נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה
דן אבגי כתב:נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה
מצטרף לבקשה, למישהו ידוע על איזה מאגר כלשהו, מסודר, עם תומונות הסברים ואיזורים על צמחי הבר האכילים?
ראובן אורן כתב:דן אבגי כתב:נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה
מצטרף לבקשה, למישהו ידוע על איזה מאגר כלשהו, מסודר, עם תומונות הסברים ואיזורים על צמחי הבר האכילים?
זה הרעיון הכללי - לבנות כאן מסד נתונים יעיל.
אורנה התחילה ובקרוב ימשיך גם נוגן ועוד אחרים
חזי כתב:ראובן אורן כתב:דן אבגי כתב:נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה
מצטרף לבקשה, למישהו ידוע על איזה מאגר כלשהו, מסודר, עם תומונות הסברים ואיזורים על צמחי הבר האכילים?
זה הרעיון הכללי - לבנות כאן מסד נתונים יעיל.
אורנה התחילה ובקרוב ימשיך גם נוגן ועוד אחרים
העדה הכורדית יוצאים לליקוט של איזה צמח בר
אבל כל אחד מהם שומר בסוד את השטח הליקוט
עפרהלהלה כתב:יש את אורי מאיר ציזיק שעשה דוקטורט בנוגע להיסטוריה של הרפואה והתזונה ויש לו המון ידע בנושא. הוא גם עורך סיורי ליקוט/הרצאות/כתבות ועוד.
בכול אופן- זה האתר שלו http://www.mazon-izun.com/?page_id=2
לא מכירה באופן אישי אבל קוראת הרבה ממה שהוא מפרסם
הלינקה כתב:אני בינתיים משתמשת בחובייזה וסירפד לבישול ולחביתות
חובייזה וכובע נזיר לסלט
הייתי שמחה לדעת איזה עוד צמחי בר טובים למאכל
רובי כ. כתב:
לגבי ליקוטים של העדה הכורדית- לפני שנה בערך ראיתי להפתעתי שתי נשים מסתובבות בחלק האחורי של השטח שלנו ובידיהן צרורות גדולים של לוף שצומח אצלנו בשפע, אמרו שראו ונכנסו ללקט... ואז סיפרו לי שהצמח חייב לעבור בישול ארוך כדי להיות ראוי למאכל.
באופן אישי אף פעם לא נסיתי
ראובן אורן כתב:רובי כ. כתב:
לגבי ליקוטים של העדה הכורדית- לפני שנה בערך ראיתי להפתעתי שתי נשים מסתובבות בחלק האחורי של השטח שלנו ובידיהן צרורות גדולים של לוף שצומח אצלנו בשפע, אמרו שראו ונכנסו ללקט... ואז סיפרו לי שהצמח חייב לעבור בישול ארוך כדי להיות ראוי למאכל.
באופן אישי אף פעם לא נסיתי
העדה הכורדית מלקטת את עלי הלוף וכן את ה'ריג'לה' - 'רגלת הגינה' ובשפה הכורדית - 'פרפחינה' המשמשים לעיבוי תבשילים והוספה לקציצות ושאר 'ממולאים'.
מורי ורבי, החקלאי הזקן מזיכרון (ז"ל) שלימד אותי רבות על גידול ירקות וליקוט צמחי בר, הכין לי מחמצים מעלי לוף. השרה וניקה אותם ואז החמיץ בצנצנת כשהם מגולגלים.
הוציא אחד ואכל ונהנה מכל ביס - "זה מזכיר לי את הילדות שלי ב'בת שלמה'.." (הוא היה אז בן 95 !) ונתן לי לטעום. היה טעים.. אבל צידי הלשון שלי, החלו 'להירדם' והלשון החלה לתפוח!
אמרתי לא את זה.. והוא התפוצץ מצחוק - "נכון, זה מעקצץ למי שלא רגיל ואוכל את זה בפעם הראשונה, אבל זה טעם גן עדן"
צמח נוסף שנתן לי לטעום, היה 'לשון הפר' (קרא לא בערבית 'לסאני' - שלט בערבית, עברית יידיש ורומנית באותה רמה). מילא אותה באורז כמו 'עלי גפן' וזה באמת היה טעים וללא 'תופעות לואי'.
ראובן אורן כתב:רובי כ. כתב:
לגבי ליקוטים של העדה הכורדית- לפני שנה בערך ראיתי להפתעתי שתי נשים מסתובבות בחלק האחורי של השטח שלנו ובידיהן צרורות גדולים של לוף שצומח אצלנו בשפע, אמרו שראו ונכנסו ללקט... ואז סיפרו לי שהצמח חייב לעבור בישול ארוך כדי להיות ראוי למאכל.
באופן אישי אף פעם לא נסיתי
העדה הכורדית מלקטת את עלי הלוף וכן את ה'ריג'לה' - 'רגלת הגינה' ובשפה הכורדית - 'פרפחינה' המשמשים לעיבוי תבשילים והוספה לקציצות ושאר 'ממולאים'.
מורי ורבי, החקלאי הזקן מזיכרון (ז"ל) שלימד אותי רבות על גידול ירקות וליקוט צמחי בר, הכין לי מחמצים מעלי לוף. השרה וניקה אותם ואז החמיץ בצנצנת כשהם מגולגלים.
הוציא אחד ואכל ונהנה מכל ביס - "זה מזכיר לי את הילדות שלי ב'בת שלמה'.." (הוא היה אז בן 95 !) ונתן לי לטעום. היה טעים.. אבל צידי הלשון שלי, החלו 'להירדם' והלשון החלה לתפוח!
אמרתי לא את זה.. והוא התפוצץ מצחוק - "נכון, זה מעקצץ למי שלא רגיל ואוכל את זה בפעם הראשונה, אבל זה טעם גן עדן"
צמח נוסף שנתן לי לטעום, היה 'לשון הפר' (קרא לא בערבית 'לסאני' - שלט בערבית, עברית יידיש ורומנית באותה רמה). מילא אותה באורז כמו 'עלי גפן' וזה באמת היה טעים וללא 'תופעות לואי'.
נחום כתב:כשאתם מלקטים
אשמח אם תצלמו ותעלו את הצמחים שאתם מלקטים (כאלה שאין איתם חשש של זיהוי) לטובת אלו שפחות מכירים
בהזדמנות זו אשמח לקבל תמונה של גזר קפח לפני הופעת הפריחה היחודית - הבנתי שעדיף לאכול את השורש לפני הופעת הפריחה
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־86 אורחים