ראובן אורן כתב:בעבר, באמת השתמשתי ב'מנגל' גדול, לצורך חימום ה"טאבון" - סאג' !
אבל בהמשך, עברתי להשתמש בתוף של מכונת הכביסה וזה הכי הכי טוב - יש תמונות בפורום של ה'סאג' המסתובב'
ראובן אורן כתב:יש לךי כמה תיקונים לגברת 'פיליס גלזר'
א. את הזרעים / פולים.. מעבירים לאחר השרייה של לילה (לא יותר! אחרת הם 'יטבעו' וימותו ו.. יסריחו) למסננת שטוחה / כברה - בחנויות לכלי בית, אפשר לקנות, בכמה שקלים בודדים 'מסננת לקמח' מפלסטיק - מסננת שטוחה.
מתאימים למסננת קערה או כלי כלשהו שיקלוט את עודפי המים
לא מכניסים למקום אפל ! משאירים ליד החלון ואז יש נביטה תוך 24-30 שעות
פעמיים ביום מרססים מים על הזרעים/פולים ואחרי כן, מכסים במשהו שקוף
* ככלל, כל קטנייה שאתה מתכוונים לבשל לתבשיל של שבת ובכלל, כדאי להעביר אותה הליך דומה, עד לתחילת נבטיה. שעועית, חומוס, פול ואחרות. הקטנייות שהחלור רק לנבוט, יהיו יותר טעימות ויותר בריאות לאחר שהחלו לנבוט. ואיני מתכוון לנבטים שעולים לגובה, אלא רק סימן ראשון של תחילת נביטה. החומרים שבקטנייה משתנים בפנים לחלוטין ! קטניות שיבושלו לאחר "הנבטה" כזו, לעולם לא יגרמו לתופעה של 'גזים בבטן'.
* זו גם הדרך הנכונה והמהירה ביותר להנביט קטניות לזריעה
זוהר218 כתב:ניצול מיטבי של מצות:
הרטבה קלה.
מריחת שכבת שוקולד נאה.
אכילה בתיאבון.
יש לחזור על השלבים מידי יום עד גמר המלאי.
ראובן אורן כתב:אני משתמש באבנים הללו להגבה של כל מיני שטחים
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־39 אורחים