מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 18 ינואר 2018,14:04

גם אני כל פעם שעובר בגינה ורואה עשב שפורח אני תולש אותו כדי שלא יזריע.
עשבים שוטים בערוגות אני משתדל לעקור או לקלטר.
עשבים שגדלים גבוה על השביל ובין הערוגות אינ לפעמים עוקר ומשאיר במקום או משתמש בהם לכיסוי החומר מהמטבח בערימת הקומפוסט.
מאחר ובשבת אני לא עובד בגינה אין לי מספיק זמן לטפל בכול העשבייה. שישי נגמר מאד מהר עם כול מני מטלות שבקושי נשאר זמן לגינה (מעבר לקצירת עלים וכד' לסלטים)
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי איתן גנזי » 18 ינואר 2018,14:04

תמונה
מי מכיר את האורח הנ"ל? מצאתי אותו בערוגה מתחת לחיפוי.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 ינואר 2018,14:04

מצלצל לי משהו מרחוק.. אבל לא מצליח להיזכר.. :(


מישהו מכיר? מזהה??
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 21 ינואר 2018,14:04

זחל של עש כותנה? או של חיפושית הקמח?

כך או כך, למאכל לדגים /ציפורים
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי איתן גנזי » 21 ינואר 2018,14:04

בינגו!!! זחל של חיפושית הקמח. הגיע עם החיפוי קש.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 ינואר 2018,14:04

הדגים מתים על זה..
שאל כל דייג..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי איתן גנזי » 21 ינואר 2018,14:04

קראתי בוויקיפדיה שמגדלים את הזחלים הללו למען דיג. מסכנים הדגים. הנקמה שלהם שהם נושאים בגופם כספית, וככול שהדג גדול יותר, יש בגופו יותר כספית. הכוונה לדגי ים. בדגי בריכות יש רק אנטיביוטיקה. סתם להשכלה כללית: 85% מיצור האנטיביוטיקה בעולם נועד לחיות המשק. זאת אומרת שהבשר שמשווק לצרכנים הינו של חיות חולות.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 ינואר 2018,14:04

זחלי החיפושייות שהדייגים קונים, נראים קצת אחרת :lol: כמעט עגולים מרוב שהם שמנים מ.. קמח

וכמובן שהם קוראים לזה 'תולעי קמח'

שיהיה..

לגבי האנטיביוטיקה - מתישהו, לפהי כמה שנים טובות, מישהו שם לב ש.. אנטיביטיקה מסוג מסויים, גורמת לחיות לגידול מואץ ( = יותר 'מסת שריר' = יותר משקל = יותר כסף)
מאז, לכל חקלאי (בלי הכללות :rofl: ) יש "ארון תרופות" ומכונת הזרקה בלחץ ו..החקלאים מזריקים לבד.. כמו גדולים :lol: כל יום וגם פעמיים ביום.. לתרנגולות, לפרות לעגלים..

חבר שהוא בעסקי הבשר.. שכח פעם שאני צמחוני ואמר לי בשקט - לעולם אל תקנה ואל תאכל 'בשר צוואר'! כי הצוואר של החיות.. מלא מורסות!! מכל ההזרקות..

בתיאבון :mrgreen:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 22 ינואר 2018,14:04

איתן גנזי כתב:85% מיצור האנטיביוטיקה בעולם נועד לחיות המשק. זאת אומרת שהבשר שמשווק לצרכנים הינו של חיות חולות.


מצטער אבל זה לא טיעון נכון מבחינה לוגית.
אנטיביוטיקה נותנים או לחיה חולה או כדי למנוע התפרצות מחלות.
לכן סביר דווקא שהחיות המשווקות בריאות יותר מאשר במשק שלא משתמש באנטיביוטיקה.
הבעיה היא השפעה על עמידות חיידקים.
אגב, שאריות אנטיביוטיקה שנמצאים באחוז קטן של הבשר מתפרק בבישול כך שזה לא אמור להשפיע (אלא על מי שאוכל בשר נא)
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 ינואר 2018,14:04

לא תמיר
זה בדוק באחריות!! והיו 2 תוכנייות תחקיר בטלויזיה

את אותה אנטיביוטיקה.. מזריקים לחיות פעמיים ביום.. לכולן ! רק כדי להעלות משקל.

ובמיוחד לגבי העופות.. האנטיביוטיקה הזו מחלישה אותן והופכת אותן ל'תלותייות' באנטיביוטיקה. לכן הפינוי למשחטה מהיר ביותר.. שלא ימותו בדרך והרבה אכן מתות בדרך.

