אבי וראובן תודה.
אבי, מה הכוונה אם השארתי עליו המון פרי? אתה מדבר על דלול הפרי לפני הבשלתו ?
ראובן, תודה על התשובות, מבחינת גיזום, אני מקפיד על גיזום ולדעתי העץ לא עמוס מדי, אבל אראה מה אפשר עוד לגזום. האם גיזום עכשיו בעונה של תחילת הפירות עלולה לפגוע בהנבת הפרי (במה שנשאר...)?
מבחינת ניטור, אני משתדל לנטר קבוע, המעניין הוא שרק לפני כחודש וחצי שטפתי אותו במים וסבון בגלל הפייחת השחורה על העלים. היא אומנם נעלמה אבל אני חושש שזה החליש איך שהוא את העץ וגרם להופעה של הכנימה הזו. יכול להיות?
אנחנו לא משאירים פירות על הרצפה, אבל אשמח לדעת מה זה עושה? הלא הפרי הנרקב מתפרק והופך להזנת הקרקע. לא כך? או שתהליך הריקבון (להבדיל מפירוק בקומפוסט) הוא החלק הבעייתי?
ושאלה אחרונה - אולי זה קשור ואולי לא, במרחק כ 10 מ' מהמנגו יש לנו אפרסק לבן. פרח בכמויות והתחיל את תהליך יצירת הפרי. בשלב מסויים התלבשו עליו מאות של חרקים ירוקים קטנים כאלו, מצרף תמונה שמצאתי באינטרנט של אותו חרק/כנימה, גם אותו שטפתי במים וסבון. האם הטיפול מתאים ? יכול היות קשר בין המנגו לאפרסק? מה הגורם אצל האפרסק לכך? הוא מדולל היטב, מקבל יחס אישי ואדמה טובה...
הרבה תודה על העזרה והמשך חג שמייח כמובן
The doctor of the future will give no medicine, but will interest his/her patients in the care of the human frame, in proper diet, and in the cause and prevention of disease.
Thomas A. Edison