ראובן אורן כתב:חושך
שים חתיכת קרטון אוקרש למעלה
לא הם לא יחנקו.
כן, אני אחראי.
אריה להב כתב:גיליתי כי התולעים שלי מאד אוהבות קליפות בננה.
בעז1 כתב:באיזה יחס לשים קומפוסט?
תודה
בעז1 כתב:תודה רבה..
יש המלצות על קומפוסט מסוים?, כי כבר התבלבלתי מרוב האשכולות פה, מדובר מספר בודד של קוב (כולל החמרה).
תודה רבה
בעז1 כתב:שתי שאלות:
א. קומפוסט שאינו מוכן מספיק, ולא עבר את השלב התרמופילי הסופי, איזה סכנות יש בו, חוץ מנביטה של דברים שהיו בקומפוסט?
ב. ממה יש להיזהר במהלך גידול השום? (נקודות חשובות)
תודה רבה, אתם לא מבינים כמה אתם עוזרים לי (בעיקר ראובן)
ראובן אורן כתב:בעז1 כתב:שתי שאלות:
א. קומפוסט שאינו מוכן מספיק, ולא עבר את השלב התרמופילי הסופי, איזה סכנות יש בו, חוץ מנביטה של דברים שהיו בקומפוסט?
ב. ממה יש להיזהר במהלך גידול השום? (נקודות חשובות)
תודה רבה, אתם לא מבינים כמה אתם עוזרים לי (בעיקר ראובן)
א. אין בו שום 'סכנות'. גם לא בטוח שהזרעים ינבטו.., אולי הזרעים השורדניים במיוחד, כמו זרעי עגבנייה.
קל מאוד להעבירו את השלב האחרון, השלב התרמופילי. מספיק לפעור במרכזו, גומה גדולה ולטמון בתוכה כסחת דשא טרייה, אם אין לך בהישג יד, גללים של עופות או בע"ח צמחוני.
בכל מקרה, מערימים את החומר ה'חצי מוכן' לערימה חרוטית, גבוהה ככל שניתן, יוצרים חור במרכז ים מקל של מטאטא, עד לקרקעית ומטפטפים פנימה מים במשך כ 5-6 שעות - טיפטוף איטי.
הערימה תתחיל לבעור כבר למחרת ותסיים את העבודה תוך 4-6 ימים, תלוי בנפחה.
ב.לא רואה דברים מיוחדים חוץ משמירה על טמפרטורה נמוכה, אם מגיעים ימים חמים, כמו שחווינו לאחרונה, וזאת ע"י הצללה מאולתרת.
אם הם מתחילים להוציא 'ירוקים' ארוכים, יש לגזום אותם שיישארו בגובה של כ 15 ס"מ, אחרץ גידולם יהיה על חשבון המזון שהבצל אוגר לתוכו. הבצל שבתוך האדמה.
וכמובן, לשמור על השקייה סדירה אם לא יורד גשם - פשוט לתחוב האצבע לאדמה לעומק 3 ס"מ ואם יבש, להשקות.
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־88 אורחים