מתאים גם לשלב ראשון של החייאת האדמה לאחר שעמדה בשממונה זמן רב, או לכם, האורגניים, שנכנסתם לגור בבית עם גינה שעמדה בשממונה, זמן רב..
מתאים גם כטיפול רוטיני באדמה, במיוחד למי שכבר נכנס 'לקצב של הצמחים' ו'לא בוער לו' אלא רוצה אדמה טבעית שעובדת בצורה קלאסית.
כבר ראיתי סרטים ארוכים על חקלאים הנוקטים בשיטה זו - מדהים ומפליא בייחוד כשהם מאוד מרוצים מהתוצאות של הגידול
מה הם עושים ?! לאחר סיום עונה של גידול חיטה, או כל יבול אחר, הם זורעים באדמה סוג של קטנית או דגניים או אספסת ועוד סוגים. נותנים לצמחים לגדול עד לשלב שלפני הפריחה - בשלב זה, הצמח מלא בחנקן ועדיין לא השתמש בחנקן למורך עצמו - להצמחת הפרחים והזרעים. בשלב הזה, השורשים, הגבעולים והעלים מלאים הכל טוב. ואז החקלאי עובר על השדה עם 'מדסקסת', משטיח את הצמחים שגדלו ו.. עובר לזריעה של היבול העיקרי - חטיה, תירס, כותנה, בוטנים.. וכו'
הזריעה נעשית דרך המשטח הירוק של ה'זבל הירוק' שהושטח קודם
אין סיכוי שציפורים ושאר מזיקים ימצאו ויאכלו את הזרעים מתחת למרבד הירוק
החומר הירוק משמש כ'חיפוי' מעולה, השורשים נרקבים ומתפרקים באדמה ומשחררים לתוכה את החנקן שאגרו. הצמחים המתפרקים למעלה, מעשירים את שכבת הקרקע העליונה בכל החנקות והחומרים שאגרו ובהתפרקות הם נפלטים על פני הקרקע.
הגידול העיקרי, הולך וצץ מתוך שכבת החיפוי ההולכת ומתפרקת ושלמעשה, נותר ממני 'שלף' דק המשמש כחיפוי טבעי קלאסי
זה מה שאתם יכולים לעשות אצלכם בגינה, בין גידול לגידול, או כדי להכשיר חלקת אדמה 'קשה' ולהופכה לאורגנית.
תחחו קלות את האדמה, זרעו בה זרעים זולים - "אוכל לציפורים" וכשהם מגיעים לשיא גודלם, עם תחילת הופעת הפרחים - שטחו אותם על האדמה, או שתהפכו את האדמה איתם ויש לכם אדמה מדושנת ב'זבל ירוק' ואת התוצאות, תראו כבר בהמשך..