לגבי הרכב המים - כתבתי למעלה
"..להפריד את הצנרת שמתחת לכיור, באופן כזה שמי השטיפה של 'מדיח הכלים' ילכו ישירות לביוב ואילו מי הכיורים המכילים כמות קטנה יחסית של סבון, ילכו לכיוון מיכלי / מערכת הטיהור"בתחילה חשבתי על הזרמה של מי הכיורים (ללא מי השטיפה של מדיח הכלים) בצורה ישירה אל העצים והצמחים,
ללא אגירה. חשבתי לעצמי ש.."הם מכילים 'חומר אורגני" וכו'..
אבל במחשבה שנייה ושלישית, 'נזכרתי' שבסה"כ מדובר הדי הרבה דטרגנטים וסבון כלים שבו אנו משתמשים לצורך מירוק סירים ותבניות, עם או בלי להכניסם למדיח. על כן, חשובה בכל זאת, מערכת טיהור שתטפל במים ו'תכשיר' אותם.
מסיבה זו, חשובה מערכת שתעבוד לא פחות טוב מהמערכת המטפלת במי המקלחות והאמבטיות, כי יתכן ומדובר בכמות גדולה יותר של סבון. וסבון כלים, בד"כ, מכיל יותר חומר פעיל משמפו או סבון לרחיצת ידיים. ואני לוקח בחשבון את העובדה שמי מכונת הכביסה שלנו, לא מכילים כמעט סבון כי אני משתמשים בחומץ או כל אמצעי אחר.
כמובן שאם ננקוט בהליך טיהור נכון, המים יהיו כשרים ומתאימים להשקיית ירקות ועצי פרי.
לגבי ה'טכניקה' - אני מבין שאתה לא כל כך אוהב את 'השיטה המדורגת' שאני מציע, כנראה מטעמים של מורפולוגיה או טופוגרפיה של השטח שלך -

גם אצלי קיימת אותה בעייה - מדובר בשטר מישורי ללא שיפועים שיאפשרו דרוג.
אין ספק ! אצטרך לשבור את הראש על זה.
אבל.., אין ברירה ! אם תזרים מים למרומי האדנית הראשונה ואחריה הזרימה בין יתר האדניות תהיה בין החורים שבמפלס התחתון, שאר האדניות שלאחר האדנית הראשונה, 'לא יעשו את העבודה' כמעט ! המים מהאדנית הראשונה, יזרמו במפלס התחתון, דרך ה'אקוויפר' של הטוף, כמעט ללא הפרעה. מעט מאוד כימיקלים יבלעו ע"י שורשי הצמחיםהשתולים במרומי הטוף שבאדנית.
כל הרעיון של בניית 'שכבות סינון' במיכל / חבית הוא בעובדה שהמים מותירים מאחוריהם, תוך כדי חילחול, את כל מה שהם נושאים איתם והחלקיקים המרחפים הללו, נותרים בחול / אדמה שבשכבה העליונה ונבלעים ע"י השורשים שבאדמה / חול
נמתין ונראה אולי למישהו יש עוד השגות בנושא..