קרם ברולה:1 ליטר שמנת מתוקה.
12 חלמונים.
80 גרם סוכר.
2 מקלות וניל.
מתכון לליטר:
1. מרתיחים 750 מ"ל שמנת והווניל (מרוקנים את מקל הווניל ושמים את התוכן וגם את המקלות).
2. בקערה בצד מערבבים חלמונים עם סוכר עד שהופך לתערובת תפוחה ובהירה (לא להקציף, לא ליצור מרנג) ואז להוסיף את שאר השמנת (250 מ"ל הנותרים).
3. אחרי הרתיחה שופכים מהחם (הסיר), אל הקר (הקערה), קצת, קצת, לאט, לאט וכל הזמן מערבבים ובסוף שופכים את תוכן הקערה לסיר הרותח (מה שנקרא השוואת טמפרטורות).
4. מסננים במסננת רגילה (כאן כבר מוציאים את מקלות הוניל שהרתחנו).
5. אם נותנים לשבת במקרר 24 שעות הטעם יהיה יותר טוב (צריך לאטום שלא יהיה טעם של מקרר).
6. שופכים לכלים ואופים בחום של 130-150 צל' בתוך תבנית עם מים עד לאמצע גובה הכלים, עד שהתערובת מתייצבת.
רוטב טופי קרמל, לקוח מ: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1534760&r=1 100 גרם חמאה
250 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
אופן רקיחת התענוג הדביק
ממיסים בסיר סוכר חמאה שמנת כשהסוכר נמס ממשיכים לבשל על אש קטנה ללא ערבוב עד שהרוטב מסמיך ומתכהה מעט בערך 6 דקות .
*********טיפטיפון********
שומרים את הרוטב במקרר כשרוצים להשתמש שוב מחממים אותו מעט כי הוא מתקשה קצת בקירור.
ליאת.