בוקר צח
לשלשת יונים, חומר מעולה ו.. חזק!
לערימת הקומפוסט.. כמו שמוסיפים 'חומר לח' מהמטבח, לערימה שעובדת כבר - מיישרים קצת את מרכז הערימה, עושים שקע קטן ומעניסים אליו את החומר.
כמה? לא להכניס את כל הכמות - חבל על ה'אוצר' הזה. כ 5% לשלשת מול נפח הערימה.
לאחר מכן, לכסות ב'חומר יבש' או לגרוף חומר משולי הערימה ו..למעלה ולמרכז. ואז להשקות קלות, במרכז. המיקרוביוטה הרדומה שבלשלשת, תתעורר ותחלחל למרכז תחתית הערימה ו'תדליק' אותה.
אפשר גם להכין תמיסת "100% אוקטן'
ספל לשלשת למיכל בן 20 ליטר מים - עם כיסוי רשת כלשהו, שגזים יצאו וזבובים ויתושים לא ייכנסו. לבחוש מספר פעמים ביום. כשהסירחון נגמר, התמיסה מוכנה ואיתה אפשר לפנק צמחים במזיגה של ספל, פעם, פעמיים בשבוע.
2. גיזום - שאלה קצת כללית, לגבי 3 העצים הללו - 'רימון' הוא בין 'עץ' ל'שיח'.. כי מוציא הרבה גזעים מהבסיס - אפשר ואצןי לעצב אותו לצורת 'עץ' עם גזע ראשי ובודד שבגובה 80 או 100 ס"מ יתחיל להתפצל לענפי משנה וכו'
הנכון והמומלץ.. לאחר סיום עונת הפרי
שלב ראשון - לאתר את ה'אמיר', הענף המרכזי שמטפס לשמים ואותו לחתוך בגובה "מתאים". מה זה 'מתאים'? תלוי איך נראה העץ ומאיזה גובה מתחילים 'ענפי המשנה'
בעיקרון, לחתוך בגובה כ 2 מטר
שלב שני - מזמרה, כפפות ו.. כל ענף שצומח 'פנימה' לתוך העץ, לקטום. ענפים אלו סותמים את פנים העץ ולא מאפשרים מעבר רוח ואור דרך העץ = 'מקום טוב ונוח למזיקים' ו.. עליהם לא יהיה פרי, אז הם מיותרים. הכלל המוביל - 'שציפור תוכל לעוף
דרך העץ' ואז יהיה פרי גם בצד הצפוני של העץ, כמו בצד הדרומי ו..פחות 'מחלות עלים' שתמיד מתחילות בצד הצפוני החשוך והלח.
שלב שלישי - קיטום ענפים ש'מתנגשים' - "לוגיקה פילוסופית" ו..להחליט על איזה ענף משנה לוותר ואיזה להשאיר
ברמת העיקרון שרלוונטית לגידול עץ צעיר מההתחלה.., העץ אמור להיראות - גזע בגובה 60-80 ס"מ ממנו מתפצלים 3-4 ענפים ראשיים והם נקיים מכל ענף אחר.. ורק במרחק כ 40-60 ס"מ הם מתפצלים ל 2 ענפי משנה ש.. מתפצלים, לאחר כ 40 ס"מ, שוב, ל 2 ענפי משנה..
כך, העץ יהיה מאוורר, נמוך ומתאים לקטיף ביד וכו'
3. זרעים 'אקזוטיים'.. זה תחביב נחמד ומשעשע. חלק מצליח וחלק לא. כי מה שמצליח בזימבבואה, לא בהכרח מצליח בישראל
הכי טוב, להמתין למפגשי הפורום ולהזמין וטלקבל, זרעים, שתילים ו.. ו.. נ שאכן בעלי הצלחה מובטחת..
** זוכר מהם 'ירקות חורף ומהם ירקות קיץ? גזר זה חורף! לדוגמא כמו כל העליים - בצל,שום, פטרוזיליה, סלרי, כחסברה וכמובן כל האשרושים - אלו שגדלים בתוך האדמה
כל מי שיש לו הרבה עלים ו/או עלים גדולים.. היא 'ירק חורף' עח הוא צאיך עלים גדולים בתור 'קולטני שמש' לביצוע פוטוסינטזה בימים קצאים ומעוננים