כרוב ניצנים (Brussel Sprouts) - כרובים קטנים בקוטר 2.5 עד 4 ס"מ הגדלים על גבעול עבה וחזק.
מרוב כרובים לא רואים את הגבעול...
אבל יש גבעול שעולה מהאדמה. זה לא תלוי באויר כמו שזה נראה
- כך גודל צמח הכרוב ניצנים על הגבעול
- brussels-sprouts1.jpeg (28.45 KiB) נצפה 12077 פעמים
- אחרי קטיף
- nonhybrid-brusselssprouts.gif (46.19 KiB) נצפה 12076 פעמים
שתילה: בסוף הקיץ או תחילת החורף
לוקח לו בין 5-8 ימים לנבוט בין 8-27 מעלות צלזיוס, ובין 80 -105 ימים לגדול לגודל המתאים לקטיף.
הכרובים הקטנים מבשילים מלמטה למעלה בהדרגה. ניתן לגרום להם להבשיל יותר ביחד ע"י קטימת קצה הגבעול (רלוונטי בעיקר למגדלים מסחריים)
אדמה: כמו בוק צ'ואי
שמש: מלאה
מרחקי שתילה: בין 45 ל 60 ס"מ בין השתילים ומרחק בין השורות כ-75 ס"מ
או זריעה במרחק של 7-10 ס"מ ואח"כ לדלל.
הערות:
1. קרה מוסיפה למתיקות של כרובי הניצנים.
2. השורשים רדודים למדי כך שיש להמנע מתיחוח, ורצוי לשים כיסוי מכובד של גבבה להגן על השורשים.
3. אין לגדל צמח זה (ואת משפחת החרדליים בכלל) באותו מקום ברציפות יותר מפעם ב3-4 שנים כי אחרת הצמחים פכיעים יותר למזיקים (אני לא המצאתי את זה; ככה כתוב)
החרדליים כוללים: כרוב ניצנים, כרוב, כרובית, קייל קולורבי, ברוקולי ועוד שאני לא יודע לתרגם...
(Brussels sprout, cabbage, cauliflower, collards, kale, kohlrabi, mustard, broccoli, turnips and watercress)
4. נשמר במקרר כשבוע. לשמירה לטווח ארוך, קלפו עלים חיצוניים אם יבשים, עם סכין חדה חירצו X בתחתית הכרוב, הכניסו למים רותחים לכמה דקות (כמה?) ואח"כ למים קרים מאד לקירור מהיר. אח"כ למקפיא בשקית מתאימה. מחזיק מעמד עד 6 חודשים
5. זרעים יש לאסוף כאשר כ-70% מהתרמילים שלהם חומים והזרעים עצמם בצבע חום בהיר וקשים. נותנים לענפים עם התרמילים להתייבש במקום מוגן כשבועיים ואז - מצליפים עם מקל גמיש(בעדינות) כדי להוציא הזרעים מהקליפה. מייבשים הזרעים בחצי צל והאיכסון כמו שמתואר בפורום במקומות אחרים
- מצליף תבואה להפרדת גרעינים מהתרמיל/מארז שלהם
- 220px-Dreschflegel.jpg (4.28 KiB) נצפה 12077 פעמים
שלומי: מתי יוצא האב-טיפוס הראשון מהחנייה שלך?