כן, לא למהר
נכון, ירד לנו גשם ואפילו יפה!!
אבל.. הטמפרטורות עדיין גבוהות! גבוהות ביום ונמוכות
במעט בלילה
כלומר יש משרעת רחבה מדי בין טמפ' היום והלילה ואת זה השום לא אוהב. הוא מעדיף יותר קור
אז נחכה עם ההטמנה לירידה בטמפרטורות.. - ('ההרריים' יחגגו לפני ה'מישוריים' ), כי איננו חקלאים יצרניים ולא נשקיע בקרור של חממות ('קררות'

)
בינתיים, כדאי להשקיע ולטפח ולטייב את הערוגה הרלוונטית והמיועדת לשום. לתחח, לאוורר, ולטייב בחומר אורגני וקומפוסט.. ובנדיבות
ו.. להכין בצד, 'חומר חיפוי' דק - כסחת דשא חצי מקומפסטת או 'קש' טחון וכו' - לצורך ביצוע חיפוי עבה, לאחר ההטמנה - פרטים בתחילת שרשור זה ובקישור לארכיב
כן, רק 'שום ישראלי' ולא הסיני הלבן
נמכר כעת בכל המרכולים (תודה לאל!

) באריזת פלסטיק המכילה 4 'ראשים'
מציע לא למהר עם הקנייה, כדי לוודא שיש לנו 'ראשים' טריים ולא מימי מתושלח
(אבדוק בהזדמנות, אם על המארז מופיע איזשהו 'תאריך ייצור' או משהו דומה)
כשבוע, לפני ההטמנה להניח הראשים, בלי לפרק אותם עדיין

על נייר נמגבת עבה וספוג מים, בתוך איזו קופסת פלסטיק ו.. לאפסן במדף נמוך ב.. מ ק ר ר
כך יקבלו כבר כמה 'מנות קור' כמו שהם אוהבים ו.. יתחילו להוציא 'שפיצים ירוקים'.. ואז.. מפרקים ל'שיניים' ו..מטמינים אותם באדמה עם הקצה של הקצה של השפיץ הירוק בחוץ..
ורז משקים קלות להידוק הרדמה סביבם ו..מחפים ב 10 ס"מ של.. חיפוי דק
לשמור עוד חיפוי להמשך! כי החיפוי 'נמס' ומתפרק, לאט לאט.