בעז1 כתב:אפשרי פשוט לקחת גרעינים מפלפל חריף קנוי ולזרוע באדמה?
צריך לתת לו להתייבש או משהו?
תודה רבה
ראובן אורן כתב:בעז1 כתב:אפשרי פשוט לקחת גרעינים מפלפל חריף קנוי ולזרוע באדמה?
צריך לתת לו להתייבש או משהו?
תודה רבה
זרעים מפלפל קנוי, לא בטוח בכלל שיניבו שיח עם פלפלים דומים למה שאכחת. כי מדובר ב'זרעי מכלוא', זרעים שעברו הכלאות או שהופרו ע"י אבקה מצמחי פלפל אחרים וכו', בלי ששמרו עליהם כמו על 'זרעי מורשת' - ע"ע
דבר שני, לא בטוח שהזרעים יהיו חיוניים, כי הפלפלים נקטפו ירוקים ואז.., אחוז קטן מנהם ינבוט, אם בכלל
כדי שזרעים יהיו חיוניים, הפרי צריך להיות בשל (אדום) ורצוי שיתייבש גם על השיח.
ובקיצור.., נסה להשיג ממישהו, פלפלים שהתייבשו על השיח. הכי טוב
בעז1 כתב:למישהו יש מושג על טיפול אורגני נכון בסחלבים?
נכון להיום נותנים להם דשן כימי כל כמה זמן מדויק, מה אפשר לתת להם אורגני?
תודה רבה
ראובן אורן כתב:מלון לא מדלים אלא אם כן יש איזה 'סידור' לתמיכת המלונים, או מדף ארוך או רשת קטנה לכל מלון, לתמיכה
מה זה אצלך 'לשים' באדמה?? אם מכשירים חלקת אשמה (ערוגה) אזי מתחחים לעומק כ 30 ס"מ ועל האדמה המתוחחת מפזרים שכבה של כ 3 ס"מ קומפוסט (כ 10-15 ליטר ל 1 מ"ר) ומתחחים שוב להצנעתו בתוך האדמה
לא מכניסים קומפוסט לבור שתילה.
אם יש לך הומוס, אז תחפור בור שתילה קצת יותר עמוק מהדרוש ותכני לתוכו חצי כוס הומוס ושתול
בעז1 כתב:ראובן אורן כתב:מלון לא מדלים אלא אם כן יש איזה 'סידור' לתמיכת המלונים, או מדף ארוך או רשת קטנה לכל מלון, לתמיכה
מה זה אצלך 'לשים' באדמה?? אם מכשירים חלקת אשמה (ערוגה) אזי מתחחים לעומק כ 30 ס"מ ועל האדמה המתוחחת מפזרים שכבה של כ 3 ס"מ קומפוסט (כ 10-15 ליטר ל 1 מ"ר) ומתחחים שוב להצנעתו בתוך האדמה
לא מכניסים קומפוסט לבור שתילה.
אם יש לך הומוס, אז תחפור בור שתילה קצת יותר עמוק מהדרוש ותכני לתוכו חצי כוס הומוס ושתול
מלון - אחלה, אז לגדל לרוחב? מה מרחק מומלץ בין שתיל לשתיל?
קומפוסט - זאת הייתה הכוונה, אל תדאג, לא התכוונתי לדחוף קומפוסט לכל בור, בזכותך ובזכות הפורום הבנתי שזה לא דשן ושלא ככה משתמשים בו
לגבי הגודגדן - תוכל לתת עצה, כמעט שכנעו אותי לשים קונפידור (!), למזלי לא השתכנעתי
תודה רבה ראובן, אתה מאוד עוזר לי בכל עניין האדמה והגינה
ראובן אורן כתב:בעז1 כתב:ראובן אורן כתב:מלון לא מדלים אלא אם כן יש איזה 'סידור' לתמיכת המלונים, או מדף ארוך או רשת קטנה לכל מלון, לתמיכה
מה זה אצלך 'לשים' באדמה?? אם מכשירים חלקת אשמה (ערוגה) אזי מתחחים לעומק כ 30 ס"מ ועל האדמה המתוחחת מפזרים שכבה של כ 3 ס"מ קומפוסט (כ 10-15 ליטר ל 1 מ"ר) ומתחחים שוב להצנעתו בתוך האדמה
לא מכניסים קומפוסט לבור שתילה.
אם יש לך הומוס, אז תחפור בור שתילה קצת יותר עמוק מהדרוש ותכני לתוכו חצי כוס הומוס ושתול
מלון - אחלה, אז לגדל לרוחב? מה מרחק מומלץ בין שתיל לשתיל?
