הגינה שלי - איתן

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 06 מרץ 2018,14:04

ראובן אורן כתב:
איתן גנזי כתב:אשתי מבשלת, אני מגדל. חותכים לחתיכות קטנות כמו שעועית ירוקה ומבשלים. זה הזן הקפריסאי, אני קוטף את התרמילים צעירים. חלק מיבול אני לא קוטף, משאיר על מנת לקבל גרגרים גדולים. אני קוטף את התרמילים לגרגרים כאשר הם היתנפחו ורואים את התבנית של הזרעים בתרמיל, אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים. אני מקפיא ואוכל אותם במשך כל השנה.


רק מחדד, לגבי "אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים" - כי.. קצת אחרי.. התרמילים כבר 'סיביים' ואי אפשר לאכול אותם..

** כך גם לגבי אפונה ו'פול'..

יש שתי דרכים לאכול את היבול. כשהתרמילים מפותחים ורואים את קוי המתאר של הפולים שבתוך התרמיל, מפרידים את הפולים מהתרמיל ואוכלים רק את הפולים(הזרעים). אפשרות שניה, את התרמיל אוכלים כשהתרמיל עדיין צעיר, בן שבוע, והזרעים בפנים ממש קטנטנים.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי תמיר אילן » 06 מרץ 2018,14:04

אני מתייחס לאפונה כשהיא כבר לא טעימה לאכילה כמו שהיא אבל עדיין ירוקה.
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4357
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 08 מרץ 2018,14:04

יש לי בגינה מיכל עם תולעים אדומות. התולעים מועטות עדיין ונמצאות בדלי. הדלי נמצא בתוך מיכל מרובע ועל המיכל מונחת פלטת עץ לכיסוי המיכל עם הדלי תולעים. בתוך המיכל, ליד הדלי הנחתי עשב מהגינה לפני כחודש וחצי על מנת שיתקמפט ויחמם מעט את חלל המיכל. במיכל יש חור ניקוז אשר בבוא היום ינקז את הפרשות התולעים לתוך בקבוק. השבוע בדקתי את הבקבוק וראיתי שהוא כמעט מלא בנוזל חום כהה/שחור כמעט ללא ריח. בדקתי וראיתי שהנוזלים הללו מקורם בעשב שהונח בתוך המיכל ליד התולעים. תמונות יצורפו. שאלה: מה איכותו של הנוזל הנ"ל? שווה בתור דשן? האם זו המקבילה לתה סירפדים?
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 08 מרץ 2018,14:04

תמונה
זה המיכל עם הדלי בתוכו. לצידו העשב ואף רואים מעט מהנוזל.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 08 מרץ 2018,14:04

תמונה
זהו הנוזל, שפכתי אותו לדלי. צבע חום כהה כמעט שחור.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 מרץ 2018,14:04

לא יודע איזה שם להמציא לזה, אבל.. גם בזה התנסיתי / התנסנו
חומר חזק ומעולה - תערובת של הומוס עם 'מיץ' קומפוסט
(הוספת, מתישהו גם 'זבל עופות' או גללים של איזו חיה צמחונית?!)

אל תשתמש בו בריכוז הזה! הוא חזק מדי - "ישרוף את השורשים" -(מת על המשפט הזה..)
מהל אותו במים טובים (גשם או מזגן) ביחס של 1:10 ואם צריך, אז גם יותר, עד שיקבל צבע של 'קפה אשכנזי', כזה חצי שקוף

זה מוזכר באחד הדייונים הארוכים על 'וילה לתולעים' - "את ה'קפה השחור' יש למהול 1:10 " וכו'

שווה לקרוא שם, כי עשינו ממש 'סיעור מוחות' רציני ו'המלאך הנודד' שלנו, הרביץ שם ביצועים טכניים ושפע רעיונות למכביר..

היי שלויימה :hai: 'געגעים אלייך
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29721
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 08 מרץ 2018,14:04

קוראים לקפה "קפה נתניה" מסתכלים דרך הכוס ורואים את נתניה....חחחחה
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 מרץ 2018,14:04

איתן גנזי כתב:קוראים לקפה "קפה נתניה" מסתכלים דרך הכוס ורואים את נתניה....חחחחה


חדש לי! רשמתי.. :rofl:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29721
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 09 מרץ 2018,14:04

תמונה
בגינה מול הבית, לא "הגינה", עקרתי אפונת בר. על השורשים פקעיות חנקן. הולך לקומפוסט. עקרתי רק בשביל הצילום. אני מעשב רק עם סכין יפני או מגל.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 09 מרץ 2018,14:04

ראובן אורן כתב:לא יודע איזה שם להמציא לזה, אבל.. גם בזה התנסיתי / התנסנו
חומר חזק ומעולה - תערובת של הומוס עם 'מיץ' קומפוסט
(הוספת, מתישהו גם 'זבל עופות' או גללים של איזו חיה צמחונית?!)

