייתי מוריד את גזע החושחש. הגזע שישאר יהיה חלש מדי לשאת את הנוף. לאחר שתוודא מאה אחוז(תסמן)מה הוא החושחש,הייתי מוריד כמו שראובן כתב מלמעלה עד הפיצול(תצלם את המקום בו הגזעים נפרדים) ושם הייתי עושה הרכבה של הדר אכיל אחר.