קומפוסט - זאת הייתה הכוונה, אל תדאג, לא התכוונתי לדחוף קומפוסט לכל בור, בזכותך ובזכות הפורום הבנתי שזה לא דשן ושלא ככה משתמשים בו
לגבי הגודגדן - תוכל לתת עצה, כמעט שכנעו אותי לשים קונפידור (!), למזלי לא השתכנעתי
תודה רבה ראובן, אתה מאוד עוזר לי בכל עניין האדמה והגינה
מלון - תלוי במבנה השטח שלך ומימדיו. אפשר לגדל כמו שהמלצתי לגבי דלעות ואבטיחים, ב 2 שיטות. או לכוון את הצמח שיגדל בצורת ספירלה צפופה או בשורות ארוכות וצמודות - 2 האפשרויות הללו נועדו ליצור צפיפות וקירבה בי הפרחים לצורך מירב הפרייה. ולכאן גם מתחבר הקטע של ההדלייה, אפשרות לגדל מלונים בתקרה של 'סוכה' כלשהי כשהם נתמכים ברשתות. אפשר לראות את זה בשרשור של 'הגן של המטבח הויקטוריאני', הכנסתי שם הכוונה ותיזמון לקטע המתאים בסרט - שווה צפייה.
איכות האדמה ואופן הגידול, כמובן שמשפיעים על מרחקי השתילה. אם אתה מגדל בספירלה, אזה המרחק יהיה כ 1.5 מ'. ואם בשורות, אז.. 40 ס"מ. וכך גם לגבי איכות האדמה. ככל שתהייה יותר אורגנית ו'פועמת', אפשר להיות יותר 'חוצפנים' ולתול צפוף כי לכולם יש אוכל מספיק. כמו 4 שתילי העגבנייה שגידלתי ב כ 60 סמ"ר והגיעו ל'שמיים' ונתנו אינסוף פרי..
אלו השיקולים.
יוצא כבר תקופה שרף מהגודגדן.
גנן אמר לי שאם אני לא רוצה לשים קונפידור, אז אני צריך לחכות לחורף ולעשות לו גיזום, ואם בשלב כלשהו יוצא לי כמו אבקה מהעץ במקום שרף, זה אומר שהוא לא הצליח להתגבר על הבעיה לבד. ואני צריך להתחיל בטיפול של "חילוץ תולעים" או במקרה הקשה יותר רק קונפידור יעזור...
עוד המלצות?
בינתיים העץ נראה חיוני וירוק, ונתן פירות מתוקים למרות הפצעים.(בן 25 שנה)
תודה רבה! אשמח לעזרה..
אגב, איך מומלץ לעשות טיהור תרמי של ווילה לתולעים? ככל הנראה כל התולעים מתו לי, וחדרו לבפנים יתושים :/
שקלתי לפרוס ניילון שחור ולהעמיד בשמש..
ראובן אורן כתב:יוצא כבר תקופה שרף מהגודגדן.
גנן אמר לי שאם אני לא רוצה לשים קונפידור, אז אני צריך לחכות לחורף ולעשות לו גיזום, ואם בשלב כלשהו יוצא לי כמו אבקה מהעץ במקום שרף, זה אומר שהוא לא הצליח להתגבר על הבעיה לבד. ואני צריך להתחיל בטיפול של "חילוץ תולעים" או במקרה הקשה יותר רק קונפידור יעזור...
עוד המלצות?
בינתיים העץ נראה חיוני וירוק, ונתן פירות מתוקים למרות הפצעים.(בן 25 שנה)
תודה רבה! אשמח לעזרה..
אגב, איך מומלץ לעשות טיהור תרמי של ווילה לתולעים? ככל הנראה כל התולעים מתו לי, וחדרו לבפנים יתושים :/
שקלתי לפרוס ניילון שחור ולהעמיד בשמש..
משום מה.., פיספסתי את החלק הזה...
מצב העץ נשמע גרוע! גם נסורת וגם שרף.. הוא עם 'נוברים' בפנים!! זחלים של חידקונית, סס או כל חיפושית אחרת
הטיפול צריך להיעשות מהר ומיידי, אחרת תפסיד את העץ.
תארגן לך חוט פלדה דק - חפש אצל מישהו שמייצר תכשיטים. נסה ליצור לו בקצה מעין 'בורג' דוקרני, כמו 'חולץ פקקים'.
מצא חור פעיל עם נסורת היוצאת ממנו ותתחיל להחדיר את החוט פנימה תוך הוצאת הנסורת. עם הרבה סבלנות ורגש, תצליח אולי 'לדוג' את הזחל ולשלוף אותו החוצה ואם לא, לפחות לדקור ולחסל אותו.
אם זה לא הולך, נקה כמה שיותר נסורת מהחור ואז, החדר פנימה כדורי צמר גפן טבולים באלכוהול או 'בנזין לבן' ולאחר מכן, לסתום מיד את החור במשחת עצים ואם אין לך, אז בפלסטלינה / פימו.., כדי שהאדים ישארו בתוך החור ויחסלו את הנובר. עבור כך מחור לחור. אין ברירה, אחרת תפסיד את העץ. אם יש ממטרות שמרטיבות את הגזע, צריך לטפל בכך, כי קליפה לחה היא רכה ומאפשרת לנוברים לחפור בקלות.
[קונפידור מרעיל את כל העץ, כולל הפירות! אל תסכן את עצמך.]
לגבי החיטוי התרמי, עם ניילון שקוף ולא שחור - החום מתחת לשקוף, גבוה מאוד
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־71 אורחים