עמוד 13 מתוך 19

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
לפי הבנתי, המים שלמעל מחלחלים למטה. את זה המציא ניוטון. זאת אומרת שאם הקרקע למעלה רטובה אזי יש מים גם בשכבות התחתונות. חוצמזה, אם אינני טועה, לאבוקדו יש שרשים שטחיים שלא מעמיקים. :geek:

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:לפי הבנתי, המים שלמעל מחלחלים למטה. את זה המציא ניוטון. זאת אומרת שאם הקרקע למעלה רטובה אזי יש מים גם בשכבות התחתונות. חוצמזה, אם אינני טועה, לאבוקדו יש שרשים שטחיים שלא מעמיקים. :geek:


ניוטון הלך לאיבוד אחרי שנפל לו האבטיח על הראש.., סליחה.. תפוח :lol:

'כוח המשיכה' זה יפה, אם האדמה מסביב לעץ מקבלת מספיק / הרבה מים.
אם האדמה קיבלה מעט, המים לא יחלחלו, אלא יישארו למעלה, ולא ייתייבשו בזכות החיפוי
עשה ניסוי - בקבוק ליטר וחצי חתוך, כמו עציץ גבוה. מלא אותו באדמה יבשה(יכול גם להוסיף חיפוי, שיהיה יותר מעניין)
ואז מזוג רק כוס אחת של מים. השכבה העליונה של הרדמה תהיה לחה ואילו למטה.. יישאר יבש !

לכל העצים הטרופיים יש בית שורשים התחלתי רחב. במקום הראשון - מנגו.
אך כולם מעמיקים! כי השורשים משמשים גם כקונסטרוקציה לייצוב העץ לאדמה..
במיוחד באבוקדו שהוא עץ ענק! ממש ענק. שווה לראות פעם, עץ אבוקדו ותיק במטע ותיק - קוטר הגזע כ 80 ס"מ ומעלה וגובהו.. 10 מטר ויותר. לעץ כזה אין מצב שיהיו שורשים שטחיים.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
כמה משקים את האבוקדו? גובהו 4 מטר.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:כמה משקים את האבוקדו? גובהו 4 מטר.


אין אף אחד שיוכל לענות על כך !
שום טבלה של אגרונום הכי מומחה בעולם, לא תתאים לכל המקומות

אתה היחיד שצריך לדעת, כי אתה שם
ואתה צריך להכיר את האדמה שלך ותנאי מזג האויר אצלך

הבסיס המינימלי, בקיץ, לעץ שכזה.. כ 50 ליטר לשבוע ב 2 מנות - כל 3 ימים 'מנה'

ומאחר ודיברנו למעלה על מבנה בית השורשים של הטרופיים וגם הבנו שבגדול.., תפרושת השורשים למטה באדמה, נראית כמו תפארת הענפים למעלה..
אז זה אומר שלא שמים צינור טפטפץ מסביב לגזע, אלא בתעלה בקוטר של חצי המרחק בין הגזע לגבולות היקף העץ

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 מרץ 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
ראובן אורן כתב:
איתן גנזי כתב:כמה משקים את האבוקדו? גובהו 4 מטר.


אין אף אחד שיוכל לענות על כך !
שום טבלה של אגרונום הכי מומחה בעולם, לא תתאים לכל המקומות

אתה היחיד שצריך לדעת, כי אתה שם
ואתה צריך להכיר את האדמה שלך ותנאי מזג האויר אצלך

הבסיס המינימלי, בקיץ, לעץ שכזה.. כ 50 ליטר לשבוע ב 2 מנות - כל 3 ימים 'מנה'

ומאחר ודיברנו למעלה על מבנה בית השורשים של הטרופיים וגם הבנו שבגדול.., תפרושת השורשים למטה באדמה, נראית כמו תפארת הענפים למעלה..
אז זה אומר שלא שמים צינור טפטפץ מסביב לגזע, אלא בתעלה בקוטר של חצי המרחק בין הגזע לגבולות היקף העץ


צודק שאין תשובה מוחלטת,אבל גובה 4 מטר זה מעל 100 ליטר בשבוע.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
נו, בבקשה..

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תודה לכל התשובות.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 28 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
מבט קצת שונה אודות הכנת קומפוסט
https://www.youtube.com/watch?v=n9OhxKlrWwc
אצלי זה חיזק את דעתי שקומפוסט מכינים רק מעלים וגיבעולים. נ ק ו ד ה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 28 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
א. אם תמצא ההרצא בערוץ TED הרשמי, אודה לך ויהיה יותר טוב
כי.. איני מצליח להבין הרבה ממה שהוא אומר.. בערוץ TED יש אםשרות לכתובייות בכל שפה

ב. אז לא אתחיל 'להתווכח' איתך לפני שדאקשיב ואבין את ההרצאה

ג. ה 'נקודה'.. הצחיק אותי..

ד. תוך כמה זמן, לדעתך או לניסיונך.. ערימת 'חומר' הופכת בגינה פרטית לקומפוסט כהה, פריך וריחני? כולל השלב התרמופילי וכולל שלב ה'הבשלה'.

*** נתחשוב טוב ונסה לענות תשובה סבירה. כי אני עומד להפתיע אותך.. מאוד ! ולא רק בנוגע ל'רק עלים וגבעולים'.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 31 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
היום הוצאתי את השום ומשאיר אותו להתיבש כמה ימים.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 31 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
טעות !

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 31 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
?????????

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 31 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
למה לייבש?
ועוד בשמש?!
כעת כל שן שום, ללא קליפה!
תייבש, יהיו קליפות!

חבל על כל ה'גזעים' - נקה אותם מעלים יבשים, תכניס לבלנדר ואח"ע חלק לשקייות סנוויץ' ותכניס להקפאה
חומר טעים ומעולה למרקים ושאר תבשילים
יש כאלה שגם טוחנים השיניים ומקפיאים

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 31 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
כבר כמה וכמה שנים שאני מייבש את השום יומיים שלושה והכל בסדר.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 31 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:כבר כמה וכמה שנים שאני מייבש את השום יומיים שלושה והכל בסדר.


הכל בסדר..

קרא שוב מה שכתבתי
זה שאתה מייבש זנ לא מזיק לשום
אבל למה לייבש? הכל טעים ואכיל

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 01 אפריל 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
אני יודע שגם בשדות החקלאים מיבשים אותו. כמו את הבצל. אולי למנוע עובש.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 01 אפריל 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
'גמד קרח' אמר דברו

האוג

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 07 אפריל 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
מחליף חורף בקיץ. עקירת השאריות מהחורף, קומפוסט 20 ליטר למטר מרובע, הפיכת האדמה והצנעת הקומפוסט, החזרת הטפטפות למקום

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 07 אפריל 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
קיבוע הצינורות טיפטוף במקומם, כמובן עם שבלונה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 07 אפריל 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
ברווחים שבין השורות המתוכננות אני מניח תבניות רשת, שהכנתי מבעוד מועד, ובתוכן אניח גזם עלים לחיפוי.