על ידי ארץ הצבי » 01 יולי 2009,14:04
זה כבר לא עיניין של אופנה וגם לא עיניין לישראלים בלבד, משק המים של כדור הארץ, למעשה הבסיס והתנאי לכל החיים מאז ומעולם ועד עולם, נפגע קשות ע"י פעילותו של האדם המודרני וכל האיזון של מרקם עדין זה עומד היום בסכנה גדולה מאוד. וכמו זיהום האויר , הפגיעה ביערות בכלל ויערות הגשם בפרט, הפגיעה במים מעמידה בסכנה את קיום כדור הארץ כבית לכל חי ולאדם באופן מיוחד, כן אותו יצור מוזר הולך על שתיים, מעמיד , ע"י פעילותו חסרת האחריות, את עצמו בסכנה יחד עם כל הנתון למרותו ואחריותו. לכן מעבר לפעולות אשר יכולות ממשלות , אירגונים בינלאומיים ממוסדים או לא, חייב כל אדם לעצמו , לעשות ככל יכולתו כדי לשמר את מקורות החיים האלו.
נכון מהיום , הראשון ליולי 2009, יצאה הממשלה בצעד חריג של הטלת קנס על בתי אב אשר יצרכו מים מעבר לכמות אשר הוקצתה לו. אישית אני לא אוהב כל כך את הצעד הזה מאחר והדבר האחרון אשר הוא עושה, לדעתי , זה חינוך. כאן אני אוהב לקחת להשוואה את שנות השבעים כאשר הביאו דרך תלמידי בתי הספר והגן להוריהם את הרעיון כי אין לקטוף את פרחי הגן והבר ומאז יש תחושה אמיתית כי זה הפך לנורמה , כן גם אצל המנגליסטים אשר יוצאים לשטח ומשאירים שם את סימן דריסת רגלם. את אותו הישג היה אפשר לעשות בכל תחום אשר שייך לתחום הפרט והכלל, כולל זיהום האוויר ושמירה על כמות ואיכות המים. אולם , נכון להיום השלטונות, הן של המדינה והן של הרשויות המקומיות לא נותנות דוגמא. ההחלטה לפני מספר שבועות להפסיק להשקות את הגנים הציבוריים והפרטיים נשברה , אבל גם כאן יש הסתייגות מהצעד הדרסטי הזה. אסביר עצמי: אם בכל רחבי המדינה לא היו עוקרים שטחים ענקיים של מטעים ופרדסים , אשר היוו את עיקר הריאה הירוקה של מרכז הארץ שהוא גם האזור המיושב ביותר, אזי הפסקת השקיית הגינות לא הייתה משנה כל כך את האיזון של חילוף החמצן באותם אזורים. אולם המצב , לדאבוננו שונה וכל מי שנוסע באזור עמק חפר והשרון, רואה את המדבריות אשר יצרו ע"י חיסול המלאי של המטעים והפרדסים ואי לכך ייבוש גינות נוי , הן פרטיות והן עירוניות עלולות עוד יותר להחמיר את מצב זיהום האוויר ולא בהכרך להיטיב עם משק המים., אז מה כן טוב? ישאלו רבים וכאן אני יכול לתת רק את דעתי ואת נסיוני: חיסכון במים ברמה האישית והביתית מתוך מודעות ואחריות ולא תחת מאכלת של קנסות. קיצור זמני המקלחות ושימוש כמובן בחסכמים כמו גם שימוש במדיח כלים עד כמה שאפשר- נשמע מוזר? לידיעה, מדיח מודרני שוטף כלים של משפחה בת 4 נפשות כל יומיים בכמות מים ממש מצחיקה, כ- 20 ליטר!! ואפשר בפחות..
כאשר אנו שוטפים ירקות , חסה ואפילו סירים , את המים אני שופך לדלי הנמצא כבר עשרים שנה במטבח ואשר איתו אני משקה את הגינה כל פעם שהוא מתמלא, עתה הוספתי דלי במקלחת אליו אני מזרים את המים הקרים בהמתנה לחמים, מים נקיים לכל שימוש!! עוד עשרים ליטר ביום נחסכים.
כמובן ויש את כל נושא מיחזור המים האפורים (ראה שרשור דביק ורב מידע בנושא באתר זה))) וזה לא רק עיניין של הפרט אלא גם של הרשויות אשר נמצאות בפיגור גדול מאוד בנושא.
לא נמצה אף פעם את הנושא , אך כל אחד מאיתנו יכול לתרום, כן , לא רק לכיסו וכוסו אלא מתוך אמונה והוא עושה זאת למען הכלל.
בקרוב אוסיף דוגמאות מהנעשה בעולם נושא שימור המים.
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!