אז תודה לאבי על זרעי הברוקולי, מלפפון ושושקה ועל עציץ עם שתילי האורוגולה וחתיכת חציל בלאדי.
(כשהכנתי לך משלוח זרעי עגבניות גיליתי שנשארו לי זרעים של ברוקולי מפעם קודמת שנתת לי אבל לא הספקתי להודיע כי היה מאוחר בלילה.)
תודה לראובן על העציץ עם שתילי קולורבי (למה לא נכון להגיד נבטי קולורבי? זה לא ענין יחסי של גודל?)
ותודה לסתיו על זרעי הקייל. אגב, היום בחנתי שוב את ערוגות הירק בהן זרעתי ירקות חורף ישירות באדמה ואני די בטוח שמשהו מסודר מציץ בערוגה של הקייל...
כנראה שזרעי הקייל (הסיבירי של דן) שמעו שמגיעים קיילים חדשים להחליף אותם שהם נתנו ספרינט לפני השטח
בכל אופן אנסה במנבטה מבוקרת ונשווה.
יוסי, בענין אחוז החומציות של השמן, הכי חשוב זה הטעם שאתה מרגיש.
רוב השמנים ברמת כיתית כבישה קרה יהיו בטווח של %0-0.8
לא יודע למה גיורא לא שם מדבקה. אולי לא נבדק השנה או, בהנחה שבדיקות אלה נעשות על ידי מעבדה חיצונית, שעוד לא חזרו התוצאות
אבל תזכור מה הכי חשוב: למנוע חימצון של השמן אחרי פתיחת המיכל האטום. תוך כמה חודשים אחוז החומציות יעלה הרבה יותר מההבדלים בין יצרנים שונים אם לא דואגים למנוע חימצון
ולמנוע חימצון אפשר ע"י מזיגת השמן ממיכל גדול (למשל 5 ליטר) לבקבוקי ליטר או מכלי 2 ליטר וכו' תןוך הקפדה למלא כמעט עד הסוף ולאטום היטב כדי שרוב השמן ישאר בלי מגע עם האויר
או להצטייד בהרבה ג'ולות זכוכית כך שכל פעם שלוקחים שמן מהמיכל בשימוש מכניסים ג'ולות שיעלו את המפלס חזרה לשפת הכלי.