ארסרט כתב:עוד שאלה בנוגע לייחורים מקקטוסים וכו'
איך אפשר לייחר צבר? האם זה נעשה באמצעות הפרי או פשוט אחד מהעלים הבשריים?
ארסרט כתב:מעולה, אעשה כך.
העלה צריך להיות במלואו או שאין לכך משמעות?
ראובן אורן כתב:ארסרט כתב:מעולה, אעשה כך.
העלה צריך להיות במלואו או שאין לכך משמעות?
עדיף, במיוחד למי שחדש בנושא ה'ייחור', להשתמש בעלה שלם שהצלקת שלו (ה'גדם') קטנה ככל האפשר ואז להכניס את העלה לאדמה כשליש מגובהו, בלי להרטיב יותר מדי את האדמה, כדי שלא יתרחש ריקבון - מדובר בצמח מדברי ! לאחר צבירת ניסיון מוצלחף אפשר למעשה להשתמש בכל חלק ואפילו לחתוך עלה לכמה חלקים, אבל ה'גדם' חייב להיות יבש או 'מטופל' נגד חדירה של חיידקים ופטריות וזה אומר לחטא אותו באבקה אנטיספטית - 'אבקה נגד פטריות' כמו 'פונגיציד' או.. אבקת קינמון.
שיטה שלמדתי מממוחה לנושא ואני משתמש בה מדי פעם, במיוחד לגבי סוקולנטים וקקטוסים רגישים - לצרוב את הגדם עם סכין מלובנת. אתה מכיר את זה מהמיקצוע שלך "לאטום את הסטייק"
השורשים החדשים, לא יוצאים מהגדם, אלא מהשוליים הירוקים / חומים של הקליפה המכינים את תאי ה'קאלוס' - תערובת עשירה של תאי צימוח מסוגים שונים.
ראובן אורן כתב:ח ח ח.. אתה מדבר כשף קארניבור לצמחוני טבעוני..
אבל אני אוהב לראות מיקצועני בשר ב TV.., סתם מהכיוון היותר 'טכני'..
ועם כל הסרטונים שראיתי, שמתי לב שיש 2 אסכולות' בעניין הזה של 'סגירת' הבשר
אבל, זה לא העניין שלי
ולצמחים רגישים, לא 'ברנר' אלה סכין ישנה ומלוהטת. כמה נגיעות לצריבה ואיטום וזהו
ארסרט כתב:מתי זמן טוב להנביט שעועית, חומוס ועדשים?
הסתכלתי בארכיב ולא ראיתי התייחסות, אולי לא הסתכלתי טוב ..
אגב, כדאי כבר להתחיל להנביט זרעי ארטישוק שמנמנים שקיבלתי בחורף שעבר מרפי? והאם לא מאוחר מדי לטמון שום?
רפי_ק כתב:ארסרט כתב:מתי זמן טוב להנביט שעועית, חומוס ועדשים?
הסתכלתי בארכיב ולא ראיתי התייחסות, אולי לא הסתכלתי טוב ..
אגב, כדאי כבר להתחיל להנביט זרעי ארטישוק שמנמנים שקיבלתי בחורף שעבר מרפי? והאם לא מאוחר מדי לטמון שום?
שעועיות ושאר קטניות לדעתי כדאי לזרוי ישירות באדמה ללא הנבטה, אני התחלתי לפני כחודש +, לדעתי אתה מוזמן לזרוע עכשיו, נביטה מהירה.
ארטישוק - זרעתי חלק, את השאר אזרע במדורג בתקווה שחלקם יצליחו
שום- אתה יכול לנסות, לדעתי תקבל ראשים קטנים יחסית. שנה הבאה תתחילת מוקדם יותר.
ראובן אורן כתב:רפי_ק כתב:ארסרט כתב:מתי זמן טוב להנביט שעועית, חומוס ועדשים?
הסתכלתי בארכיב ולא ראיתי התייחסות, אולי לא הסתכלתי טוב ..
אגב, כדאי כבר להתחיל להנביט זרעי ארטישוק שמנמנים שקיבלתי בחורף שעבר מרפי? והאם לא מאוחר מדי לטמון שום?
שעועיות ושאר קטניות לדעתי כדאי לזרוי ישירות באדמה ללא הנבטה, אני התחלתי לפני כחודש +, לדעתי אתה מוזמן לזרוע עכשיו, נביטה מהירה.
ארטישוק - זרעתי חלק, את השאר אזרע במדורג בתקווה שחלקם יצליחו
שום- אתה יכול לנסות, לדעתי תקבל ראשים קטנים יחסית. שנה הבאה תתחילת מוקדם יותר.
מסכים עם רפי - תודה לאל יש גשם והקטניות ינבטו יפה באדמה הלחה. רק מעט מים לאחר הזריעה להידוק האדמה סביב לזרע ו.. 'עומק זריעה = קוטר הזרע כפול 3 ' !
לגבי שום - כן, בהחלט אפשר, עד סוף דצמבר. לשום נדרשים כ 100 ימים לצורך גידול הראשים ויש מספיק זמן עד לפסח.
תקפיד על העשרת האדמה לפני ההטמנה של השיניים, בקומפוסט ואם יש לך במקרה גם 'אפר עצים' השתמש גם בו להעשרת האדמה. קומפוסט - שכבה של 3 ס"מ ואפר, שכבה של 1 ס"מ ואז לתחח ולהצניע באדמה.
או קיי
הבנתי, לאחר ההטנה והכיסוי יש להניח חיפוי של כ-10 ס"מ עד כמה שאני זוכר... יש לי מלא עלים מעץ התות שנראה לי שיעשו את העבודה. האם הוא צריך ערוגה עם חשיפה גבוהה יחסית לשמש או שזה לא קריטי?
שאלה נוספת בנוגע לארטישוק, מאחר וטרם גידלתי, האם מכל זרע יוצא פרח אחד או יותר?
ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי
רפי_ק כתב:ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי
אם החילבה לא נבט, יכול להיות שהזרעים ישנים.
שלי שנה שעברה נבטו יחסית מהר בזריעה ישירות באדמה.
השנה לא זרעתי.
ארסרט כתב:רפי_ק כתב:ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי
אם החילבה לא נבט, יכול להיות שהזרעים ישנים.
שלי שנה שעברה נבטו יחסית מהר בזריעה ישירות באדמה.
השנה לא זרעתי.
כנראה שהם אכן ישנים
אנסה להשרות במים נגלה נוספת ואז להניח במנבטה
רפי_ק כתב:ארסרט כתב:רפי_ק כתב:ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי
אם החילבה לא נבט, יכול להיות שהזרעים ישנים.
שלי שנה שעברה נבטו יחסית מהר בזריעה ישירות באדמה.
השנה לא זרעתי.
כנראה שהם אכן ישנים
אנסה להשרות במים נגלה נוספת ואז להניח במנבטה
אם הם ישנים, זה לא יעזור.
צריך פשוט לקנות טריים יותר...
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־237 אורחים