אורנהאב770 כתב:עמרי שלום
קראתי את השרשור והאתר שלך.
מדהים הידע האצור בו והאסתטיקה שבצילומים .
מתגלה יופי מרתק במבנה החיצוני לעומת המבנה הפנימי עם ובלי הזרעים ,
מעולם לא ראיתי זאת.
כמו כן הרקע הכחול מדגיש מעולה את הצבעים השונים .
תודה.
חוץ מזה עלו לי שאלות.
1.מתי \זמן בשנה זורעים פלפלים חריפים מכל העולם ומתי מעבירים לשתילה בגינה?
2.התקשתי לראות את התמונות מהקישור
הן לא נפתחו לי משום מה האם ידוע לך מדוע?
לכן לא הצלחתי להבין רק מהתיאור המילולי
את מהות הצמח ומראהו צורה צבעים ...
במיוחד אחרי התמונות האיכותיות שכן נראו בשרשור
איני רוצה לוותר על התמונות בקישור הזה .
לראות משפחות פלפלים בצורתם ועוצמתם
הוא החשוב לי.
כנראה ...בגלל...
כעוצמת היופי =הפיתוי כך עוצמת ההפתעה =העקיצה
בוקר אור, אורנה.
תודה רבה לך על המחמאות, ובעיקר אלו על התמונות שצילמתי. במיוחד מכוון וצולמו באמצעות מכשיר סלולרי. מסתדרים עם מה שיש.
בנוגע לזריעה, ובכן, הזמן האידאלי לשתילת/העברת השתילים/צמחים ל/בגינה היא בחודשי מרץ-אפריל, כאשר הטמפ' אינן נמוכות מדי ומאפשרות גדילה תקינה גם לצמחים צעירים. במידה ומנביטים צמחים חדשים לחלוטין, השאיפה היא להנביט כמה שיותר מוקדם, גם מכוון ולוקח זמן מה למיני פלפלים מסוימים לנבוט (חלקם אפילו חודשים), וגם כדי שהצמחים יהיו גדולים ככל האפשר בתחילת העונה וכך למעשה לספק יתרון בהתחלת העונה שיקדים את היבול המיוחל. מכוון ופלפלים אינם צמחים חד-עונתיים וממשיכים לשגשג שנים רבות במידה והתנאים מאפשרים זאת, כעיקרון אפשר להנביט זרעים כל השנה, במידה ויש לך דרך לקיים אותם בזמן החורף. הזמן המקובל הוא לרוב בינואר כאשר מנביטים את הזרעים בצורה מבוקרת (מבנה מחומם וכו') ומגדלים בתוך חממה זמנית עד מזג האוויר המתאים. אני באופן אישי מנביט בחודשים ספטמבר - אפריל, כאשר בספטמבר אני מתחיל עם המינים אשר מסתדרים טוב יותר עם קור וממשיך לאט, לאט אל המינים הדורשים חום יציב. מכוון והקיץ התארך לו בשנים האחרונות, ניתן להנביט גם באפריל ולהספיק לקבל יבול מספק. דרך מעולה לשמור על השתילים הצעירים ביותר (ואפילו נבטים) חיים במהלך החורף היא לגדלם בתוך הבית (או מבנה מחומם אחר) עם תאורה מלאכותית. נורת פלורסנט, גם מוברגת, עושה את העבודה בהתחלה (רק יש צורך לקרב אותה וככל שההספק גבוה יותר, גם הצמח יהיה מאושר יותר).
בנוגע לקישור, אני לא כל כך בטוח שהבנתי לאיזה קישור התכוונת. בכל מקרה, תמונות מעניינות אדאג לפרסם גם כאן.
אנונימי כתב:שלום עומרי עם תוכל להסביר לי איך להנביט פלפל על צמר גפן ואז איך לעבירו לאדמה
בוקר טוב גם לך, אנונימי.
למה שתרצה להנביט זרעים בצמר גפן? לזרעים יש לרוב נטייה להתחפר בצמר הגפן (הצמיחה הראשונה היא שורש) ומשיכתם עלולה להמם את הנבט ואפילו לקרוע הנבט. ניתן להשתמש בנייר סופג ומיד לאחר הנביטה (בצבוץ ראשוני), להסיר הזרעים ולזרוע במצע, אך אני באופן אישי מאמין שמדובר בתהליך מיותר. כמו כן לא חושב שראובן תומך כל כך ברעיון.
לא משנה באיזה מצע אתה משתמש, התנאים הדרושים להנבטה מוצלחת הם כאלו:
- טמפ' קבועה (עדיפות ל-28 מעלות צלזיוס, אך טמפ' בטווח ה-25 עד 35 מעלות צלזיוס עדיין יעבדו בצורה תקינה)
- לחות, אך לא רטיבות (עודף נוזלים למעשה מעכב נביטה וגם במקרה ההזוי שבו ינבט הזרע, השורש עלול להיחנק ולהירקב)
- מצע אוורירי (השלב הראשון בנביטה עצמה הוא השרשה וכדי שהשלב יתבצע בהצלחה, יש צורך במצע מתאים)
- הספקת אור מיד לאחר הנביטה (הנבטים צורכים אור כבר מהרגע הראשון שראו עולם ומחסור באור יגרור גדילה מאורכת ולקויה)
מצע פשוט גאוני להנבטה הוא כבול ולפי דעתי אחד המוצלחים יותר. כמו כן מכוון ויש דגש על שליטה ברמת הלחות, יש עדיפות לבצע את ההנבטה בתאים מוגדרים וקטנים שאינם מסוגלים לספוג כמות רבה של נוזלים. ניתן להשתמש במגשים יעודיים, כוסות חד-פעמיות ואפילו מגשי ביצים. כדי לשלוט ברמת הלחות, אני אישית משתמש במרסס ולא משקה ישירות. בכלים כמו הכוסות שבהם הצמח יכול לגדול טיפה יותר מאחרים, מומלץ להוסיף חורי ניקוז כדי לאפשר השקיה תקינה בהמשך. הכנסת הכוס לאחת אחרת תאפשר ניקוז הנוזלים בצורה שלא תלכלך במידה ומונבטים בתוך מנבטה או בבית. במידה ומשתמשים במצע עשיר במזינים ו/או מדשנים בנקודה מסוימת במהלך שהות הצמח בכוס, מומלץ להשתמש בכוס אטומה לפחות חיצונית כדי למנוע התפתחות אצות מיותרת.