אל תשתמש בו בריכוז הזה! הוא חזק מדי - "ישרוף את השורשים" -(מת על המשפט הזה..)
מהל אותו במים טובים (גשם או מזגן) ביחס של 1:10 ואם צריך, אז גם יותר, עד שיקבל צבע של 'קפה אשכנזי', כזה חצי שקוף

זה מוזכר באחד הדייונים הארוכים על 'וילה לתולעים' - "את ה'קפה השחור' יש למהול 1:10 " וכו'

שווה לקרוא שם, כי עשינו ממש 'סיעור מוחות' רציני ו'המלאך הנודד' שלנו, הרביץ שם ביצועים טכניים ושפע רעיונות למכביר..

היי שלויימה :hai: 'געגעים אלייך

מדבריך, רובן אני יכול להבין שאפשר לקמפסו גזם של עשבים על מישטח אטום ובחושך, ואז יהיה לי קומפוסט נוזלי.
לא הוספתי לגזם שבתמונה דבר!!! גם התולעים עדיין לא מייצרות נוזל הומוס. הן מעטות מדי. הכל עשב נטו, ללא עלים וענפים גרוסים.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 09 מרץ 2018,14:04

אה.. בה.. לא כל כך..

לפני הרבה שנים טובות, מישהו, באחד הקיבוצים המציא ""קומפוסטר"" שבולע הכל
הקיבוצניק שסיפר לי את זה, הפתיע אותי.. במיוחד כששאלתי אותו - כמה זמן יש לך את ה"קומפוסטר" הזה?
ענה, כ 20 שנה.. מכניס כל הזמן זבל מהמטבח וזה לא מתמלא - 'המכשיר בולע הכל'
ו.. מה אתה עושה עם החומר שבפנים?
כלום! מעולם לא פתחתי את זה..

ובקיצור.. מדובר במיכל מתכת בקוטר של כ ה80 ס"מ שבמקכז, למעלה מחובר צינור ברזל (4 או 6 צול) היורד עד כמה ס"מ מהקרקעית
זורקים בפנים 'חומר אורגני' ומתבצע שם, בפנים.. 'פירוק אנאורגני' מובהק! - מיץ שחור וסמיך כמו זפת - כן, ייתכן שכך הטבע מייצר נפט :rofl:

אז.. זו התשובה שלי...
המסקנות.. שלך ^_^
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29721
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 09 מרץ 2018,14:04

רציתי רק לחדד את הנושא, כי אמרת שהנוזל הנל הינו דשן חריף כשהוא לא מדולל. זה לא שאני הולך לייצר מיץ קומפוסט.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 09 מרץ 2018,14:04

איתן גנזי כתב:רציתי רק לחדד את הנושא, כי אמרת שהנוזל הנל הינו דשן חריף כשהוא לא מדולל. זה לא שאני הולך לייצר מיץ קומפוסט.



:y: רק חידדתי את האזהרה.. :oops:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29721
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 09 מרץ 2018,14:04

יש משהו שאני לא מבין. בתשובתך הראשונה הבעת התלהבות מהחומר. בתשובתך השניה שללת זאת על הסף. זה רק מראה לי שאתה יהודי טוב, לא מתחייב :D
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 09 מרץ 2018,14:04

שבת שלום רובן. התקבלתי לוועדת הנוי בקיבוץ, ואני חושב על הקמת יער מאכל. יש לך מידע אודות נושא זה?
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 09 מרץ 2018,14:04

איתן גנזי כתב:שבת שלום רובן. התקבלתי לוועדת הנוי בקיבוץ, ואני חושב על הקמת יער מאכל. יש לך מידע אודות נושא זה?


אתה צריך את נוגן ! :bow:
הוא הבר סמכא בנושא זה
יודע הכי טוב מכולם מה יתאים לאזור - אנדמי וכו'
קטונתי

צ'בט צ'אלום
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29721
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 10 מרץ 2018,14:04

תמונה
שום ראשון לעונה. נזרע בתאריך 10/10/17 הזרע נקנה בסופר. שום ישראלי במקור.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 10 מרץ 2018,14:04

יפה יפה
לפי ה'גזע' הוא נראה גדול ויפה
תכניס בהזדמנות, תמונה שלו פתוח, שנראה את השיניים

מחזור שני של השומים שלי - מאלו שלא התפתחו יפה, הולך ומשגשג יפה
משתדל הפעם לא לפספס השקייה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29721
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 10 מרץ 2018,14:04

תמונה
ככה ניראית ערוגת השום. העלים מתחילים להצהיב ולקבל נקודות שחורות, ליכאורה ניראה כי הצמח חתף חילדון. אולם זו תופעה טבעית של הצמח כשהוא מסיים את חייו. מנסיוני, זרעים שנטמנו אחרי אוקטובר לא יתנו שומים גדולים. המדריך הארצי הראשי לגידול בצל ושום בשה"ם, אלי מרגלית, אמר לי שיש לזרוע שום בתאריך 10 לאוקטובר. קל לזכור.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 12 מרץ 2018,14:04

תמונה
שלל יומי.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים

cron