ארסרט כתב:כן אני אשמח
ארסרט כתב:וואי תודה
בהזדמנות זאת רציתי לשאול
שתלתי שני שתילים של פטרוזיליה שחילקתי לשלושה חלקים כל שתיל וזרעתי פטרוזיליה משקית של זרעים שקנו לי במתנה - על השקית היה רשום פטרוזיליה שורש.
האם יש הבדל בזרעים של שורש ורגיל?
ברוקולי יש לי
את השאר אשמח לקבל
ראיתי שאתה מנדב גם אלוורה כעציץ, תהיתי לדעת אם עוברים באזור אפשר לקפוץ לקחת אחת? וגם צמחים של טבק
קראתי בעיון רב את שלושת הפוסטים על החיפוי שלך
במסגרת אחד מהם היתה התייחסות לנושא של הלענה(שיבא), שהיא מרעילה את הקרקע לידה ולא מאפשרת לצמחים לידה להתפתח.
יש לי ערוגה מחולקת שיש בה שיח די גדול של שיבא, שיח גדול של למון גראס ומעט רוקט.
שתלתי בו קקטוס אחד, מעט שתילים של אמנות ותמר וטמנתי שום(עם חיפוי כמו שהסברת לי).
האם הלענה תפגע בסיכוייהם?
הלמון גראס הוא שיח חזק ולא נראה לי שהוא הושפע ממנה.
בקשר לטבק והשפעתו על נושא המזיקים.
שמעתי בעצתך בנוגע לערמות הקומפוסט ויצרתי שלוש ערימות.
האם אתה ממליץ גם לזרוע או להביא שתיל מוכן של טבח לחלקים האחרים של הגינה או שזה לא מתאים לעונה כרגע?
ארסרט כתב:צר לי כל ההמטרה של השאלות, פשוט קיים צמא לידע ואני מנסה לשלב הכל עם קריאה מעמיקה במאמרי הפורום.
בכל אופן
קניתי שתילים של פטרוזיליה וכוסברה של "חישתיל" וחתכתי עם סכין יפנית את השורש לשלושה חלקים ושתלתי בנפרד (חבר גנן המליץ על כך)
שאלתי בקשר לזרעי הכוסברה: האמת שאני לא מכיר פטרוזיליה ששורשה עגול, אלא רק מוארך כמו גזר. שורשו של הסלרי בדרך כלל עגול.
היום עבדתי קצת בגינה. הבחנתי שחלק ניכר מהשוים החלו לבצבץ מהאדמה (לא יכולתי להתאפק והורדתי קצת מהחיפוי כדי להסתכל )
בתחילת השבוע ערמתי שתי ערימות עם גזם ועלים של עץ התות. לא ראיתי התקדמות, עירבבתי קצת את התערובת וערמתי חזרה וכיסיתי בבלה עם חורים..
בתוך בלה אחרת היה מלא גזם במשך כשבועיים הפכתי אותו על האדה וערבבתי אותו עם הערה הנוספת, ערמתי שוב בערמה גבוהה ככל הניתן וכוסיתי בגג של הגזיבו שלי שעשוי מאריג אטום, האם לדאוג לאוורור מסויים או שזה טוב שהיא מכוסה לגמרי.
מהו אורך הזמן הסביר לראות תנועה בערימה? אני מתכווןם לתנועה ראשונית של צמצום בגובהה של הערימה
קניתי שתילים של פטרוזיליה וכוסברה של "חישתיל" וחתכתי עם סכין יפנית את השורש לשלושה חלקים ושתלתי בנפרד
האמת שאני לא מכיר פטרוזיליה ששורשה עגול, אלא רק מוארך כמו גזר. שורשו של הסלרי בדרך כלל עגול.
האם לדאוג לאוורור מסויים או שזה טוב שהיא מכוסה לגמרי.
מהו אורך הזמן הסביר לראות תנועה בערימה? אני מתכווןם לתנועה ראשונית של צמצום בגובהה של הערימה
ארסרט כתב:וואוו
הסלרי מדהים
כמה מרק יכולתי להכין איתו..
בשרשור של המתכון השבועי פירסמתי אתמול תמונה של שורש סלרי מהולנד, אני נתקלתי בו ללא הצמח שמעליו
מעניין כמה גדול היה השיח שמעליו באמת..
ארסרט כתב:כן, מכיר את הפטנט
אצלנו משתמשים בזה גם בלמון גראס ורוזמרין
ראובן אורן כתב:ארסרט כתב:כן, מכיר את הפטנט
אצלנו משתמשים בזה גם בלמון גראס ורוזמרין
רוזמרין ?!
חייבים להחזיק את הענף הפוך ולמשוך אותו כדי שכל העלים יישארו ואת הענף המעוצה, לזרוק. הוא מכיל חומרים לא שימושיים.
ארסרט כתב:תודה ראובן
השיפודים מגניבים הייתי שמח להלביש עליהם משהו
אפשר גם ירקות...
אגב, פעם יצא לי להכין באיזה ערב טאפאס שהעברתי שיפודי פטריות וחלומי על ענפים של רוזמרין
לטעמי רוזמרין כתבלין דומיננטי מדי/מאוד וצריך להשתמש בו מאוד בעדינות ולא להעמיס מדי
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־199 אורחים