תמיר1 כתב:נשמע מגרה.
לא צריך שמש?
משה111 כתב:היי ראובן
מלפפונים להחמצה לא אמורים להיות המלפפונים הקטנים של תחילת העונה ?
אודי דגן כתב:ראובן,התבלבלת. צילמת צנצנת ריקה ! איפה המלפפונים ? מתי ימציאו אינטרנט שאפשר לטעום בו ולא רק לראות-צנצנות-שפעם-מישהו-החמיץ-בהם-מלפפונים ולא נשאר כלום ?
ראובן אורן כתב::P
ניצלתי את העובדה שהשלט מעל למלפפונים הצביע על מחיר של 4 ש"ח והעובד של המרכול ('רמי לוי') בדיוק רוקן שם ארגז של מלפפונים טריים טריים - עם הפרח בשפיץ..
קנינו כמות גדולה ובבית אירגנתי צנצנת גדולה בנפח של כ 3 ליטר
מים + מלח בישול - בריכוז של 'ביצה רכה מרחפת במים'
חצי 'ראש שום' - לפרק ל'שיניים' ולתת לכל 'שן' חבטה שטוחה - לא צריך לקלף !
לימון גדול או שניים בינוניים, לחתוך לפרוסות דקות, עם הקליפה
2-3 פלפלים חריפים, טריים או יבשים, חתוכים גס
זר של שמיר
חצי כוס חומץ
רבע כוס שמן
....=
לשטוף הצנצנת במים חמים - לחיטוי
להתחיל לסדר את המלפפונים בעמידה, בתוך הצנצנת כשפרוסות הלימון צמודות לדופן - משובב עיניים !
להכניב את הפלפלים והשום פנימה (אפשר גם להוסיף כפית של 'פלפל אנגלי - לא גרוס)
להמשיך לסדר - מלפפונים, לימונים, שום ופלפל עד שהצנצנת מלאה והמלפפונים בלחץ, דוחפים אחד את השני.
ליצור את ה'מי מלח' עד שיעברו את המלפפונים לפחות ב 1 ס"מ
להוסיף חצי כוס חומץ
לגלגל את הזר של השמיר ולהניח למעלה, כמו 'כתר'
ליצוק את השמן (שמן פשוט וזול) - הוא משמש כ'פקק' ולא נותן לאויר / חמצן לחדור פנימה
אם צריך, להוסיף עוד קצת מים, עד לשפת הצנצנת - השמן יצוף למעלה
לסגור את המכסה
להציב את הצנצנת במדף של כבוד מול העיניים, במטבח - מראה מקסים !
לאחר יומיים, המלפפונים כבר משנים צבעם
אני מתחיל לאכול אותם כבר ביום הרביעי..
טעם משגע
תכינו הרבה, כי זה נגמר מהר !
ראובן אורן כתב:הכנסת גם עירית ?!
גם אני...
הגזר להחמצה במקביל ?
רעיון טוב.. אימצתי !
תן עוד טיפים, אם יש
אודי דגן כתב:וואו, עשיתם לי תאבון וחשק להחמיץ. אני עסוק בימים אלו בהחמצת זיתים (ראובן, נשארו עוד על העץ אם אתה רוצה - ותודה על ההזמנה. אדאג להודיע מראש ולנצל אותה ). כשאסיים, אגש למלאכת המלפפונים.
יעקב אלימלך כתב:היום התפנתי סוף סוף ללפלף כמה ק"ג מלפפונים.
הצחיקו אותי הכמויות המזעריות שעושים כאן... אצלנו, הילדים מחסלים בקצב שאני לא עומד בו. לפעמים, לוקחים צלחת עמוסה לחדר המשחקים ומתדלקים נון סטופ.
תמונות בקרוב...
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־105 אורחים