הרעיון הכללי הוא - חיסכון במקום, לגדל לגובה
חישבו על "עץ תבלינים" - פינה בגינה הקרובה למטבח, ובה עומד "עץ" עם "ענפים" שכל "ענף" הוא צמח תבלין אחר - פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, שמיר.. ועוד
מתחילים בבישולים? ניגשים ל"עץ" לגוזרים מלוא הטנא תבלינים טריים, אורגניים וטעימים.
בתמונה, "עץ צמחי תבלין" שהכנתי כהפתעה למשפחה בגינה שלהם

אצלי בגינה, "שתלתי" גם "עץ תות-שדה" וכך יש עמוד גבוה עם תות שדה המשתפלים מלמעלה למטה ומכל חור יוצא עוד צמח.
בתמונה, תותים ורודים

השנה, הפכתי אותו ל"עץ פלפלים"

אספקט נוסף, מעבר לחיסכון במקום, הוא החיסכון במים.
איך משקים דבר כזה בכלל?!
פשוט, למערכת הטפטפות שבגינה, מחברים צינור ארוך עם טפטפת 'כפתור' אחת הנעוצה בראש ה'עמוד'. מאחור, בצד הנסתר, מודבקת צינורית המים ל'עמוד'. המים מטפטפים מלמעלה וכל שארייות המים, מחלחלים מטה ל'קומות התחתונות' וכך, אין בזבוז של מים.
הצינור הינו בגובה של 1.5 מטר שכ 40 ס"מ ממנו, "שתולים" באדמה לקבלת יציבות.
לצינור שופכים כ 40 ליטר של אדמה - מתבצע ב 2 שלבים - שלב א' ממלאים אותו בכ 30 ליטר, משקים היטב ואז האדמה שוקעת ומתרבצת, ובהמשך, מוסיפים עוד כ 10 ליטר עד לשפת ה'עמוד'.
עוד 'עמוד' מוכן ל"שתילה" ("נמכר"..


את הצמחים שותלים בחורים הצדדים
דישון - שומרים על 'רוטינה' של השקייה ב'תה קומפוסט' ו/או מילוי קומפוסט בחלק העליון וכך הקומפוסט מתפרק לאיטו ויש זיבול/דישון איטי ומתמשך.
בגינת הנוי הקדמית, אצלי, הצבתי ב'פינת הסוקולנטים והקקטוסים', עמוד כזה שהפך להיות "עץ קקטוסים"