בדוק וממש לא המצאה שלי
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 24 ינואר 2018,14:04

ראובן אורן כתב:לא תמיר
זה בדוק באחריות!! והיו 2 תוכנייות תחקיר בטלויזיה
את אותה אנטיביוטיקה.. מזריקים לחיות פעמיים ביום.. לכולן ! רק כדי להעלות משקל.
ובמיוחד לגבי העופות.. האנטיביוטיקה הזו מחלישה אותן והופכת אותן ל'תלותייות' באנטיביוטיקה. לכן הפינוי למשחטה מהיר ביותר.. שלא ימותו בדרך והרבה אכן מתות בדרך.
בדוק וממש לא המצאה שלי


לא הטלתי ספק בטענה שהאנטיביוטיקה ניתנת גם כדי לגרום לחיה לעלות במשקל.
טענתי שזה שהן מקבלות אנטיביטטיקה לא מעיד על זה שהן חולות.
(למען ההסר ספק, אני לא בעד נתינת אנטיביוטיקה באופן גורף)
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי ראובן אורן » 24 ינואר 2018,14:04

אבהיר שוב ואחדד..

לא, הן לא חולות 'במקור'..
רק ש.. לאחר שגילו שאותה אנטיביוטיקה "מכפילה" משקלן.. וכל זה..
מזריקים להם פעמיים ביום.. רק לצורך זה
אינני פרמקולוג או המטולוג או פתולוג..
אבל הבנתי שההלעטה הזו באנטיביטיקה.. 'דופקת' להם את המערכת החיסונית
'נרקומניה של אנטיביוטיקה' :geek:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי איתן גנזי » 24 ינואר 2018,14:04

זה לא רק אנטיביוטקה. כל חיות המשק מקבלות גם הורמוני גדילה, הפרות מקבלות גם אסטרוגן. זה עובר באוטוסטרדה אל אוכלי הבשר/חלב/ביצים. בגלל זה ילדות צעירות מקבלות מחזור בגיל מאד צעיר, ואצל גברים התחילו תופעות של סרטן השד. ולכל המעונינים הינה קישור להרצאה אודות המחלות שאכילת בשר/חלב/ביצים גורמות לאדם
https://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070&t=96s
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי איתן גנזי » 24 ינואר 2018,14:04

אבל הכי מצחיק זה ה"עבודה בעיניים" שעובדים עלינו בנושא החלבונים. מועצת הבשר/חלב/ביצים בארה"ב הכניסו לאנשים לראש שאדם צריך לאכול חלבון. וחלבון יש בבשר וכ"ו. הפרה שאוכלים את בשרה (מסכנה) מהיכן כיא מקבלת חלבון? ובכן, היא אוכלת עשב מובהקת. בכל המזון הצמחי יש חומצות אמינו, חומצות האמינו מגיעות לתאים ושם הן נהפכות לחלבונים, לאותם החלבונים שהגוף שלנו זקוק להם. יש בגוף האדם בערך מאה אלף סוגים שונים של חלבונים. כאשר אדם אוכל בשר הגוף צריך לפרק את החלבונים של הבשר לחומצות אמינו וסוכרים, להעבירם לתאים וליצור חלבונים חדשים. עבודה כפולה. ממזון צמחי יותר קל לגוף לבצע מלאכה זו. בגלל זה אחרי ארוחה בשרית באמצע היום מרגישים כבדים ועיפים. להבדיל מארוחה צמחונית. וזה על קצה המזלג.......
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי איתן גנזי » 27 ינואר 2018,14:04

תמונה
מי מזהה את הצמח הזה? האם הפירות שלו אכילים?
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי צברי נוגן » 28 ינואר 2018,14:04

מדובר על פיקוס אוזני...
לא מכיר שאוכלים את הפירות שלו.
לק"י
יהודי זה הכי אחי
צברי נוגן
גנן אורגני
 
הודעות: 1691
הצטרף: 30 יולי 2007,14:04
מיקום: לפיד

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי איתן גנזי » 28 ינואר 2018,14:04

בוקר טוב ותודה רבה.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי מיכל שטראוס » 30 ינואר 2018,14:04

שלום,
האם צמח הבר הזה הפושה בגינתי שבשרון הוא אכיל? ואם כן, איך קוראים אותו ואיך אוכלים אותו.
תודה, מיכל
קבצים מצורפים
האם עלים אכילים.jpg
האם עלים אכילים.jpg (107.5 KiB) נצפה 7167 פעמים
מיכל שטראוס
גנן חדש
 
הודעות: 62
הצטרף: 19 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: כפר ויתקין

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 30 ינואר 2018,14:04

טעמת? (בלי לבלוע)
זה שלב ראשון (לפחות אצלי). אם הוא מר או סתם חסר טעם אז כנראה לא אכיל, וזה רוב המקרים עם עשבוניים.
אם מרגיש בסדר - אפשר להמשיך לחקור
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי מיכל שטראוס » 30 ינואר 2018,14:04

המבחן הזה לא נכון לגבי עולש. כשהוא טרי, הוא מר כלענה, כשהוא מבושל, הוא טעים מאוד מאוד
מיכל שטראוס
גנן חדש
 
הודעות: 62
הצטרף: 19 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: כפר ויתקין

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־96 אורחים

cron