כפי שנכתב כבר מספר רב של פעמים, מאחר ובד"כ איסוף וריכוז החומרים האורגנים בערימת הקומפוסט שלנו היא הליך מתמשך של 'עוד דלי מהמטבח' ועוד כסחת דשא ועוד קצת שארייות של צמחים מהגינה.. הרי שלמעשה, איננו מגיעים למצב בו אנו מערימים ערימה גדולה ו...נותנים לה לעבוד ולעבור את כל התהליך מראשיתו ועד סופו. על כן, בסיום 'עונה', יש לנו ערימה יפה המכילה הרבה קומפוסט אך גם כמות של חומר גס - ענפים, עלים, קלחי תירס, חרצנים של פירות.. שלא סיימו את התהליך לגמרי
במחזור החדש שיתחיל עם החורף, תהיה לנו כמות גדולה יותר של חומר בקרומפוסטר וזאת עקב ה'שלכת' של רוב העצים שבגינתנו שתתן לנו הרבה חומר לקומפוסטר ואז התהליך יהיה כמובן, יותר קלאסי
על כן, בסיום התהליך אני נוהג לסנן את הקומפוסט ולהפריד בינו לבין כל החומרים הגסים שלא סיימו את התהליך
לצורך זה, אני משתמש ב'כברה' - רשת מתוחה על מסגרת עץ. רשת מגוולבנת (נמכרת לפי 'מטר רץ' בחנויות לחומרי בניין). את הרשת אני מניל על 2 פסי עץ שעליהם היא מחליקה כשאני מניע אותה הלוך ושוב.
השנה שיכללתי קצת את התהליך והשתמשתי במסגרת של שולחן מתקפל. במקום ה'פלטה' של השולחן חיברתי 2 בולי עץ ועליהם 2 "פסים" שבתוכם ועליהם נעה המסננת, הכברה. מתחת לשולחן נמצא כבר שק גדול - 'באלה' שאליו נשפך הקומפוסט המסונן.
ו..לתמונות..
ערימת הקומפוסט המוכנה. ניתן לראות עד כמה היא 'מגוונת'
המסננת על השולחן - נעה קדימה ואחורה והקומפוסט המסונן נשפך לשק שנמצא מתחת
כמה נענועים, קדימה ואחורה..
וזה מה שנשאר..
מרוקנים לארגז הנמצא בצד - לצורך עיבוד נוסף, כמובן
והשק שלמטה מתחיל להתמלא בקומפוסט מסונן, נקי וריחני