http://www.heirloom-organics.com/guide/ ... uides.html
חשבתי שאשתף אתכם במה שקראתי, (ואתרגם

אשמח אם חברי פורום ישתפו בפרטים דומים על ירקות שהם גידלו (או למדו מקריאה כמוני...) - בייחוד על ירקות שהפרטים עליהם לא כל כך מצויים או לא מדויקים לתנאי ארצנו.
בוק צ'ואי (Bok Choy) הוא סוג של כרוב סיני אבל עמיד יותר בטמפ. נמוכות וגבוהות.
זמני שתילה וגדילה: בארצות קרות מאד (עם אדמה קפואה בחורף) מגדלים אותו בסתיו ובאביב.
אצלנו כנראה ניתן לגדלו מהסתיו עד האביב רצוף.
לוקח לו בין 4-7 ימים לנבוט בין 10-25 מעלות צלזיוס, ובין 30 -50 ימים לגדול לגודל המתאים לקטיף , כך שניתן לעשות אצלנו כמה מחזורים בשנה
(נניח מנובמבר עד אפריל שזה 6 חודשים אפשר לגדל לפחות 4 מחזורים! - בייחוד אם מגדלים כל פעם במנבטה את המחזור הבא)
אדמה: בוק צ'ואי אוהב אדמה עשירה בחומר אורגאני ואוורירית (לא דחוסה) שזה אומר לי אדמה עם הרבה קומפוסט כולל קומפוסט כמעט גמור שימנע מהאדמה להידחס.
האדמה צריכה להיות מנוקזת טוב ולחה. pH ניטרלי או טיפה בסיסי
שמש: בין שמש מלאה לצל חלקי (להיזהר באביב כי הוא מהא מאד מוציא פריחה - למי שלא רוצה זרעים)
מרווחי שתילה: 15 עד 25 ס"מ בין שתיל לשתיל. בין השורות הייתה המלצה שלא נשמעת לי הגיונית: 45 עד 75 ס"מ ! אולי זה כדי לאפשר ללכת בין השורות.
לע"ד אם לא צריך ללכת ביניהן אפשר לשמור על רווח של 15 עד 25 ס"מ - בייחוד אם השורות הן סרוגיות (כמו לבנים הולנדיות).
עקרונית, אם השורות הן ממזרח למערב הרווח בין השורות גדול מהרווח בין השתילים, ואם השורות מצפון לדרום - ההיפך.
אפשר לזרוע באדמה במרחק של כ-3 ס"מ ואח"כ לדלל למרחק של 15-25 ס"מ כשמשתמשים בירק המדולל לסלט!
ניתן להשתמש בעלים למרקים, לסלטים ולהקפצות. יש המון מתכונים, אבל בואו נחכה שנתקרב לקטיף...