אורן י. כתב:אתה מהיר!
כן, זוכר את ההנחיות לגבי הגיזום, אני עשיתי את זה כבר לרימון שנה שעברה ועכשיו אני אמשיך גם עם שאר העצים.
לגבי הקומפוסט אין לי מצבור לשמור בצד אז אני חופר בור באמצע לשם אני זורק את הזבל האורגני ומכסה עם תוכן של הקומפוסט.
לגבי האבוקדו אני אעמיק (למרות שזה יותר עמוק פשוט מילאתי את התעלה מסביב בקומפוסט ואחכ חיפוי עלים וענפים). וגם אותו אני צריך לגזום.
יש לי עץ מנגו עם הרבה פירות, אמרו לי לשקק אותם כמו אחת הרימונים - האם זה נכון? ואם כן איך? באיזה שקיות להשתמש?
סיבוך אנו צריך עזרה עם סידור ההשקיה. אני אעלה תמונות של הדשא, הוא לא צומח יפה מספיק, יש קרחות, המים לא מגיעים טוב לכל האזורים. עכשיו אני תוהה עד כמה מסובך זה להוציא את הצנרת הקודמת ולשים חדשה.. ואיך מחליפים ממטרות ואם יש סוג שכדאי יותר להשתמש בו.
תודה!
ראובן אורן כתב:קומפוסט
שק באלה או פח זבל גדול.. עם עלים או כסחת בפנים. זה הכל. חייבים לכסות לאחר מחזור חדש מהמטבח.
לא, לא 'בור' ! לעולם לא. לא קראת את זה כאן בפורום. פינת הקומפוסט חייבת להיות על אדמה ישרנ, כמו בקרקעית היער
כשיש בור, הפרוק ללא חמצן והעסק מרקיב ומסרח !! תקן זאת כמה שיותר מהר
ראובן אורן כתב:מנגו - היו לך 'עקיצות' בפירות? נגיסות של ציפורים, עטלפים?!
ראובן אורן כתב:דשא - האזורים שלא מקבלים שמש, שנה אותם! דשא לא ישגשג שם. הפוך אותם לפינת 'זולה' או משהו
ראובן אורן כתב:לגבי ממטרות.. צלם מקרוב.. אולי רק עניין של כיוון הממטירים
אורן י. כתב:ראובן אורן כתב:קומפוסט
שק באלה או פח זבל גדול.. עם עלים או כסחת בפנים. זה הכל. חייבים לכסות לאחר מחזור חדש מהמטבח.
לא, לא 'בור' ! לעולם לא. לא קראת את זה כאן בפורום. פינת הקומפוסט חייבת להיות על אדמה ישרנ, כמו בקרקעית היער
כשיש בור, הפרוק ללא חמצן והעסק מרקיב ומסרח !! תקן זאת כמה שיותר מהר
לא הבנת. הקומפוסט הוא מעל גובה האדמה, מתוחם בפלטות עץ מארונות שנזרקו.
כשאני מרוקן את הפח האורגני שלי (שאריות אוכל) אני מפנה גומה בתוך הקומפוסט - הכוונה לתוכן הקומפוסט שזה ברובו גזם, שופך את תוכן הפח ומכסה שוב עם תוכן הקומפוסט.
הקומפוסט עצמו סגור על ידי הנחת שתי פלטות עץ מעל.ראובן אורן כתב:מנגו - היו לך 'עקיצות' בפירות? נגיסות של ציפורים, עטלפים?!
לא היו לי. אבל השכנים אומרים שכאשר הם מבשילים אז מתחילים להיפגע.ראובן אורן כתב:דשא - האזורים שלא מקבלים שמש, שנה אותם! דשא לא ישגשג שם. הפוך אותם לפינת 'זולה' או משהו
דווקא האזורים המוצלים יותר הם האזורים הכי ירוקים ובריאים.ראובן אורן כתב:לגבי ממטרות.. צלם מקרוב.. אולי רק עניין של כיוון הממטירים
יש לי אחת שממש "מפוצצת" וכשמופעלת יש בריחה של זרם שפונה מעלה כמו פיצוץ בצינור.
יש כאלו שלא מצליחות להתרומם כמו שצריך ולא לרדת חזרה, ויש כאלו שמשפריצות לכל הכיוונים לאחר שהיו מכוונות בעבר, פשוט פתאום הפסיקו.
וכמובן שאני רוצה שההשקיה תגיע לכל אזורי הדשא ושלא אצטרך עד סוף ימי לשים צינור מטפטף כדי להשקות אזורים אלו..
אבי אלימלך כתב:האבוקדו מתחנן לגיזום מיקצועי.
אורן י. כתב:אבי אלימלך כתב:האבוקדו מתחנן לגיזום מיקצועי.
מקצועי אין בסביבה שאני מכיר, הוא יצטרך להסתפק בי..
הגנן שלי לא יודע לגזום (לדעתי) מעבר להרים נוף ולהוריד צמרת ולתת מסגרת לצמחים..
אבי אלימלך כתב:להרים נוף זה בעצי נוי.
בעצי פרי זה להוריד נוף.
ראובן אורן כתב:איזו חיה מסתובבת בגינה?
כלב? חתול?
אנסה למצוא איזה מומחה שיענה על הקושיה..
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־35 אורחים